ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 150—Ο ΚΟΡΑΛΛΕΝΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 150 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τη Μίννι να απειλούνται από τον κοραλλένιο δράκο τού τίτλου τού τεύχους.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ, όπου, μάλλον από μπέρδεμα, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού κυκλοφόρησε από τη Δευτέρα, αντί για το τεύχος τής προηγούμενης εβδομάδας.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο κοραλλένιος δράκος, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Massimo De Vita.

Ο Μίκυ και η Μίννι βρίσκονται για διακοπές στη Σιγκαπούρη. Εκεί συναντούν τον Ιερεμία, τον τυχοδιώκτη θείο τού Μίκυ, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει για αναζήτηση ενός θησαυρού πειρατών, ο οποίος είναι κρυμμένος σε ένα νησί, που το φυλάνε δράκοι, τόσο πραγματικοί (βαράνοι/δράκοι του Κομόντο) όσο και ο κοραλένιος δράκος τού τίτλου. Θα πάνε, θα τον βρούνε, με ελάχιστα προβλήματα, τα οποία θα λυθούν αμέσως και… τέλος.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, αλλά πολύ απλή υπόθεση, ουσιαστικά χωρίς περιπλοκές, οπότε το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό. Εξήμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ο ωραίος κοιμώμενος του θησαυροφυλακίου, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio.

Η Μάτζικα, για να εκδικηθεί τον Σκρουτζ, μαγεύει την τυχερή του δεκάρα, και όλα αρχίζουν να του πάνε στραβά. Ο Λούντβιχ, διαγιγνώσκοντας ότι πρόκειται περί μαγείας, προτείνει να μεταφέρουν την αρνητική ενέργεια τού νομίσματος σε κάποιον που είναι πολύ συνδεδεμένος με αυτό, δηλαδή τον Σκρουτζ. Πράγματι, η δεκάρα θεραπεύεται και αρχίζει πάλι να φέρνει τύχη στον Σκρουτζ. Όμως, εκείνος πέφτει σε λήθαργο, όπως η ωραία κοιμωμένη τού παραμυθιού. Ακριβώς όπως η ωραία κοιμωμένη. Με αγκάθια να φυτρώνουν γύρω από το θησαυροφυλάκιο, ένα δράκο να φυλάει τον Σκρουτζ (είχε δράκο το παραμύθι;) και τους Λιμνουπολίτες να πέφτουν κι αυτοί σε λήθαργο. Μόνο το φιλί τής αγάπης μπορεί να ξυπνήσει τον Σκρουτζ. Να είναι αυτό της Τζένης ή τίποτε άλλο;

Το σχέδιο είναι αλλόκοτο. Άλλες στιγμές το βρίσκω άσχημο, άλλες στιγμές ωραίο, οπότε καλύτερα να το κρίνετε εσείς. Όσο για την ιστορία, πρόκειται για μια παλαβή μεταφορά τού παραμυθιού, που με διασκέδασε πάρα πολύ. Επτάμισι με οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία μυθολογικές ταινίες, από τη σειρά «πάμε σινεμά;» (αχ, αυτό το ερωτηματικό, κύριε Αρχισυντάκτα!) σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Luigi Piras.

Σειρά για διακομώδηση έχουν οι μυθολογικές ταινίες, μέσω μιας τυπικής ιστορίας με τον Ηρακ… Γκουφακλή, που πατάει μεν στον αρχαίο μύθο, αλλά προσθέτει και πολλά δικά της. Έτσι, ας πούμε, έχουμε εννέα άθλους αντί για δώδεκα, μόνο κάποιοι από τους οποίους είναι οι πρωτότυποι άθλοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι εντελώς παλαβοί.

Καλό μοντέρνο σχέδιο, αν και πολύ με ξενίζει ο μυώδης Γκούφη στο ρόλο τού Γκουφακλή. Η ίδια η ιστορία καταφέρνει, μετά από κάποια επεισόδια της σειράς, να βγάλει άφθονο γέλιο, οπότε το αποτέλεσμα είναι καλό. Επτάμισι.

Κάτι, που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι ο Γκουφακλής δεν μας παρουσιάζεται ως γιος τού Δία, αλλά ως ανιψιός του. Φαντάζομαι ότι αυτό έγινε απλώς διότι στο σύμπαν της Ντίσνεϋ δεν υπάρχουν παιδιά, αλλά μόνο ανίψια, και όχι για να αποφύγουν την αναφορά στο ότι ο Δίας πήγε με την Αλκμήνη. Τι να το έκανε αυτός, τι κάποιος άλλος θεός, αδελφός τού Δία;

Ακολουθεί η ιστορία έρωτας & χρήμα, σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Graziano Barbaro, από τη σειρά Τζένυ σύμβουλος αισθηματικών υποθέσεων.

Η Βίλμα Ντε Βιλ έρχεται στο γραφείο τής Τζένης, επειδή είναι ερωτευμένη με ένα συνάδελφο τού Σκρουτζ, ο οποίος είναι κι εκείνος τσιγκούνης και δεν τής δίνει σημασία. Η Τζένη θα καταφέρει να τους φέρει σε επαφή, όμως η Βίλμα έχει άλλο σκοπό στο νου της.

Το σχέδιο δεν μου άρεσε. Η ιστορία ήταν αρκετά καλή, αν και με μπέρδεψε η αναφορά σε κάποια φάση από τον Βίο και την Πολιτεία, που δεν κατάλαβα αν την έβγαλε ο σεναριογράφος από το κεφάλι του ή αν απλώς, όπως και ο Σκρουτζ στην ιστορία, την έχω ξεχάσει. Και στις δύο περιπτώσεις η αναφορά τράβηξε σε μάκρος, χαλώντας το τέλος. Ας βάλουμε στην ιστορία γύρω στο επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το νησί των μακρυπόδαρων, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Carlo Limido.

Ο Δήμαρχος τής Λιμνούπολης δίνει κάθε χρόνο μια επιχορήγηση σε κάποια εξερευνητική λέσχη. Αυτή τη χρονιά, όμως, θα τη χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να… εξορίσει τον Ντόναλντ και τον Γκαστόνε, που όλο αναστατώνουν την πόλη με τους καυγάδες τους. Έτσι, τους στέλνει για ένα χρόνο στο νησί των Μακροπόδαρων, όπου κανείς δεν πήγε ποτέ με τη θέλησή του και κανείς δεν γύρισε. Το νησί κατοικείται από τους εν λόγω μακροπόδαρους, οι οποίοι κυκλοφορούν μόνο πηδώντας! Καθώς ο Ντοναλντ και ο Γκαστόνε δεν μπορούν να πηδήξουν το ίδιο ψηλά, γίνονται εμπόδιο στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να τους κλείσουν οι μακροπόδαροι στη φυλακή. Θα καταφέρουν να ελευθερωθούν;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με εξαίρεση τα παπιά, που είναι σχεδιασμένα μάλλον μέτρια. Ο κόσμος, στον οποίο διαδραματίζεται το κυρίως μέρος τής ιστορίας, είναι σαφώς ένας κόσμος πλασμένος από τον Cimino, αλλά η ίδια η ιστορία χωλαίνει, καθώς φαίνεται ότι ο παππούς Cimino όποιες ιστορίες είχε να πει, τις είχε ήδη πει. Εξήμισι, λοιπόν.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία φτερά & πούπουλα, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Corrado Mastantuono.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2889, που κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2011, συνοδευόμενες από τρεις ακόμα ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2009 και το 2013.

Ένα σχετικά μέτριο τεύχος, ιδίως αν το συγκρίνουμε με το προηγούμενο, απ’ όπου ξεχώρισε η δεύτερη ιστορία, με την τυχερή δεκάρα. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 150—Ο ΚΟΡΑΛΛΕΝΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 150.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.