ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 153—ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 153 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Σκρουτζ να μη χορταίνει να βλέπει τα διάφορα κανάλια τής εξωγήινης τηλεόρασης του τίτλου τού τεύχους, μια και η γήινη τηλεόραση δεν βλέπεται. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ, από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, η οποία πάλι κυκλοφόρησε νωρίτερα, αυτή τη φορά από το βράδυ τής Δευτέρας.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία εξωγήινη τηλεόραση, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Paolo Mottura.

Η Λιμνούπολη μπαίνει στην εποχή τής ψηφιακής τηλεόρασης. Όλοι κάνουν σαν τρελοί, για να προμηθευτούν τον σχετικό αποκωδικοποιητή. Ακόμα και οι Λύκοι, οι οποίοι κλέβουν έναν αποκωδικοποιητή τού Κύρου, ο οποίος αποκωδικοποιητής, με το σχετικό πείραγμα, για να βλέπει και τα συνδρομητικά κανάλια, βλέπει όχι μόνο αυτά, αλλά και τα εξωγήινα! Όταν ο Σκρουτζ παίρνει πίσω το δέκτη και το διαπιστώνει αυτό, ρίχνει νέους δέκτες στην αγορά, που πιάνουν χιλιάδες κανάλια. Οι δέκτες κάνουν θραύση, αλλά τα δικαιώματα των εξωγήινων καναλιών δεν είναι δωρεάν…

Μάλλον άσχημο σχέδιο, αλλά πλακατζίδικη υπόθεση, που κορυφώνεται με το γκαγκ τού τέλους. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία η εικονογραφημένη ληστεία σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Κάποιοι φτιάχνουν ένα κόμικ με ήρωα τον Μαύρο Πητ, ο οποίος σε κάθε ιστορία καταλήγει στη φυλακή. Όλος ο κόσμος γελάει με τα παθήματα του Πητ στα κόμικς, με αποτέλεσμα ο Πητ να χάσει την υπόληψή του ως κακοποιός. Έτσι, αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση, διαπράττοντας την κλοπή τού αιώνα και καταγράφοντάς την ζωντανά σε ένα δικό του κόμικ. Θα τα καταφέρει;

Μέτριο σχέδιο, αλλά άλλη μια πλακατζίδικη υπόθεση, όπου γελάμε κι εμείς με τα παθήματα τού κομικσικού Πητ (εκείνη η ιστορία με τους γύψινους νάνους, όπου τρώει τα μούτρα του στα καρπούζια είναι το κάτι άλλο!) αλλά βλέπουμε και τις πραγματικές του ικανότητες ως κακοποιού. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ποιος ελέγχει τον ελεγκτή; σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Paolo De Lorenzi.

Ο Ντόναλντ διορίζεται από τον θείο του ελεγκτής στα λεωφορεία του. Ο Σκρουτζ τού κάνει ένα σωρό αιφνιδιαστικούς ελέγχους, ο ένας ποιο απίθανος από τον άλλον. Θα καταφέρει ο Ντόναλντ να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με χρωματισμό που θυμίζει μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ (καιρό έχουμε να τον δούμε), άλλη μια πλακατζίδικη ιστορία και άλλο ένα επτά.

Τα εισιτήρια, που ελέγχει ο Ντόναλντ, είναι όλα ηλεκτρονικά, οπότε κάπου μας λείπουν οι σχετικές παραστάσεις. Να δούμε αν και πότε θα τα δούμε κι εμείς στην Ελλάδα, που η εφαρμογή τους πάει από αναβολή σε αναβολή. Πάντως, αν πιστέψουμε την ιστορία, ακόμα και με το ηλεκτρονικό εισιτήριο οι διάφοροι Ονούφριοι Τζαμπατζήδες δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, εν τη οποία περιπτώσει κι αυτό θα είναι πεταμένα λεφτά, όπως τόσα και τόσα στη χώρα τού «λεφτά υπάρχουν».

Ακολουθεί η ιστορία ταινίες φυλακής, από τη σειρά «πάμε σινεμά;» (αχ, αυτό το ερωτηματικό, κύριε Αρχισυντάκτα!) σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Luigi Piras.

Σειρά για διακωμώδηση έχουν οι ιστορίες, που διαδραματίζονται μέσα στη φυλακή. Το σχέδιο είναι επιτηδευμένο αλλά τόσο κακάσχημο, που σου αποσπά την προσοχή από την ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, η ιστορία ήταν αστεία, οπότε άλλο ένα επτάρι θα το βάλουμε.

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα κόλπα τής καρδιάς, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Stefano Turconi.

Τα παιδιά βάλθηκαν να αποδείξουν ότι ο επιστάτης τού σχολείου είναι ένας κακοποιός. Παράλληλα, ο σερίφης προσπαθεί να ξανακερδίσει τη συμπάθεια τής δασκάλας, η οποία τα έχει μαζί του, επειδή την έστησε στο πρώτο τους ραντεβού. Όσο κι αν οι δύο αυτές υποθέσεις φαίνονται τελείως άσχετες, κάπως θα συνδυαστούν, με αίσιο τέλος και για τις δύο.

Σχέδιο καλό για ιστορία με τον Τζούνιορ (δηλαδή τίποτε το ιδιαίτερο) και όμορφη υπόθεση. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι αναγνώστες θα εστιάσουν στο αν πραγματικά ο επιστάτης σχεδίαζε να ανατινάξει το σχολείο, αλλά επειδή η απάντηση σ’ αυτό είναι προφανής, εγώ εστίασα περισσότερο στο αν θα τα ξαναφτιάχνανε ο σερίφης με τη δασκάλα. Ευτυχώς δεν απογοητεύτηκα. Από την άλλη, η ιστορία δεν είχε αυτό το «κάτι», που έχουν οι ιστορίες με τον Τζούνιορ, οπότε θα βάλουμε και εδώ ένα επτάρι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ένα δώρο για τον Οράτιο, σε σενάριο Sergio Tulipano και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Μίκυ και η παρέα του ψάχνουν να βρουν τι δώρο να πάρουν για τον Οράτιο. Με μια αδιάκριτη επίσκεψη και με κάποιο «ψάρεμα» θα βρουν τι είναι αυτό, που δεν έχει και θα ήθελε να έχει. Όμως…

Σχέδιο καλούτσικο, εκτός από τον Γκούφυ, που είναι σχεδιασμένος απαίσια, ενώ η ιστορία ήταν μάλλον αδιάφορη.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία τα τέρατα του κήπου, σε σενάριο και σχέδιο Casty.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή έξι ιστοριών, που δημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2003 και 2014.

Ένα ανάλαφρο, ευχάριστο και πλακατζίδικο τεύχος, χωρίς εξάρσεις, με μόνο την τελευταία ιστορία να ξεφεύγει από το επτά, δυστυχώς προς τα κάτω. Είναι όμως μικρή, οπότε δεν θα στερήσει το επτά από το τεύχος. Θα έλεγα ότι το τεύχος είναι ένα τεύχος αναμονής, ανάμεσα στα προηγούμενα τεύχη τού μηνός, που όλα είχαν κάποια ξεχωριστή ιστορία και στο επόμενο τεύχος, όπου και πάλι θα έχουμε μια ξεχωριστή ιστορία.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 153—ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 1. Ο/Η demiscy λέει:

  Άντε πριν τελειώσει η άδεια θα μας δώσουν αυτό που θέλαμε!
  Ιστορια και σχέδιο Casty 🙂

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 153.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.