ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 158—Η ΜΑΥΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 158 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Γκούφυ ναυαγούς, να ψάχνουν απεγνωσμένα και μάλλον αναποτελεσματικά για κανένα πλοίο, να τους σώσει. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η μαύρη κρουαζιέρα, σε σενάριο και σχέδιο Silvia Ziche. Η ιστορία είναι σε τρία μέρη, αλλά όπως μας έχει κακομάθει η Καθημερινή, τη διαβάζουμε ολόκληρη σε ένα τεύχος.

Ένα μικροσκοπικό πριγκιπάτο, όπου κάθε τετραγωνικό εκατοστό του είναι οικοδομημένο, έχει πρόβλημα με το πού να βάλει τους πολλούς εγκληματίες, που έχει συλλάβει, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει να τους φιλοξενεί σε… πεντάστερο ξενοδοχείο. Έτσι, αποφασίζουν να τους κλείσουν σε ένα πλοίο, το οποίο θα αγκυροβολήσουν στα ανοιχτά. Παράλληλα, ο Μίκυ και ο Γκούφυ πηγαίνουν για ψάρεμα. Μια ξαφνική θύελλα θα βουλιάξει το πλοίο τους, και η σχεδία τους θα φτάσει μέχρι το εν λόγω πλοίο, όπου οι κατάδικοι θα τους περισυλλέξουν. Θα καταφέρουν οι δύο φίλοι να γλυτώσουν από τους καταδίκους;

Στο πρώτο μέρος έχουμε το στήσιμο της ιστορίας, στο δεύτερο ένα κυνηγητό και στο τρίτο τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ηρώων, την ολοκλήρωση της ιστορίας, αλλά και κάποιο παραγέμισμα στο τέλος, για να συμπληρωθούν οι σελίδες. Το πρώτο μέρος ήταν ενδιαφέρον, αν και ελαφρώς παράλογο, μια και η ιδέα τού πλοίου γεμάτου εγκληματίες ήταν πολλά υποσχόμενη, αλλά ο μόνος λόγος, που μπορώ να φανταστώ, για τον οποίον δε υπήρχαν φύλακες, ήταν για να έχει νόημα η υπόλοιπη ιστορία. Αν υπήρχαν φύλακες, αυτοί θα ήταν που θα περισυνέλεγαν τους ναυαγούς, θα ειδοποιούσαν με τον ασύρματο, να έρθουν να τους πάρουν, και η ιστορία θα τελείωνε εκεί. Παρά το ωραίο στήσιμο, τα άλλα δύο μέρη ήταν πολύ βαρετά. Όσο για το σχέδιο, το καλύτερο, που μπορώ να πω γι’ αυτό, είναι ότι δεν μ’ άρεσε. Πέντε και πολύ τής είναι της ιστορίας. Η Ziche μάς έχει δώσει κάποιες πολύ καλές μεγάλες ιστορίες, αλλά τούτη ‘δω δεν είναι μία από αυτές. Ευτυχώς, τουλάχιστον, που τη διαβάσαμε ολόκληρη και δεν χρειάζεται να την υποστούμε για άλλες δύο εβδομάδες.

Ακολουθεί η ιστορία δανεική τύχη, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Lara Molinari.

Ο Ντόναλντ είναι πολύ στενοχωρημένος, διότι ετοιμάζεται να φύγει για διακοπές, γνωρίζοντας ότι θα κακοπεράσει, λόγω της ατυχίας του. Ο Γκαστόνε προσφέρεται να έρθει μαζί του, οπότε περνάνε και οι δυο τους υπέροχα, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές, και ο Γκαστόνε ν’ αφήσει μόνο του τον Ντόναλντ στο σπίτι του.

Σχέδιο μέτριο προς καλό, που σίγουρα ευνοείται και από το ότι ακολουθεί την προηγούμενη ιστορία. Η υπόθεση, χωρίς να έχει κάτι το εξαιρετικό, ήταν όμορφη. Ο Γκαστόνε μπορεί να είναι εκτός χαρακτήρος, είναι όμως ο Γκαστόνε, όπως θα έπρεπε να ήταν, μοιραζόμενος την τύχη του με τους άλλους, αντί να κοκορεύεται και να τους μπαίνει στο μάτι. Έτσι, ταυτιζόμενοι με τον Ντόναλντ, αισθανόμαστε και εμείς σαν να κάνουμε διακοπές με τον Γκαστόνε και τις απολαμβάνουμε. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ταινίες τρόμου, από τη σειρά «πάμε σινεμά;» (αχ, αυτό το ερωτηματικό, κύριε Αρχισυντάκτα!) σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Μετά από ένα διάλειμμα μιας εβδομάδος, ξαναπιάνουμε τη σειρά, ασχολούμενοι αυτή τη φορά με τις ταινίες τρόμου. Η συγκεκριμένη ιστορία ήταν μια ενδιαφέρουσα ιστορία τρόμου, που όμως την χαλάνε οι συνεχείς διακοπές με την ανάλυση της δομής τής ιστορίας. Το χιούμορ ήταν δοσμένο με το σταγονόμετρο, οπότε η ιστορία αποτυγχάνει ως σάτιρα, ενώ το σχέδιο ήταν σχετικά καλό. Αν η ιστορία ήταν αυτόνομη, ένα επτάρι θα το έπαιρνε. Ως όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο επεισόδιο της σειράς «πάμε σινεμά;» θα κόψουμε κάτι και θα βάλουμε εξήμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ένας ήρωας στο διάστημα, σε σενάριο Sergio Tulipano και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ο Σκρουτζ στέλνει τον Ντόναλντ στα βάθη τού διαστήματος, για να βρει… σκουπίδα που περιέχουν χρυσάφι. Εκεί θα τον συναντήσει μία πριγκίπισσα από άλλον πλανήτη, που θέλει παντρευτεί έναν απλό άνθρωπο, και ο Ντόναλντ είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτήν. Θα καταφέρει ο Ντόναλντ να ξεμπλέξει;

Σχέδιο μάλλον μέτριο, όπως και μάλλον μέτρια ιστορία, με το μόνο σημείο, που είχε κάποιο ενδιαφέρον, να είναι το σχετικά σύντομο κυνήγι τού διαστημικού τέρατος. Έξι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία δεν είμαι αυτός που νομίζεις, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Silvio Camboni.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα το ενδιαφέρον μας τραβάει η χορταστική κύρια ιστορία τής Ziche, που πρωτοδημοσιεύτηκε στα Topolino 2846, 2847 και 2848 από τις 15 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2010. Για συμπλήρωμα έχουμε τρεις ακόμα ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν μεταξύ 2003 και 2012.

Το ενδιαφέρον μάς το τράβηξε η ιστορία τής Ziche και, αν είστε οπαδός της και σας αρέσουν αυτού του είδους τα πράγματα, αυτό είναι το είδος πραγμάτων, που σας αρέσει. Εγώ, όμως, που δεν είμαι, βρήκα το τεύχος μάλλον απογοητευτικό και με το ζόρι θα του βάλω συνολικά γύρω στο έξι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 158—Η ΜΑΥΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 158.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.