ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 162—ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 162 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Τζιμ τον Τρομερό να έχει βγει για κυνήγ… εκλογική περιοδεία πάνω σε καλάθι μοτοσυκλέτας, που οδηγεί ο Φέθρυ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία παραλίγο δήμαρχος, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Ο λόφος, στον οποίο μένει ο Τζιμ ο Τρομερός, δεν ανήκει σε κανένα δήμο. Όταν ο γειτονικός δήμος το ανακαλύπτει, προσπαθεί να τον προσαρτήσει, αλλά ο Τζιμ ενίσταται με τον χαρακτηριστικό του τρόπο. Έτσι, η μόνη λύση είναι να αυτονομηθεί η περιοχή και να γίνει ανεξάρτητος δήμος. Προφανώς πρέπει να γίνουν εκλογές, για την ανάδειξη δημάρχου. Ο Τζιμ είναι ο μοναδικός υποψήφιος και ψηφοφόρος, αλλά επιμένει να τα κάνει όλα σωστά, με προεκλογική εκστρατεία και αφίσες. Όμως υπάρχει και ο γείτονάς του, ο οποίος, αν και δημότης άλλου δήμου, δεν τα βλέπει αυτά με καλό μάτι. Τελικά ποιον θα αναδείξει δήμαρχο η κάλπη;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και σχετικά πλακατζίδικη υπόθεση, που αξιοποιεί τον ευέξαπτο χαρακτήρα τού Τζιμ, όπως τον διαμόρφωσαν οι Ιταλοί. Περιέργως επτά, λοιπόν.

Ακολουθεί η ιστορία επιβίωση στο ερημονήσι, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Silvia Ziche. Η ιστορία είναι σε πέντε μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε όλα στο ίδιο τεύχος.

Επηρεασμένες από μια διάλεξη, η Νταίζυ, η Τζένυ, η γιαγιά Ντακ και η δεσποινίς Ευταξία πηγαίνουν ταξίδι με μια βάρκα στις τροπικές θάλασσες. Όμως ο κινητήρας τους χαλάει, και βρίσκονται αβοήθητες στη μέση τού ωκεανού. Τελικά θα καταφέρουν να φτάσουν σε ένα ερημονήσι, όπου θ’ αναγκαστούν να ζήσουν σαν τον Ροβινσώνα Κρούσο ή, μάλλον, σαν τους κατοίκους τής μυστηριώδους νήσου, μια και στο νησί υπάρχει και κάποιος που τις βοηθάει. Μόνο που δεν θέλει να τις αφήσει να φύγουν.

Το σχέδιο της Ziche είναι σχετικά υπό έλεγχο, οπότε θα της κάνουμε τη φιλοφρόνηση να το χαρακτηρίσουμε ως μέτριο. Φαντάζομαι ότι ο Bosco ξεκίνησε να γράψει μια καθαρά αστεία ιστορία, αλλά, αν και υπάρχει αρκετό χιούμορ, το αποτέλεσμα θα το χαρακτήριζα περισσότερο ως περιπέτεια και ιστορία μυστηρίου. Η ιστορία, αν και έχει 50 ολόκληρες σελίδες, διαβάστηκε μονορούφι, από την κάπως αργή αρχή μέχρι το εντελώς απροσδόκητο τέλος. Επτάμισι, λοιπόν.

Συνεχίζουμε με την ιστορία οικιακή βοηθός ×2, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Carlo Limido.

Όταν ο Γκούφυ καταπλακώνεται από τη σαβούρα, που έχει μαζεμένη στο σπίτι του, ο Μίκυ απευθύνεται σε ένα ειδικό πρακτορείο, για να του βρει μια οικιακή βοηθό, να βάλει τάξη στο σπίτι του. Από λάθος, του στέλνουν δύο. Για να μη τις στενοχωρήσει, ο Γκούφυ τις κρατάει και τις δύο, όμως αρχίζει μεταξύ τους μια αντιζηλία, για το ποια είναι η καλύτερη νοικοκυρά.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και εδώ. Η ιστορία είχε την πλάκα της, αλλά δεν πολυκατάλαβα πού το πήγαινε, οπότε θα της βάλω μόνο έξι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το νησί που δεν υπήρχε, σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Salvatore Deiana.

Ο Σκρουτζ έχει πληροφορηθεί ότι ένα βυθισμένο νησί, στο οποίο ένας πειρατής είχε θάψει τον θησαυρό του, πρόκειται να ξανααναδυθεί, οπότε σπεύδει, για να καρφώσει πρώτος τη σημαία του και να οικειοποιηθεί τον θησαυρό. Όμως δεν είναι ο μόνος, που είχε αυτήν την ιδέα.

Αρκετά καλό, μοντέρνο σχέδιο και ενδιαφέρουσα περιπέτεια, με χιούμορ, μάχες με πλοία που μεταμορφώνονται σε μαχητικές συσκευές, θαλάσσια τέρατα και αρκετές ανατροπές, ενώ ο θησαυρός τού πειρατή μάς φέρνει στο νου το ταξίδι στο παρελθόν τού Barks. Επτάμισι και εδώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η υπόσχεση του γάτου, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια πενηντασέλιδη ιστορία τής Ziche από το 2007, την οποία συνοδεύουν δύο ιστορίες από το Topolino 2692, που κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου τής ίδιας χρονιάς, μια παλιότερη ιστορία από το 2004 και μια μονοσέλιδη ιστορία από το 2010.

Ένα αρκετά συμπαθητικό τεύχος, που διαβάστηκε όλο ευχάριστα. Μέσος όρος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 162—ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 162.

    Μου αρέσει!

  2. Μόλις βγήκε και το νέο ημερολόγιο της Καθημερινής για τον Αύγουστο…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s