SUPER ΜΙΚΥ 20 — Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ να μας επιδεικνύει τις ικανότητές του στο γκραφίτι (και όχι γκράφιτι, όπως κακώς το λένε στην Ελλάδα).

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία την ιστορία ο άσσος στο μανίκι, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Ο Μίκυ πηγαίνει να δουλέψει για δυο βδομάδες στο σώου τού Μπούφαλο… Τζιλ, όπου το αστέρι τού θιάσου είναι μια μαϊμού, που είναι άσσος στη σκοποβολή. Όταν εμφανίζονται δύο απατεώνες, που ισχυρίζονται ότι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τής μαϊμούς, ο Μίκυ αναλαμβάνει να τους πιάσει και να πάρει πίσω τη μαϊμού.

Όμορφο μοντέρνο σχέδιο, με κάποια θεαματικά καρέ, που κάπως ίσως χάνει στη μεγέθυνση, καθώς η ιστορία είναι σε τρεις σειρές καρέ, όπως αυτές που διαβάζουμε στο Ντόναλντ. Η ίδια η ιστορία ήταν μάλλον απλή. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ο εχθρός τού γκραφίτι, σε σενάριο Dave Rawson και σχέδιο Wanda Gattino.

Ο Ντόναλντ δουλεύει για το δήμο τής Λιμνούπολης, όπου είναι επιφορτισμένος με το καθάρισμα των γκραφίτι από τους τοίχους, αλλά και με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Είναι, φυσικά, άριστος στη δουλειά του και καταφέρνει να εξαλείψει όλα τα γκραφίτι από την πόλη. Όλα, εκτός, από τα έργα κάποιου, που έχει βάλει στόχο τον δήμαρχο και ο οποίος δεν εντοπίζεται με τίποτε. Ποιος να είναι, άραγε;

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή και πρωτότυπη ιστορία δεξιοτεχνίας τού Ντόναλντ, όπου τελικά δεν τα κάνει θάλασσα. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η σπάταλη πριγκίπισσα, σε σενάριο Terry LaBan και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Ο Ντόναλντ αναλαμβάνει να συνοδεύσει την πριγκίπισσα του Φαλάφελ στα μαγαζιά τής Λιμνούπολης, με εντολή από το θείο του να μην ξοδέψει πάνω από χίλια δολάρια. Όμως η πριγκίπισσα έχει πολύ ακριβά γούστα. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, δύο ύποπτοι τύποι τους ακολουθούν κατά πόδας, για να απαγάγουν την πριγκίπισσα. Τελικά η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος για όλους εκτός από τον Ντόναλντ.

Και εδώ σχέδιο σε κλασική γραμμή, αλλά μια σκάλα κατώτερο από αυτό της προηγούμενης ιστορίας. Η ιστορία είναι πλακατζίδικη, αλλά κάπου με χάλασε το τέλος, με την απαράδεκτη συμπεριφορά τού Σκρουτζ. Επτά και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία στενές επαφές τύπου Γκούφυ, σε σενάριο Sarah Kinney και σχέδιο Xavier Vives Mateu.

Ο Γκούφυ νομίζει ότι κάθε βράδυ τον απαγάγουν εξωγήινοι. Ο Μίκυ αναλαμβάνει να βρει τι συμβαίνει. Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, ή ο Γκούφυ απλώς υπνοβατεί; Η απάντηση και στα δύο είναι «εμ, χμ…»

Ασχημούτσικο σχέδιο για μια ιστορία όπου, αν και από την αρχή ξέρεις πώς θα καταλήξει, τελικά τα πράγματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα. Εξήμισι, γιατί με χάλασε το σχέδιο.

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα κουλουράκια τής τύχης, σε υπόθεση Gail Renard, σενάριο Peter Härdfeldt και σχέδιο Ignasi Calvet Estéban.

Τελειώνοντας ένα γεύμα σε κινέζικο εστιατόριο, το κουλουράκι τής τύχης, που δίνουν στον Ντόναλντ, λέει ότι πρέπει να προσέχει τα λάμα, τα αερόστατα και τις τούρτες φράουλα. Είναι δυνατόν να κινδυνεύσει κανείς από τέτοια πράγματα και δη σε συνδυασμό;

Σχέδιο σε κλασική γραμμή και εδώ, αλλά όχι ιδιαίτερα καλό, για μια τραβηγμένη ιστορία, που χτίστηκε πάνω στην ιδέα ότι ο Ντόναλντ θα κινδυνεύσει από τρία τυχαίως επιλεγμένα αντικείμενα. Εξήμισι με επτά.

Ακολουθεί η ιστορία μικρό χωριό, μεγάλες δουλειές, σε σενάριο Kari Korhonen και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Το παντοπωλείο τού πατέρα τού Σπιν δεν πάει καλά, και ο πατέρας του σκέπτεται να το κλείσει και να πάει στη Λιμνούπολη, για να δουλέψει ως διευθυντής σε ένα σούπερ μάρκετ. Τα παιδιά αναλαμβάνουν να του κάνουν διαφήμιση, για να αυξηθεί η πελατεία, και να σωθεί το μαγαζί. Κάπου θα το παρακάνουν, αλλά τελικά όλα θα έχουν αίσια έκβαση.

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή και επιτέλους μια δανέζικη ιστορία με τον Τζούνιορ, που έχει κάτι από την παιδικότητα των αντιστοίχων ιταλικών ιστοριών. Ο Μπουλ είναι απών, μια και στις δανέζικες ιστορίες είναι ο ανταγωνιστής τού Τζούνιορ, και σ’ αυτήν την ιστορία δεν χωράνε ανταγωνισμοί, ενώ ο σερίφης τού χωριού είναι διαφορετικός από αυτόν στις ιταλικές ιστορίες. Επτάμισι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα κλεμμένα γενέθλια, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Cèsar Ferioli Pelaez.

Οι ψηλομύτες γείτονες του Μίκυ τον καλούν, άγνωστο γιατί, στο πάρτυ γενεθλίων τού κακομαθημένου γιου τους. Όταν μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο σπίτι, για να κλέψει το διαμαντένιο περιδέραιο τής ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ο Μίκυ αναλαμβάνει δράση.

Ωραία σχεδιασμένος Μίκυ, αλλά άσχημα ζωγραφισμένος ο αρχηγός των ληστών, και μάλλον τραβηγμένη υπόθεση, με τον εν λόγω αρχηγό να αδιαφορεί για τη ληστεία, προκειμένου να σφετεριστεί το πάρτυ γενεθλίων, μια και εκείνη την ημέρα ήταν και τα δικά του γενέθλια. Εξήμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, μια δεκαεξασέλιδη ιστορία σε δύο μέρη, σε σενάριο Michael T. Gilbert και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Μια συμμορία διαρρηκτών, που παριστάνει τους ασφαλιστές, έχει ρημάξει τα σπίτια τής Λιμνούπολης, ρίχνοντας το φταίξιμο στους Λύκους. Θα καταφέρουν οι Λύκοι να αποδείξουν την αθωότητά τους και να στείλουν τους πραγματικούς ενόχους στη φυλακή, χωρίς να παραβούν τον κώδικα των παρανόμων, που απαγορεύει να καρφώσει ο ένας τον άλλον;

Καλούτσικο σχέδιο σε κλασική γραμμή, με κάποια προβλήματα στα παπιά. Ωραία και η ιστορία, κυρίως ως προς το κομμάτι της μεριάς των Λύκων, μια και ο τρόπος, με τον οποίο δούλευε η συμμορία είναι πολύ αφελής. Δεν νομίζω ότι όλοι οι Λιμνουπολίτες θα έδειχναν πού έχουν τα τιμαλφή τους και πώς δουλεύουν τα συστήματα συναγερμού τους στον πάσα ένα, με το που θα τον γνώριζαν. Τέλος πάντων, η ιστορία μού άρεσε, οπότε επτά και εδώ.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 23 Μαΐου, όπου θα διαβάσουμε την ιστορία αλάνθαστο ένστικτο, την οποία δεν μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε από τον ελληνικό τίτλο.

smb_logo

Συνολικά ήταν ένα ευχάριστο τεύχος, που διαβάστηκε πολύ γρήγορα. (Είναι η πρώτη φορά, που τελειώνω το Super Μίκυ αυθημερόν.) Μέσος όρος για το τεύχος επτά παρά κάτι.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to SUPER ΜΙΚΥ 20 — Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Super Μίκυ 20.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s