SUPER ΜΙΚΥ 22 — Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ-Ρωμαίο να προσφέρει ένα τριαντάφυλλο στη Νταίζυ-Ιουλιέτα, κάτω από το φθονερό βλέμμα τού Γκαστόνε. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο τυχοδιώκτης των πέντε ηπείρων, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Ο Μίκυ και η Μίννι πηγαίνουν σε μία κρουαζιέρα, όπου ένας από τους επιβάτες είναι ο διάσημος συγγραφέας ταξιδιωτικών περιπετειών Τζέρυ Νουβέλας, με τον οποίον είναι ξετρελαμένος όλος ο γυναικόκοσμος, της Μίννι συμπεριλαμβανομένης. Φυσικά ο Μίκυ μυρίζεται αμέσως ότι πρόκειται για υποκριτή, φυσικά η Μίννι θεωρεί ότι απλώς ζηλεύει και φυσικά θα ναυαγήσουν οι τρεις τους σε ένα νησί, όπου θα φανεί ότι ο Τζέρυ είναι ένας δειλός μεγάλου διαμετρήματος και τίποτε περισσότερο. Η ιστορία θα έχει αίσια κατάληξη, αλλά η αλήθεια για τη δειλία τού Τζέρυ δεν θα μαθευτεί από κανέναν, πέρα από τον Μίκυ και τη Μίννι.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και τυποποιημένη υπόθεση, με μόνη πρωτοτυπία το ότι ο Μίκυ και η Μίννι κράτησαν την αλήθεια για τον εαυτό τους. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο José Colomer Fonts.

Η Νταίζυ έχει πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα θεατρικό έργο. Η ζήλια τού Ντόναλντ, που δεν του αρέσει πώς αγκαλιάζει τη Νταίζυ ο συμπρωταγωνιστής της, Ντρέηκ Ντράγκο, έχει ως αποτέλεσμα να στραμπουλήξει ο Ντρέηκ το πόδι του και να μη μπορεί να παίξει. Έτσι, η Νταίζυ θα υποχρεώσει τον Ντόναλντ να πάρει τη θέση τού Ντρέηκ. Όμως ο Ντόναλντ έχει τρακ. Πολύ τρακ.

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια ιστορία με εξ ίσου κλασική υπόθεση, όπου, όμως, ο Ντόναλντ τα καταφέρνει και δεν τα κάνει θάλασσα. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο καρχαρίας τού γλυκού νερού, σε σενάριο Per Hedman και σχέδιο Wanda Gattino.

Ο Ντόναλντ πιάνει δουλειά στο καινούργιο ενυδρείο τής Λιμνούπολης και σπέρνει το χάος.

Κλασικό σχέδιο και εδώ και αρκετά αστεία ιστορία πάνω σε άλλη μια κλασική υπόθεση. Επτά και πάλι.

Ακολουθεί η ιστορία τα θαλασσοπούλια επιτίθενται, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

Ο Μίκυ κάνει τις διακοπές του στο Μόρρο Μπέυ, όταν ξαφνικά η πόλη δέχεται επίθεση από ένα σμήνος από θαλασσοπούλια, τα οποία, όπως και στην ταινία τού Χίτσκοκ τα πουλιά, επιτίθενται στον κόσμο. Σε αντίθεση με την ταινία, όπου ποτέ δεν καταλάβαμε τι τα είχε πιάσει τα πουλιά, εδώ αυτά επιτίθενται, για ν’ αρπάξουν ό,τι γυαλιστερό βρουν πάνω στους ανθρώπους. Όταν ο Μίκυ μαθαίνει ότι θα επισκεφτεί το μέρος ένας μαχαραγιάς με το ρουμπίνι του, ο Μίκυ και μία ορνιθολόγος προσπαθούν να προειδοποιήσουν το μαχαραγιά, για να γλυτώσει το ρουμπίνι του. Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο μπερδεμένα.

Ωραίο σχέδιο, ωραία υπόθεση με τις αναφορές στον Χίτσκοκ, αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Μάλλον φταίει το παντελονάκι τού Μίκυ, που τελικά μάλλον αρχίζει να ενοχλεί κι εμένα, κι ας διαδραματιζόταν η ιστορία σε μια παραθαλάσσια πόλη, οπότε ο Μίκυ θα δικαιολογείτο να φοράει σορτσάκι η μαγιό. Άλλο ένα επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία εκεί που κανένα δελφίνι δεν έχει πάει ποτέ, σε σενάριο και σχέδιο Kari Korhonen.

Μια θαλάσσια εξερευνητική αποστολή των Μικρών Εξερευνητών, χρηματοδοτημένη από τον Σκρουτζ, εξελίσσεται σε κυνήγι βυθισμένου θησαυρού.

Η ιστορία δεν μού άρεσε ιδιαίτερα, ενώ το σχέδιο, αν και ενδιαφέρον, δεν κόλλαγε καθόλου με την υπόθεση. Λες και ο Korhonen προσπαθούσε να μιμηθεί το παλαβό σχέδιο του William Van Horn, το οποίο θύμιζε σε πολλά σημεία, μόνο που η υπόθεση προσπαθούσε να είναι σοβαρή. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία ο γιος τού κεραυνού, σε σενάριο και σχέδιο Kari Korhonen.

Όταν ένας κεραυνός χτυπάει τον Ντόναλντ, αυτός αποκτά την ικανότητα να προβλέπει τον καιρό. Όταν το μαθαίνουν αυτό οι μετεωρολόγοι, τον προσλαμβάνουν αμέσως, μια και οι δικές τους μέθοδοι δεν είναι καθόλου ακριβείς. Όμως ο Ντόναλντ πρέπει να είναι διαθέσιμος εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου καιρό να αφιερώσει για τη Νταίζυ.

Το σχέδιο τού Korhonen είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης ιστορίας, αλλά κάπως ταιριάζει σ’ αυτήν την εξωφρενική και αστεία ιστορία, όπου ο δημιουργός βγάζει το άχτι του με τους μετεωρολόγους, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό, και μάλιστα για τις επόμενες μέρες, όταν δεν είναι σε θέση να προβλέψουν ούτε τι καιρό θα κάνει σε λίγες ώρες. Αν επισκέπτεσθε κάποιο site πρόγνωσης τού καιρού, θα έχετε προσέξει ότι αλλάζουν συνέχεια τις προβλέψεις τους και, αφού τα έχουν προβλέψει όλα, από καύσωνα μέχρι καταιγίδα, στο τέλος αποσύρουν την πρόβλεψη για την τρέχουσα ώρα, ώστε να μην ξέρεις τι (δεν) είχαν προβλέψει για τις τρέχουσες συνθήκες. Οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία χαμός στο διάλειμμα, σε σενάριο και σχέδιο Kari Korhonen.

Το σχολείο τού Τζούνιορ έφτιαξε έναν παιδότοπο στην αυλή. Το κακό είναι ότι αγόρια και κορίτσια δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο τι παιχνίδια να παίξουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίζουν όλοι μαζί.

Όμορφο σχέδιο και απλή ιστορία, που περνάει έμμεσα ένα όμορφο δίδαγμα: τα παιδιά δεν χρειάζονται ακριβά παιχνίδια για να περάσουν καλά. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία οι καινούργιοι γείτονες, μια δεκαεξασέλιδη ιστορία σε δύο μέρη, σε σενάριο Terry LaBan και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

Οι καινούργιοι γείτονες τού Ντόναλντ και του Τζόουνς αποδεικνύεται ότι είναι ληστές. Ο Ντόναλντ και ο Τζόουνς μπλέκουν άσχημα, όταν οι ληστές τους ξεγελάνε και τους βάζουν να μεταφέρουν εκείνοι τα κλεμμένα χρήματα. Θα πρέπει τώρα να ξεπεράσουν την έχθρα τους και να συμμαχήσουν, για να γλυτώσουν.

Αρκετά καλό σχέδιο και όμορφη ιστορία, η οποία, αντί να εστιάζει στους καυγάδες των δύο γειτόνων, χρησιμοποιεί αυτή την αντιπαλότητα, για να χτίσει πάνω της μια περιπέτεια. Επτάμισι.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου, όπου θα διαβάσουμε την ιστορία το άνθος τού Λωτού επιστρέφει, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

smb_logo

Άλλο ένα ευχάριστο τεύχος, με σχετικά σταθερή ποιότητα ιστοριών. Μέσος όρος για το τεύχος: επτά.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 22 — Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Super Μίκυ 22.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.