ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 149—ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΜΝΗ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 149 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ να μας κοιτάει πίσω απ’ την αυλαία, κάτω από το φως ενός όχι ιδιαίτερα κολακευτικού γι’ αυτόν προβολέα. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ένα καλοκαίρι στην πράσινη λίμνη, από τη σειρά ρεπόρτερ Γκούφυ, σε σενάριο Teresa Radice και σχέδιο Stefano Turconi.

Ο διευθυντής τού Γκούφυ τού δίνει άδεια τριών μηνών, υποτίθεται για να γράψει ένα βιβλίο, αλλά στην πραγματικότητα για να τον ξεφορτωθεί και να μπορέσει να κάνει με την ησυχία του τις βρωμοδουλειές του. Ο Γκούφυ θα πάει στην εξοχή, στην πράσινη λίμνη, όπου, αν και η περιοχή είναι κατά σύμπτωση ο στόχος των εν λόγω βρωμοδουλειών, αυτές θα μπούνε σε δεύτερο πλάνο, καθώς ο Γκούφυ θα ζήσει ένα απίστευτα ποιητικό καλοκαίρι, γεμάτο λυρισμό, ποίηση που δεν ξέρω αν είναι τής Έμιλυ Ντίκινσον ή όχι, μια και στην ιστορία τη λένε… Ντάκινσον, και με ένα πανέμορφο τέλος.

Για να πούμε το μοναδικό αρνητικό αυτής τής ιστορίας, έχουμε έναν άθλια ζωγραφισμένο Γκούφυ να κινείται σε μια κατά τα άλλα υπέροχα σχεδιασμένη ιστορία.

Όσο για την ίδια την ιστορία, το δέκα είναι πολύ λίγο. Έντεκα, λοιπόν και πείτε ότι θέλετε για κλίμακες με όρια. Τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται, οπότε, αφού η ιστορία κατάφερε να τα ξεπεράσει (δεν πίστευα ποτέ ότι θα διάβαζα κάτι τέτοιο στο Μίκυ Μάους), το ίδιο πρέπει να γίνει και με τη βαθμολογία.

Ακολουθεί η ιστορία το ιπτάμενο σκιάχτρο, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Giada Perissinotto.

Άντε τώρα να κάνεις κριτική των υπολοίπων ιστοριών, όταν το μόνο, που θέλεις να γράψεις, είναι ότι υπάρχουν και αυτές. Τέλος πάντων, ας κάνουμε μια προσπάθεια.

Ο Ντόναλντ κερδίζει τριάντα χιλιάδες δολάρια στο λαχείο και, πριν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι κέρδισε, να ‘τος ο Φέθρυ με τις επενδυτικές του ιδέες. Αυτή τη φορά η ιδέα φαίνεται λογική: να αγοράσει ο Ντόναλντ ένα κτήμα, που είναι διαθέσιμο προς πώληση. Όλα πάνε καλά, μέχρι που ανακαλύπτουν ότι το κτήμα είναι στοιχειωμένο από ένα ιπτάμενο σκιάχτρο. Τι να συμβαίνει άραγε;

Το σχέδιο είναι μέτριο, αλλά η ιστορία είναι καλή. Στην αρχή έχουμε την τυπική ιστορία με τον Φέθρυ να γίνεται τσιμπούρι στον Ντόναλντ. Στη συνέχεια, όμως, εξελίσσεται σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου. Λίγο το τελευταίο καρέ μάς τα χαλάει, όπου αρκούσε να δείξουν την αλλαγή χρήσης, που κάνανε στο αγρόκτημα, χωρίς να επινοήσουν ένα πρόβλημα ως προς αυτό. Επτά με επτάμισι, για μια ιστορία που καταφέρνει να κάνει μια ομαλή μετάβαση από την εξαιρετική πρώτη ιστορία στη συνήθη πραγματικότητα των ιστοριών τού Μίκυ Μάους.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το σκόρδο τής Σασχάρας, σε σενάριο Stefania Lepera και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Για να προστατευτεί από τη Μάτζικα, ο Σκρουτζ κάνει τέτοια κατανάλωση σκόρδου, που τα σκόρδα έχουν γίνει σπάνια και πανάκριβα. Έτσι, όταν μαθαίνει ότι στην έρημο της Σασχάρας ευδοκιμεί ένα σκόρδο εκατό φορές πιο δυνατό από τα συνηθισμένα σκόρδα, στέλνει τα ανίψια του να το βρουν. Όμως, η Μάτζικα ακολουθεί κατά πόδας.

Μέτριο σχέδιο και εδώ, αλλά ωραία, πλακατζίδικη ιστορία. Επτά με επτάμισι και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία αστυνομικές ταινίες, από τη σειρά «πάμε σινεμά;» (αχ, αυτό το ερωτηματικό, που μας το κρύψατε στη διαφήμιση του τεύχους την περασμένη εβδομάδα, κύριε Αρχισυντάκτα!) σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Σειρά για διακωμώδηση έχουν οι αστυνομικές ταινίες. Εδώ ο… Γκουφακλής Γκουφαρώ αναλαμβάνει να βρει την γάτα ενός αριστοκράτη.

Όπως και στην πρώτη ιστορία, έχουμε έναν άθλια σχεδιασμένο Γκούφυ σε μια κατά τα άλλα όμορφα σχεδιασμένη ιστορία. Όσο για την ιστορία, αυτή βγάζει πολύ λίγο γέλιο, το περισσότερο βεβιασμένο. Μόνο το όνομα του ήρωα αξίζει, κι αυτό μάλλον οφείλεται περισσότερο στον Έλληνα μεταφραστή, παρά στον σεναριογράφο. Πέντε.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία τα μυστήρια τού δικτύου, σε σενάριο Silvia Martinoli και σχέδιο Daniela Vetro,

Όταν ο Τζιμ ο τρομερός μαθαίνει ότι συζητάνε γι αυτόν (με θαυμασμό, αλλά πού να το καταλάβει αυτός) στο διαδίκτυο, συνδέεται κι αυτός, για να τους διώξει όλους.

Ένας Τζιμ σχεδιασμένος διαφορετικά απ’ όπως τον ζωγραφίζουν οι Ιταλοί, αλλά το ίδιο άσχημος και με το ίδιο ενοχλητικά ευαίσθητο χέρι στη σκανδάλη. Όσο για την υπόθεση, από τη μια με άφησε αδιάφορο, από την άλλη, όμως, ήταν ένας ενδιαφέρων σχολιασμός για το ίδιο το διαδίκτυο. Ας βάλουμε, λοιπόν, ένα γενναιόδωρο εξήμισι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο κοραλλένιος δράκος, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Massimo De Vita.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τρεις ιστορίες από το Topolino 3112, που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 2015, συνοδευόμενες από δύο ακόμα ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν το 2010 και το 2012 και από μία μονοσέλιδη ιστορία, που δημοσιεύτηκε το 2011.

Χωρίς την πρώτη ιστορία, θα είχαμε ένα τυπικό ευχάριστο τεύχος, που θα του βάζαμε γύρω στο επτά. Η πρώτη ιστορία, όμως, απογειώνει το τεύχος, και με το έντεκα, που της βάλαμε, λιγότερο από δέκα δεν μπορούμε να βάλουμε συνολικά. Αν διαβάσετε μόνο ένα Μίκυ Μάους φέτος, θα χάσετε αν δεν είναι αυτό.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 149—ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΜΝΗ

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 149.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η chrismanitou λέει:

  Η πρώτη ιστορία είναι απλά απίθανη. Φοβερό τεύχος. Το προηγούμενο μου άρεσε περισσότερο σαν σύνολο διότι είχε μια ιστοριάρα, 3 πολύ καλές και 2 μέτριες. Αλλα εδω έχουμε ένα διαμάντι σαν πρώτη ιστορία.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Juraquille Hawk λέει:

  Φίλε μου Kriton νομίζω ότι είσαι λίγο αυστηρός όταν λες ότι το σχέδιο είναι μέτριο

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s