ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 161—ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 161 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Σούπερ Γκούφυ και τον Φάντομ Ντακ να σπάνε τον τέταρτο τοίχο και να έρχονται καταπάνω μας. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ, από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη το βράδυ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το φαινόμενο Γκαστόνε, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ο Φάντομ Ντακ συλλαμβάνει τους Λύκους, την ώρα που προσπαθούσαν να αδειάσουν το σπίτι τού Γκαστονε. Για να τον ευχαριστήσει, εκείνος τού προτείνει να πάνε μαζί σε μια κρουαζιέρα, που κέρδισε. Όμως ο Γκαστόνε είναι το ίδιο εκνευριστικός για τον Φάντομ Ντακ, όσο και για τον Ντόναλντ.

Σχέδιο μέτριο προς άσχημο και μάλλον αδιάφορη ιστορία. Πέντε με έξι.

Ακολουθεί η ιστορία κραυγαλέες παρεξηγήσεις, σε σενάριο Simone Albrigi και σχέδιο Stefano Intini.

Κάθε φορά που ο Σούπερ Γκούφυ ακούει κάποιον να φωνάζει «ααα», τρέχει να τον βοηθήσει, μόνο που αυτό το «ααα» αποκαλύπτεται ότι είναι κάτι τελείως αθώο. Μέχρι τη στιγμή, βέβαια, που πρόκειται για πραγματική κραυγή για βοήθεια, οπότε, φυσικά, τότε θυμάται να λήξει η ενέργεια των σούπερ φιστικιών.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο και εδώ, για μια τετρασέλιδη μόλις ιστορία, που αποτελεί ουσιαστικά το στήσιμο για το γκαγκ στο τέλος. Μόνο που, κάπως ανάποδα, το γκαγκ είναι μάλλον αδιάφορο, ενώ όλη η υπόλοιπη ιστορία είναι εξωφρενική. Κοιτάξτε, ας πούμε, στην πρώτη σελίδα τής ιστορίας, όπου ο Γκούφυ ποτίζει τα… ποτιστήρια του! Οκτώ, μόνο και μόνο διότι έσκασα στα γέλια μ’ αυτήν την ιστορία.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ταινίες με υπερήρωες, από τη σειρά «πάμε σινεμά;» (αχ, αυτό το ερωτηματικό, κύριε Αρχισυντάκτα!) σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Giorgio Di Vita.

Σειρά για διακωμώδηση έχουν οι υπερηρωικές ταινίες, με υπερήρωα τον Μίκυ και υπερκακό τον Μαύρο Πητ.

Αρκετά καλό σχέδιο, αλλά μέτρια υπόθεση, η οποία, όμως, βγάζει σε κάποια σημεία γέλιο, όπως στο σημείο όπου ο Μαύρος Πητ φοράει ψεύτικο πρόσωπο με τη φάτσα του, κάτω από το οποίο αποκαλύπτεται ότι είναι ο ίδιος, αλλά με μάσκα! Έξι με εξήμισι.

Ακολουθεί η ιστορία διακοπές με δράση, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Roberto Vian.

Ο επιθεωρητής και ο Χειροπαίδαρος πηγαίνουν για διακοπές σ ένα χωριό, φιλοξενούμενοι ενός συναδέλφου τού Χειροπαίδαρου, που είναι ο τοπικός σερίφης. Επειδή ο σερίφης έχει στραμπουλήξει το πόδι του, ο επιθεωρητής και ο Χειροπαίδαρος αναλαμβάνουν να τον αντικαταστήσουν ως βοηθοί του, μέχρι να γίνει καλά, και διαπρέπουν.

Αρκετά καλό σχέδιο, αν και με πολύ χοντρή γραμμή για τα γούστα μου. Η ιστορία ήταν περιέργως μια πολύ ωραία αστυνομική περιπέτεια, οπότε ένα επτά θα το βάλουμε άνετα.

Συνεχίζουμε με την ιστορία αποστολή διακοπές, σε σενάριο Silvia Martinoli και σχέδιο Nicola Tosolini.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ ετοιμάζονται να φύγουν για διακοπές. Όταν συνειδητοποιούν ότι τους ψάχνει ο Σκρουτζ, αυτοί φεύγουν κρυφά, χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις, που έχουν ως πράκτορες της οργάνωσης Π.Α.Π.Ι., για να γλυτώσουν την αγγαρεία, που φαντάζονται ότι θέλει να τους φορτώσει ο Σκρουτζ. Φυσικά θα περάσουν των παθών τους τον τάραχο και φυσικά ο Σκρουτζ τους ήθελε για άλλο πράγμα.

Μέτριο σχέδιο και αρκετά καλή υπόθεση, με τον Φέθρυ να είναι ο Φέθρυ, αλλά και με κάμποσο μυστήριο. Επτά.

Την περασμένη εβδομάδα, κρίνοντας από το εξώφυλλο τού τεύχους, είχαμε διατυπώσει την εικασία ότι αυτήν την εβδομάδα θα διαβάζαμε μία ή περισσότερες ιστορίες από τη σειρά οδηγός επιβίωσης για σούπερ ήρωες ή/και τη σειρά PK Tube. Τελικά, θα διαβάσουμε και τις πέντε ιστορίες της πρώτης σειράς, οι οποίες κλείνουν το τεύχος. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ιστορία πρώτη: χωρίς δυνάμεις, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Antonello Dalena.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

Ιστορία δεύτερη: η καινούργια στολή, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Stefania Fiorillo.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Η ΜΑΡΒΕΛ ΝΤΑΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.

Ιστορία τρίτη: ο βοηθός, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Alberto Lavoradori.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ.

Ιστορία τέταρτη: εναλλακτική πραγματικότητα, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Andrea Lucci.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Η ΣΟΥΠΕΡ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΟΣΜΟ.

Ιστορία πέμπτη και τελευταία: συμμαχία ηρώων, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Giorgio Di Vita.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ.

Πέντε σύντομες ιστορίες, που διακωμωδούν τις υπερηρωικές ιστορίες με τον ίδιο τρόπο, που η σειρά πάμε σινεμά; διακωμωδεί τις κινηματογραφικές ταινίες, καταπιανόμενη με διάφορα από τα θέματα αυτών των ιστοριών. Το αποτέλεσμα είναι μέτριο έως αδιάφορο για κάποιον που δεν πολυενδιαφέρεται για τα υπερηρωικά κόμικς, ενώ το σχέδιο κυμαινόταν από καλό, αλλά με προβλήματα στο πώς είναι σχεδιασμένα τα παπιά, έως άσχημο. Από τις ιστορίες ξεχώρισα αυτή με τη Σούπερ Βαλεντίνα, που είχε και σχετικά καλό σχέδιο και αρκετή πλάκα. (Το όνομα Τζεν Τζετ μάλλον ξεχάστηκε, με την ιστορία τής προηγούμενης εβδομάδας να κάνει τη μετάβαση από το ένα όνομα στο άλλο.) Πέντε για τη σειρά στο σύνολό της. Ευτυχώς τη δημοσίευσαν όλη μαζί, οπότε δεν θα χρειαστή να την υποστούμε για άλλες τέσσερις εβδομάδες.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία παραλίγο δήμαρχος, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε όχι τέσσερις με πέντε ιστορίες, όπως συνήθως, ούτε επτά, όπως έχει συμβεί κάποιες λίγες φορές, αλλά δέκα ολόκληρες ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2010 και 2016. Έχουμε και το Ντόναλντ, βαλθήκατε να με ξεκάνετε, κύριε Αρχισυντάκτα!

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, με την καλύτερη ιστορία να είναι η τετρασέλιδη με τον σούπερ Γκούφυ. Μέσος όρος για το τεύχος: εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 161—ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 161.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.