SUPER ΜΙΚΥ 19 — ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ να περνά το κόκκινο χαλί σαν επίσημος, αλλά με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και, πάλι με χρόνια και καιρούς, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το αστέρι του Χόλλυγουντ, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο José Antonio González.

Σε ένα ταξίδι στο Χόλλυγουντ, ο Μίκυ γνωρίζεται με τον διάσημο ηθοποιό Ζαν Κλωντ Βαν Μπαμ και πιάνει δουλειά ως προσωρινός προσωπικός του βοηθός. Στην προσωπική του ζωή ο Βαν Μπαμ είναι όπως και στον κινηματογράφο, πράγμα που γρήγορα εξωθεί τους προσωπικούς του βοηθούς σε παραίτηση. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιος του έχει άχτι και στέλνει μια ομάδα νίντζα, για να τον σπάσει στο ξύλο. Ο Μίκυ θα βρει ποιος κρύβεται από πίσω και θα δώσει την προφανή λύση, την οποία θα έπρεπε ο κακός να την είχε σκεφτεί από μόνος του. Πώς, όμως, θα έπεφτε τότε το απαιτούμενο ξύλο;

Παρωδία ταινιών καράτε που, αν σας αρέσει το είδος, πιστεύω ότι θα την ευχαριστηθείτε δεόντως. Υπόθεση ανάλογη, δηλαδή ίσα ίσα όση χρειάζεται για να στηθούν οι διάφορες φάσεις, όπου πέφτει το ξύλο. Δάσκαλος καράτε, μαθητές, μοναχικός ήρωας, όλοι άσσοι του καράτε, ενώ υπάρχει και κάποια διαφορά μεταξύ τους, για να πλακωθούν και να τη λύσουν. Ένα επτάμισι θα το βάλω.

Ακολουθεί η ιστορία ο άρχοντας των μπιφτεκιών, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Wanda Gattino.

Ο Ντόναλντ έχει επινοήσει μια συνταγή για νοστιμότατα μπιφτέκια και αποφασίζει να τα μοιραστεί με τον κόσμο, πουλώντας χάμπουργκερ με ένα καροτσάκι. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι καθόλου απλά για έναν πλανόδιο πωλητή. Τελικά, όμως, ο Ντόναλντ θα καταφέρει να βρει το κοινό, που θα εκτιμήσει τα μπιφτέκια του.

Ευχάριστη, αν και τυπική ιστορία, από αυτές όπου ο Ντόναλντ θα περάσει από σαράντα κύματα, μέχρι να επιβραβευτεί για τους κόπους του. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ψάχνοντας τον Μπολιβάρ, σε σενάριο Kari Korhonen και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Ο σκύλος τού Ντόναλντ έχει μελαγχολίες και κάποια στιγμή εξαφανίζεται. Τα παπιά θα φάνε τον κόσμο για να τον βρουν.

Συμπαθητική ιστορία, όπου μαθαίνουμε για την καταγωγή τού Μπολιβάρ, καθώς και ότι δεν είναι τόσο ηλίθιος σκύλος, όσο φαίνεται. Εξήμισι με επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ο αφανής ήρωας, σε σενάριο Per Hedman και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

Την παραμονή των γενεθλίων τού Πλούτο, ο Μίκυ δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από τον επιθεωρητή Ο’ Χάρα και σπεύδει να τον βοηθήσει. Φοβούμενος ότι ο Μίκυ δεν θα μπορέσει να γυρίσει εγκαίρως για τα γενέθλιά του, ο Πλούτο αναλαμβάνει να τον βοηθήσει.

Άφθονη δράση με αλλεπάλληλες ανατροπές και με τον Πλούτο να γίνεται ο αφανής ήρωας, που θα συλλάβει τον Μαύρο Πητ. Παρά το ότι ήρωας της ιστορίας είναι ο Πλούτο, η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με κάποιες παλιές αντίστοιχες αμερικανικές, που ήταν τελείως αδιάφορες, οπότε ένα επτάμισι το αξίζει.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο καλός γείτονας, σε σενάριο Michael T. Gilbert και σχέδιο Ignasi Calvet Estéban.

Η καινούργια γειτόνισσα του Ντόναλντ χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να τον βάλει να της κάνει του κόσμου τις αγγαρείες, μέχρι που η Νταίζυ τον βάζει να περάσει στην αντεπίθεση.

Αρκετά πλακατζίδικη ιστορία, με τις υπερβολές τόσο εκ μέρους τής γειτόνισσας, όσο και εκ μέρους του Ντόναλντ. Το σχέδιο ήταν μια σκάλα πιο κάτω, σε σχέση με τα δανέζικα πρότυπα. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία το τέλειο άλλοθι, σε σενάριο Kari Korhonen και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Ο Ντόναλντ είναι τιμωρημένος από το διευθυντή τού σχολείου, για κάποια αταξία που του φόρτωσε ο Μπουλ. Όταν, όμως, βρίσκει ξεκλείδωτο το συρτάρι, όπου ο διευθυντής είχε φυλαγμένες όλες τις κατασχεμένες σφεντόνες τού Τζούνιορ, κατασχέσει, ο Τζούνιορ θα εκδικηθεί τον Μπουλ από μακρυά, έχοντας το τέλειο άλλοθι, αφού βρισκόταν τιμωρημένος στο γραφείο τού διευθυντή.

Ωραία ιστορία, αν και ακόμα δεν έχω συνηθίσει τη δανέζικη εκδοχή των ιστοριών με τον Τζούνιορ, όπου ο Τζούνιορ και ο Μπουλ είναι αντίπαλοι. Επτάμισι.

Στην παρουσίαση του προηγουμένου τεύχους, ο Ανδρέας είχε σχολιάσει ότι στις δανέζικες ιστορίες η δασκάλα τού Τζούνιορ είναι η γυναίκα τού δημάρχου και όχι η δεσποινίς Καλλιγραφία. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον Έλληνα μεταφραστή να αποδώσει το όνομα της δασκάλας ως δεσποινίς Καλλλιγραφία. Ίσως να έκρινε ότι μια αναφορά στην εν πολλοίς άγνωστη γυναίκα τού δημάρχου, ιδίως όταν δεν εμφανίζεται στην ιστορία, μάλλον θα μπέρδευε τους αναγνώστες.

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα γιγάντια μυρμήγκια, σε σενάριο Don Markstein και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

Ο Σούπερ Γκούφυ έχει δανειστεί ένα μεγεθυντικό πιστόλι, για να ταΐσει τα μέλη τής λέσχης των φίλων του μπιφτέκια (πάλι μπιφτέκια;) χρησιμοποιώντας μόνο μισό κιλό κιμά. Τα μικροσκοπικά μπιφτέκια μεγεθύνονται και γίνονται λαχταριστές μπιφτεκάρες, αλλά το ίδιο συμβαίνει κατά λάθος και με τα μυρμήγκια, που πάντα επισκέπτονται ένα πικ νικ.

Ο Σούπερ Γκούφυ έχει αποδειχτεί άτρωτος στα πιο απίθανα πράγματα. Όταν, όμως, τον δαγκώσει ένα γιγαντιαίο μυρμήγκι, πηδάει στα ύψη από τον πόνο. Μάλλον έχει κάνει κάποιο μικρό λαθάκι ο σεναριογράφος!

Γενικά δεν είμαι θιασώτης των ιστοριών με τον Σούπερ Γκούφυ, αν και, όπως και στην ιστορία με τον Πλούτο, η ιστορία ήταν καλύτερη από τοις αντίστοιχες παλιές αμερικανικές, που τις βρίσκω πολύ παιδαριώδεις. Είναι και ότι το θέμα με τα γιγαντιαία μυρμήγκια το έχει καλύψει τελείως ο Barks, οπότε πάνω από έξι δεν θα βάλω.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η βραδιά των Μουργόλυκων, μια δεκαεξασέλιδη ιστορία σε δύο μέρη, σε σενάριο Stefan Petrucha και σχέδιο Euclides K. Miyaura.

Οι Λύκοι επιχειρούν να κλέψουν το πιο… άσχημο διαμάντι τού κόσμου κατά τη διάρκεια ενός χορού μεταμφιεσμένων τής αστυνομίας, όπου όλοι είναι μεταμφιεσμένοι σε Λύκους. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια ομάδα κατασκόπων, μεταμφιεσμένοι κι αυτοί σε Λύκους, έχει παρεισφρήσει κι αυτή στο χορό, για να απαγάγει έναν από τους αστυνομικούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτο μπέρδεμα, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ποιος.

Ωραία και πρωτότυπη ιστορία, με πολλή πλάκα. Ωραίο και το ότι τελικά οι Λύκοι θα καταφέρουν να κλέψουν το διαμάντι και να αποφύγουν τη σύλληψη, για αλλαγή. Όχι ότι κάτι δεν θα τους πάει στραβά στο τέλος, βέβαια. Επτάμισι με οκτώ.

6+

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Πέμπτη 20 Απριλίου, όπου θα διαβάσουμε την ιστορία ο άσσος στο μανίκι, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

smb_logo

Ένα αξιοπρεπέστατο τεύχος με αρκετές καλές ιστορίες. Η πρώτη, μεγάλη ιστορία με τον Μίκυ ίσως ήταν μια σκάλα κατώτερη από τις αντίστοιχες των δύο προηγουμένων τευχών, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από την πρωτότυπη τελευταία ιστορία με τους Λύκους. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Responses to SUPER ΜΙΚΥ 19 — ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Super Μίκυ 19.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.