SUPER ΜΙΚΥ 23 — ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΛΩΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ και τον Μίκυ να τρώνε παγωτό, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και με διαφορετικούς βαθμούς αποτελεσματικότητας. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ, από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, που κυκλοφόρησε από χθες.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το άνθος τού Λωτού επιστρέφει, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Σε μια παλιότερη ιστορία με τίτλο το κυνήγι των μαργαριταριών, που τη διαβάσαμε στο Φεστιβάλ 18, ο Μίκυ είχε συναντήσει μία γυναίκα πειρατή ονόματι το άνθος τού λωτού. Σήμερα διαβάζουμε την τρίτη από τις τέσσερις ιστορίες, στις οποίες έχει εμφανιστεί η εν λόγω κυρία.

Ο Μίκυ βρίσκεται στο νησί Καταλίνα, για να παρακολουθήσει ένα τουρνουά τένις, στο οποίο συμμετέχει ένας φίλος του. Προς μεγάλη του έκπληξη, εκεί συναντά το άνθος τού λωτού, η οποία τού λέει ότι τώρα είναι τίμια, ότι είναι αντιπρόσωπος μιας εταιρείας διαμαντιών, ότι κάποιος Μίστερ Μίστερι της έκλεψε τα διαμάντια και ότι ψάχνει να τον βρει, για να του τα πάρει πίσω. Ο Μίκυ, αγρίως ερωτοχτυπημένος, την πιστεύει και τη βοηθάει, ενώ δεν διστάζει να βγει και ραντεβουδάκια μαζί της, με την προτροπή, μάλιστα, των φίλων του, οι οποίοι μόνο χούφτωσ’ την, χούφτωσ’ την δεν του είπαν. Τελικά λέει αλήθεια το άνθος τού λωτού; Υπάρχει ο Μίστερ Μίστερυ και ποιος είναι; Τι θα γίνουν τελικά τα διαμάντια;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ωραία περιπέτεια, με αρκετά παραπλανητικά στοιχεία και με ένα διφορούμενο τέλος, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για επανεμφάνιση του άνθους τού λωτού, καθώς δεν απαντώνται όλα τα παραπάνω ερωτήματα με σαφήνεια. Στα μείον τής ιστορίας ο εκτός χαρακτήρος μουρντάρης Μίκυ, αλλά και το πώς, όταν αποκαλύπτεται η ταυτότητα τού Μίστερ Μίστερυ, αλλάζει ξαφνικά η εμφάνισή του τελείως και γίνεται εγκληματική. Στα συν, γι’ αυτούς που δεν τους αρέσει το κοντό παντελονάκι τού Μίκυ, ότι τον βλέπουμε και με σμόκιν. Επτάμισι με οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία οι διαστημικές κορύνες, σε σενάριο Per Hedman και σχέδιο Ignasi Calvet Estéban.

Νομίζοντας ότι πηγαίνει σε μια καινούργια αίθουσα μπόουλινγκ, ο Ντοναλντ μπαίνει κατά λάθος σ’ ένα διαστημόπλοιο, όπου οι εξωγήινοι έχουν την πιο απίθανη εμφάνιση, που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή και εξωφρενική ιστορία, που βγάζει γέλιο. Επτάμισι με οκτώ και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία σπανάκι και ξερό ψωμί, σε σενάριο David Gerstein και σχέδιο Luiz Podavin.

Ο Ντόναλντ έχει πιάσει δουλειά στην εταιρεία «σπανάκι και ξερό ψωμί», που πουλάει τρόφιμα με βάση το σπανάκι. Πρώτη του δουλειά είναι να προσηλυτίσει στην σπανακοφαγία τρεις πολέμιους της πρασινάδας. Αν το καταφέρει, θα κερδίσει ισόβια προμήθεια σπανακιού, κάτι που δεν ενθουσιάζει καθόλου τα ανιψάκια του. Θα τα καταφέρει; Περιέργως, ναι!

Καλό σχέδιο σε κλασική γραμμή και αρκετά αστεία υπόθεση. Επτά με επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ο πληροφοριοδότης, σε σενάριο Kari Korhonen και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Όταν ο σερίφης τού χωριού ακούει τον Μπουλ να καυχάται για κάποια κακόγουστη φάρσα, που έκανε, τον συλλαμβάνει και τον υποχρεώνει να καρφώσει τα άλλα παιδιά, για τις φάρσες, που έκαναν εκείνα. Όταν τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι με αυτόν τον τρόπο ο σερίφης τούς έχει βάλει να τρώγονται μεταξύ τους, αποφασίζουν να συνεργαστούν, για να τον εκδικηθούν.

Ωραίο σχέδιο και ωραία ιστορία, που έχει αυτήν την παιδικότητα, που πρέπει να έχουν οι ιστορίες με τον Τζούνιορ, παρ’ όλον ότι δεν είναι από την αθώα της πλευρά. Οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το χαμένο ξόρκι τού Βεζούβιου, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Μια ομάδα αρχαιολόγων έχει ανακαλύψει ένα αρχαίο μαγαζί στην πλαγιά τού Βεζούβιου. Υποψιαζόμενη η Μάτζικα ότι πρόκειται για το θρυλικό μαγαζί κάποιου μάγου, που είχε ένα ξόρκι που δίνει το άγγιγμα του Μίδα, μπαίνει στην ομάδα τους, παριστάνοντας την αρχαιολόγο. Όντως πρόκειται για το συγκεκριμένο μαγαζί. Όλα τα ξόρκια, που είναι μέσα στο μαγαζί είναι για αρχαρίους, εκτός από το ξόρκι για το άγγιγμα του Μίδα, το οποίο βρίσκεται ξέχωρα από τα υπόλοιπα, πεταμένο στο πάτωμα και το οποίο γίνεται σκόνη, μόλις το πιάνει στα χέρια της. Η Μάτζικα θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, για να βρει την περγαμηνή, πριν καταστραφεί, και θα μάθει από πρώτο χέρι, ποιος ήταν ο ανεγκέφαλος μπούφος, που την πέταξε στο δάπεδο.

Πάρα πολύ ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή, που για κάποιο λόγο μού θυμίζει αυτό του Rosa. Καλή, αλλά και αρκετά προβλέψιμη υπόθεση, τόσο ως προς το ότι η Μάτζικα θα ταξίδευε στο παρελθόν, όσο και ως προς το ποιος ήταν ο ανεγκέφαλος μπούφος. Υπάρχει και το σημαντικό σφάλμα, ότι η Μάτζικα ήδη γνωρίζει το ξόρκι, που δίνει το άγγιγμα του Μίδα, και της λείπει απλώς το βασικό συστατικό. (Το οποίο κι’ αυτό δεν της λείπει, διότι το ξόρκι χρειάζεται απλώς νομίσματα, που έχουν αγγίξει διάφοροι πλούσιοι, τα οποία ήδη έχει στην κατοχή της, αλλά τέλος πάντων.) Επτάμισι, κυρίως για το σχέδιο.

Ακολουθεί η ιστορία το καλοκαιρινό πανηγύρι, σε σενάριο Sarah Kinney και σχέδιο Jorge David Redo.

Η Μίννι και η Κλάραμπελ ανέλαβαν να οργανώσουν το καλοκαιρινό πανηγύρι τού Μίκυ Σίτυ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δήλωσαν ως εθελοντές τον Οράτιο, τον Γκούφυ και τον Μίκυ, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα διάφορα παιχνίδια τού πανηγυριού, με βάση τα ανύπαρκτα προσόντα τους. Η ιδέα δεν τους ενθουσιάζει καθόλου, όπως δεν ενθουσιάζει καθόλου τη Μίννι και την Κλάραμπελ το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Μάλλον μέτριο σχέδιο, παρά την κλασική γραμμή και μάλλον μέτρια ιστορία. Έξι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία επιστροφή στα βασικά, σε σενάριο Janet Gilbert και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Οι Λύκοι πάσχουν από υπερκόπωση. Μετά από συμβουλή τής ψυχιάτρου τους, αποφασίζουν να γυρίσουν στα βασικά, πηγαίνοντας στο θέρετρο, όπου ξεκίνησαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, κλέβοντας πορτοφόλια και τσάντες. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει.

Αρκετά καλό σχέδιο, αλλά μέτρια υπόθεση. Εξήμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο Ντόναλντ και οι πειρατές, μια δεκαεξασέλιδη ιστορία σε δύο μέρη, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

Ο Σκρουτζ και τα παπιά ταξιδεύουν με το γιωτ του, όταν τους επιτίθενται πειρατές, που ψάχνουν για ένα πλοίο, που δεν θα το υποπτευθεί η ακτοφυλακή, αλλά και τον Σαλαμούρα, τον ύπαρχο του πλοίου των πειρατών, που έχει κλέψει το μενταγιόν τού καπετάνιου, που περιέχει τον χάρτη με την τοποθεσία όπου ο καπετάνιος είχε κρύψει ένα θησαυρό.

Μέτριο σχέδιο σε κλασική γραμμή και μάλλον αδιάφορη ιστορία. Έξι.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 22 Αυγούστου, όπου θα διαβάσουμε την ιστορία το σούπερ φάντασμα χτυπά. Όπως μας επεσήμανε ο Ανδρέας, μάλλον πιο σωστό είναι το σούπερ φάντασμα ξαναχτυπά, οπότε πρόκειται γι’ αυτήν εδώ την ιστορία με το σούπερ φάντασμα, που είναι η εκδοχή τού μαύρου φαντάσματος από ένα εναλλακτικό σύμπαν, όπου ο Μίκυ είναι ο κακός και το μαύρο Φάντασμα, που είναι ο Γκούφυ με κουκούλα, είναι ο καλός, όπως το είχαμε γνωρίσει στο Super Μίκυ 17.

smb_logo

Αυτόν τον μήνα είχαμε ένα τεύχος που ξεκίνησε ωραία, αλλά από κάποιο σημείο και μετά άρχισε να ατονεί. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to SUPER ΜΙΚΥ 23 — ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΛΩΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

 1. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Super Μίκυ 23.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  Για τον επόμενο μήνα θα έχουμε αυτή την ιστορία: D 2003-319

  Και μάλλον το Σούπερ Φάντασμα δεν χτυπά απλώς, αλλά ΞΑΝΑχτυπά!

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Στη διαφήμιση λέει «ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΧΤΥ», με την τελευταία λέξη υποθέτω να είναι «ΧΤΥΠΑ».
   Πάντως, αν ήθελαν να γράψουν «ξαναχτυπά», και δεδομένου ότι Σούπερ Φάντασμα είναι όντως ο Blotman, κάτι που είχα ξεχάσει, τότε ναι, πρέπει να πρόκειται γι’ αυτήν την ιστορία.

   Μου αρέσει!

 3. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  Μπορεί να είναι άλλο Σούπερ Φάντασμα. Το Σούπερ Φάντασμα Χ.Τ.Ψ.

  Α, ρε Καθημερινή!

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η apetoussis82 λέει:

  αυτό!!

  Μου αρέσει!

 5. Ο/Η Captain Couper λέει:

  Στην ιστορία ο Ντόναλντ και οι πειρατές υπάρχει σύγχυση με τα ονόματα του Καπετάνιου και του ύπαρχου από τη σελίδα 124 και μετά. Ο καπετάνιος Στρείδι; αποκαλείται συνεχώς Σαλαμούρας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.