ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 151—ΦΤΕΡΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 151 τού νέου Μίκυ Μάους, με τους Λύκους να ετοιμάζονται να χυμήξουν στα λεφτά τού Σκρουτζ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία φτερά & πούπουλα, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Corrado Mastantuono.

Οι Λύκοι έχουν ξεπέσει και από απατεώνες ολκής έχουν καταλήξει κλεφτοκοτάδες. Έτσι, αποφασίζουν να γίνουν αδίστακτοι κακοποιοί, απαγάγοντας πρώτα τον Σκρουτζ και μετά τον Ρόμπαξ. Όμως ούτε ο Ντόναλντ ούτε ο γραμματέας τού Ρόμπαξ δέχονται να πληρώσουν τα λύτρα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, με ολέθριες συνέπειες για τα θύματα. Θα καταφέρουν, τελικά, να γλυτώσουν ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ;

Το σχέδιο ήταν μάλλον άσχημο, αλλά ήταν εκφραστικό και δούλευε για τη συγκεκριμένη ιστορία. Κατά τα άλλα, δράση και αγωνία συνδυασμένες με άφθονο χιούμορ, σε μια ιστορία όπου βλέπουμε την πιο βίαια πλευρά τού χαρακτήρα των Λύκων, οι οποίοι φτάνουν μέχρι το φόνο, τουλάχιστον από τη δική τους οπτική γωνία, μια και δε γίνεται να έχουμε φόνους στις ιστορίες τής Ντίσνεϋ. Οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία η απίστευτη κλοπή, σε σενάριο Giovanni Di Gregorio και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio.

Δεν είναι μόνο οι Λύκοι, που έχουν ξεπέσει, αλλά και ο Μαύρος Πητ. Για να σταματήσουν οι συνάδελφοί του να τον κοροϊδεύουν, τους λέει το πρώτο πράγμα, που του έρχεται στο κεφάλι, ότι θα κλέψει μια ολόκληρη πόλη. Μια τέτοια κλοπή αξίζει βραβείο, αλλά πώς να την κάνει; Ευτυχώς εκεί κοντά γίνονται τα γυρίσματα μιας ταινίας, για τα οποία έχει στηθεί το σκηνικό μιας ολόκληρης πόλης. Ο Πητ λέει, λοιπόν, ότι θα κλέψει αυτήν την πόλη. Όμως, η επιτροπή τού βραβείου θέλει να δει την πόλη από κοντά…

Σχέδιο μέτριο, για μια ιστορία που έχει την πλάκα της, καθώς ο Πητ προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τα μέλη τής επιτροπής να συνειδητοποιήσουν, ότι η πόλη είναι ψεύτικη. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το μυστήριο της κλεμμένης τούρτας, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Ottavio Panaro.

Ένας διάσημος τουρτοκλέφτης το σκάει από την φυλακή και αρχίζει να ρημάζει τα ζαχαροπλαστεία. Οι πράκτορες τής Γ.Ι.Α.Μ. αναλαμβάνουν να τον συλλάβουν.

Σχετικά καλό μοντέρνο σχέδιο για μια αρκετά καλοφτιαγμένη ιστορία, η οποία προσπαθεί να έχει τη λογική της μέσα στα πλαίσια του παράλογου κόσμου τής Γ.Ι.Α.Μ. Τεχνικά άρτια λοιπόν, αλλά το ίδιο αδιάφορη, όσο και ο κόσμος στον οποίο διαδραματίζεται. Εξήμισι.

Ακολουθεί η ιστορία αστυνομικές ταινίες, από τη σειρά «πάμε σινεμά;» (αχ, αυτό το ερωτηματικό, κύριε Αρχισυντάκτα!) σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Luigi Piras. Κι αν ο τίτλος σάς θυμίζει κάτι, αυτό είναι διότι χρησιμοποιήθηκε για ένα άλλο επεισόδιο της σειράς, πριν μόλις τρεις εβδομάδες. Στην Ιταλία χρησιμοποίησαν συνώνυμα για τις δύο ιστορίες, εδώ όμως, όλες τις ταινίες, που έχουν σχέση με κάποιο έγκλημα, τις λέμε αστυνομικές, ακόμη και όταν δεν εμπλέκεται στην υπόθεση η αστυνομία.

Στο στόχαστρο της σάτιρας μπαίνουν οι αστυνομικές ταινίες με αστυνομικούς, λοιπόν. Σχέδιο πολύ καλοφτιαγμένο, αν και όλοι οι χαρακτήρες δείχνουν άσχημοι! Ωραία και η ιστορία, με δράση αλλά και πολλές ξεκαρδιστικές σκηνές. Επτάμισι με οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία μια φαινομενικά κανονική ημέρα, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Luciano Milano.

Χωρίς να ξέρουμε γιατί, ο Γκαστόνε λέει στον Σκρουτζ ότι τα καταφέρνει να έχει μια συνηθισμένη μέρα, χωρίς τη βοήθεια της τύχης του. Βέβαια, το αντίθετο συμβαίνει, αλλά ο Σκρουτζ καταφέρνει να τον εμποδίσει να το καταλάβει, γιατί μερικά πράγματα δεν έχουν τιμή. Κι [sic] για να το λέει ο Σκρουτζ, καλά θα κάνετε να το πιστέψετε!

Το σχέδιο δείχνει μάλλον ερασιτεχνικό. Η ιστορία, όμως, βασίζεται σε μια όμορφη ιδέα, η οποία χρειάζεται ακριβώς τις τέσσερις μονάχα σελίδες τής ιστορίας, για να αναπτυχθεί πλήρως. Επτάμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία επανάσταση στο θησαυροφυλάκιο, σε σενάριο Gaja Arrighini και σχέδιο Silvia Ziche.

Πηγαίνοντας στο θησαυροφυλάκιο, η Τζένη χτυπάει το κεφάλι της και χάνει τη μνήμη της. Ο Σκρουτζ αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί αυτό, λέγοντάς της ότι είναι υπάλληλός του, και τη βάζει να κάνει ένα σωρό αγγαρείες. Όμως αυτό θα του στοιχίσει ακριβά, μια και η Τζένη όχι μόνον δεν είναι οικονόμος, σαν τον Παντάξιο, αλλά έχει και την απαίτηση να πληρωθεί…

Το σχέδιο τής Ziche στα χειρότερά του, αλλά η ιστορία είχε πλάκα, οπότε ένα επτά θα το βάλουμε.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία στην άκρη τού πουθενά, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Silvia Ziche.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2844, που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου 2010, συνοδευόμενες από τέσσερις ακόμα ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ τού μακρινού 2002 και του σχετικά πρόσφατου 2013, καθώς και από δύο μονοσέλιδες ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν το 2011.

Ένα αρκετά καλό τεύχος, με την πρώτη ιστορία να ξεχωρίζει, και με τις υπόλοιπες ιστορίες να είναι όλες καλές. Ακόμα και η λιγότερο καλή ιστορία τού τεύχους ήταν καλή για το είδος της. Μέσος όρος επτά με επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 151—ΦΤΕΡΑ & ΠΟΥΠΟΥΛΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 151.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.