SUPER ΜΙΚΥ 21 — ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Γκούφυ να ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές, που γράφουν οι πινακίδες στο πάρκο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία αλάνθαστο ένστικτο, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

Ο Μίκυ κληρονομεί ένα παλιό χρυσωρυχείο κάπου στη Νότιο Αμερική και πηγαίνει με τον Γκούφυ να το δει. Το ορυχείο δεν υπάρχει πια, αλλά οι δυο τους θα ζήσουν μια μεγάλη σπονδυλωτή περιπέτεια, με σημείο εκκίνησης το ότι ένας Ινδιάνος χάρισε στον Γκούφυ ένα φυλαχτό, που του δίνει την ικανότητα να μυρίζει το χρυσάφι.

Μέτριο προς καλό σχέδιο, που το χαλάει λιγάκι η εκτύπωση σε μεγάλο μέγεθος. Απλή, αλλά όμορφη περιπέτεια, που θα έλεγα ότι απευθύνεται σε πιο μικρούς αναγνώστες, αλλά διαβάζεται ευχάριστα και από τους μεγάλους. Επτάμισι με οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία μεταμόρφωσέ το, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο José Massaroli.

Ο Ντόναλντ και ο γείτονάς του, ο Τζόουνς, ανακαινίζουν τα σπίτια τους ή, τουλάχιστον, αυτό προσπαθούν, καθώς η προσοχή τους είναι περισσότερο στραμμένη στο πώς θα καταστρέψουν ο ένας το σπίτι τού άλλου. Εκτός από αυτά, υπάρχει και η εκπομπή μεταμόρφωσέ το, που ανακαινίζει σπίτια σε στυλ τελείως κιτς, εν αγνοία των ιδιοκτητών. Λέτε να συνδέονται τα δύο; (Τι ρωτάω τώρα!)

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και ωραία ιστορία αντιζηλίας μεταξύ Τζόουνς και Ντόναλντ, όπου ίιισως και να μην έκαναν ηθελημένα ο ένας ζημιές στον άλλο. (Εμένα μου λες…) Η ιστορία πλαίσιο με την τηλεοπτική εκπομπή θα μπορούσε ίσως να ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά, όπως χρησιμοποιήθηκε, ήταν τόσο προβλέψιμη, που δεν πρόσθεσε τίποτε στην ιστορία πέρα από κάποιες σελίδες. Επτά με επτάμισι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία τα μπισκότα των μικρών εξερευνητών, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Είναι ο ετήσιος έρανος των Μικρών Εξερευνητών, όπου μαζεύουν χρήματα πουλώντας τα περίφημα μπισκότα τους. Ο Ντόναλντ πιέζει τα ανιψάκια του ν’ αρχίσουν να πουλάνε τα μπισκότα από το βράδυ της ίδιας ημέρας, με αποτέλεσμα αυτά να κρυολογήσουν και να μη μπορούν να πουλήσουν τίποτε. Έτσι, ο Ντόναλντ αναγκάζεται να πάρει αυτός τη θέση τους. Όμως δεν είναι εύκολο πράγμα να πουλάς μπισκότα…

Καλούτσικο μοντέρνο σχέδιο και ενδιαφέρουσα υπόθεση, όπου όχι μόνο αρχικά ο Ντόναλντ δεν μπορεί να πουλήσει τίποτε, αλλά όταν τελικά βρίσκει έναν καλό πελάτη, η εκρηκτική του ιδιοσυγκρασία τον τρέπει σε φυγή. Το τέλος ήταν εντελώς προβλέψιμο. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία κάνε μια ευχή, σε σενάριο Don Markstein και σχέδιο Fabrizio Petrossi.

Ο Μίκυ βρίσκει ένα μαγικό λυχνάρι, του οποίου το τζίνι τον ξεγελάει, πείθοντάς τον ν’ αλλάξουν θέσεις. Έτσι, ο Μίκυ γίνεται τζίνι και είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις εντολές τού πρώην τζίνι. Θα καταφέρει να ελευθερωθεί, αξιοποιώντας τα κενά στις εντολές, που του δίνονται;

Ωραίο σχέδιο και πρωτότυπη υπόθεση, που δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα από την οπτική γωνία ενός τζίνι. Ο Μίκυ ήταν ίσως μια ιδέα πιο εκδικητικός απ’ όσο χρειαζόταν, καθώς θα έπρεπε να είχε κατανοήσει ότι το τζίνι απλώς προσπαθούσε να ελευθερωθεί από μια αντίστοιχη ανταλλαγή θέσεων, όπως προσπαθούσε και ο Μίκυ. Επτάμισι με οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η εξαφάνιση του θησαυροφυλακίου, σε σενάριο Terry LaBan και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

Όταν ένας μάγος ανακοινώνει ότι θα εξαφανίσει το χρηματοκιβώτιο του Σκρουτζ, οι Λύκοι αποφασίζουν να τον απαγάγουν πριν το επανεμφανίσει, νομίζοντας ότι θα το μετέφερε αλλού, ώστε να τους αποκαλύψει πού το πήγε και να το αδειάσουν. Όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να τα βάλεις με ένα μάγο, που τίποτε δεν μπορεί να τον κρατήσει δεμένο, για να μην πούμε τίποτε για τα αιμοβόρα κουνέλια, που έχει κρυμμένα στο σαρίκι του!

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή και πολύ αστεία ιστορία. Επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία η μέρα που έσπασε το θησαυροφυλάκιο, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Η Μάτζικα, μεταμφιεσμένη ως δημοσιογράφος, έχει καταφέρει να μάθει όλα τα μυστικά τού συστήματος ασφαλείας τού χρηματοκιβωτίου. Ταυτόχρονα, ο δήμος, για λόγους οικονομίας, έχει αναθέσει στους Λύκους να επισκευάσουν μια ρωγμή στο χρηματοκιβώτιο! Από που να προλάβει να φυλαχτεί ο Σκρουτζ;

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή και εδώ, και ενδιαφέρουσα ιστορία, με την κατά σύμπτωση συνδυασμένη επίθεση στο θησαυροφυλάκιο. Το ότι η δημοσιογράφος ήταν η Μάτζικα μπορεί να ήταν εντελώς προβλέψιμο, αλλά το ότι ο δήμος θα ανέθετε την επισκευή στους Λύκους ήταν εντελώς αναπάντεχο. Η τιμωρία τού δημάρχου και του διοικητικού συμβουλίου ήταν δίκαιη και αστεία συνάμα. Επτάμισι και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο βαρώνος τού εγκλήματος, μια δεκαεξασέλιδη ιστορία σε δύο μέρη, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Marçal Abella Bresco.

Ο Ντόναλντ έχει πιάσει δουλειά ως δεσμοφύλακας στις φυλακές. Όντας αφελής και πρωτόβγαλτος, γίνεται η αιτία να δραπετεύσουν όλοι οι κρατούμενοι, κερδίζοντας την περιφρόνηση των συμπολιτών του. Έτσι, για να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του, αναγκάζεται να εφαρμόσει ένα εξαιρετικά ριψοκίνδυνο σχέδιο, προκειμένου να συλλάβει τους δραπέτες.

Αρκετά καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια πολύ ωραία περιπέτεια, όπου ο Ντόναλντ δείχνει και τις δύο ακραίες όψεις του χαρακτήρα του: αφελής στο πρώτο μέρος, όπου αφήνει τους κρατούμενους να δραπετεύσουν, και εξαιρετικά θαρραλέος στο δεύτερο, όπου καταφέρνει να τους συλλάβει. Οκτώ.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 20 Ιουνίου όπου θα διαβάσουμε την ιστορία τυχοδιώκτης των πέντε ηπείρων.

smb_logo

Ένα πολύ όμορφο τεύχος, που δείχνει πόσο έχει αλλάξει το περιοδικό από τον αρχικό του προορισμό για μικρότερους αναγνώστες, παρ’ όλο που αντλεί πάντα από την ίδια δεξαμενή υλικού. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 21 — ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Super Μίκυ 21.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.