ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 159—ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 159 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Χειροπαίδαρο, τον Ροκ Νταμάρη και τον επιθεωρητή Ο’ Χάρα επί το έργον. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ, από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, η οποία κυκλοφορεί όποτε θέλει. Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα, ενώ ακόμα περιμένουμε το τεύχος τής περασμένης εβδομάδας!

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία δεν είμαι αυτός που νομίζεις, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Silvio Camboni.

Ο Ροκ Νταμάρης είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα. Για να την εντυπωσιάσει, της λέει ότι είναι επιθεωρητής. Εκείνη θέλει να έρθει να τον δει στο τμήμα, οπότε οι συνάδελφοί του συνεννοούνται και, μια μέρα που λείπει ο επιθεωρητής, την προσκαλούν και της παρουσιάζουν τον Ροκ σαν τον αρχηγό τους. Έλα, όμως, που σπάει ο διάβολος το ποδάρι του, και εκείνη ακριβώς τη στιγμή έρχεται μια ομάδα από ομοσπονδιακούς πράκτορες, που ζητά τη συνδρομή τού επιθεωρητή!

Ακούγεται σαν μια κωμωδία παρεξηγήσεων, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για το στήσιμο μιας περιπέτειας με τον Ροκ Νταμάρη και τον Χειροπαίδαρο. Δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν ήταν και τίποτε το εξαιρετικό. Το σχέδιο ήταν καλό, μοντέρνο. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία οι κλεφτοκοτάδες, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Ο Φάντομ Ντακ και ο Τζιμ ο τρομερός συναντιώνται στον μαύρο βάλτο, όπου ο μεν Φάντομ Ντακ κυνηγάει κάτι ληστές, ενώ ο Τζιμ ψάχνει κάτι κλεφτοκοτάδες, που του έκλεψαν δυο κοτόπουλα. Ο καθένας τους θα μπλέξει με τη λάθος συμμορία, αλλά τελικά θα θριαμβέυσουν και οι δύο.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με εξαίρεση το πώς είναι σχεδιασμένος ο Τζιμ ο τρομερός, που υποψιάζομαι ότι ο σχεδιαστής δεν τον έχει δει ούτε ζωγραφιστό. Και πάλι μια ιστορία που θα περίμενε κανείς να είναι κωμωδία, αλλά δεν ήταν, αυτή τη φορά διότι ο σεναριογράφος το προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, μας έμεινε και πάλι η περιπέτεια, που κι αυτή δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν ήταν και τίποτε το εξαιρετικό. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το παπάκι με τα σπίρτα, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini.

Για να γλυτώσει τα έξοδα, ο Σκρουτζ αναθέτει στον Ντόναλντ και τον Φέθρυ να γυρίσουν ένα διαφημιστικό σποτ για τα σπίρτα Μακ Ντακ, χωρίς χρήματα, με μόνο εφόδιο μια παλιά κινηματογραφική μηχανή και τα σκηνικά σε ένα θέατρο του Σκρουτζ. Ο Φέθρυ σκαρφίζεται μια παλαβή υπόθεση, παραλλαγή τής ιστορίας τού Άντερσεν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. (Κάπου έχουμε και ένα άρθρο, όπου παρουσιάζουμε όχι μία, αλλά τρεις ελληνικές εκδοχές της.) Το αναμενόμενο τέλος έρχεται με μη αναμενόμενο, αλλά εξ ίσου παλαβό τρόπο.

Σχέδιο από τον Faccini για τον Faccini και τους θιασώτες του, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγομαι, αλλά παλαβή, όπως ανέφερα, ιστορία. Επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία μονομαχία επαγγελμάτων, σε σενάριο και σχέδιο Sergio Cabella.

Όταν ο Μπουλ μεγαλώσει, θέλει να γίνει μηχανικός. Ο Τζούνιορ, ξέροντας τι στουρνάρι είναι, του λέει ότι, αν ποτέ του γίνει μηχανικός, εκείνος θα γίνει… φύλακας του γαλαξία. Εκεί που πιάνονται στα χέρια, έρχονται οι φίλοι τους και τους βάζουν να διαγωνιστούν: ο Μπουλ θα φτιάξει ένα αυτοκινητάκι με μηχανή, και ο Τζούνιορ θα συλλάβει έναν εξωγήινο. Τι έκβαση θα έχει αυτός ο διαγωνισμός;

Σχέδιο μάλλον άσχημο και υπόθεση που, ασυνήθιστα για ιταλική ιστορία με τον Τζούνιορ, εστιάζει στην αντιπαλότητα του Τζούνιορ με τον Μπουλ, οπότε δεν με ενθουσίασε. Έξι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία φίλοι για πάντα, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ενώ ο Πητ το σκάει μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα κλοπής, κάπως μπλέκει σε ένα ατύχημα, που δεν κατάλαβα τι ήταν, ίσως λόγω του άσχημου σχεδίου, από το οποίο τον γλυτώνει ο Μίκυ. Ο Πητ θεωρεί ότι χρωστά στον Μίκυ αιώνια ευγνωμοσύνη και του γίνεται κολλιτσίδα. Άλλαξε τόσο δραστικά ο χαρακτήρας του, έπαθε κάτι ο Πητ στο ατύχημα ή έχει τίποτε άλλο στο του;

Σχέδιο άσχημο, όπως ανέφερα πριν, σε βαθμό που σου τραβάει την προσοχή από την ιστορία, η οποία, έστω και με μέτριο σχέδιο, θα έπαιρνε γύρω στο επτά. Τώρα, όμως, θα κόψουμε κάτι και θα βάλουμε γύρω στο έξι με εξήμισι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία σούπερ Βαλεντίνα, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Vitale Mangiatordi.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2004 και 2013.

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, με την ιστορία τού Faccini να είναι αυτή που ξεχωρίζει. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο εξήμισι με επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 159—ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 159.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s