ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 165—Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΗΤΗΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 165 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Σκρουτζ να μας προτείνει απειλητικά τη μαγκούρα του. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία οι γνωστοί άγνωστοι, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Claudio Sciarrone.

Οι γνωστοί άγνωστοι είναι οι όχι και τόσο γνωστοί «Unknown», μια ομάδα ακτιβιστών χάκερ, που κάποιοι από αυτούς φαίνεται να το έριξαν στην παρανομία. Η Υπηρεσία στέλνει τον Ντόναλντ και την Κατρίνα στο Χονγκ Κονγκ, στα ίχνη της Ίρμας Ριμπούτ, μέλους της οργανώσεως, που έφυγε κρυφά από τη Λιμνούπολη, για να διαλευκάνουν το ζήτημα. Όμως, όπως είναι αναμενόμενο σ’ αυτές τις ιστορίες, τίποτε και κανένας δεν είναι αυτό που δείχνει.

Ξέρετε τι συμπάθεια της έχω της Κατρίνας Κασκαντέρ, αλλά θα προσέξατε ότι δεν ανέφερα ούτε μία φορά ότι είναι πανέμορφη. Αυτό συμβαίνει διότι, παρά τα υπέροχα σχεδιασμένα υπόβαθρα τής ιστορίας, οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι σχεδόν ερασιτεχνικά. Ακόμα και η Ziche, στη γελοιογραφία της στην αρχή τού τεύχους, δεν καταφέρνει να κάνει την Κατρίνα να μη δείχνει όμορφη. Ο κύριος Sciarrone, όμως, τα κατάφερε μια χαρά! Τέλος πάντων, η ιστορία είναι αρκούντως τζεημσμποντική, με όλα όσα περιμένουμε από μια ιστορία με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, οπότε θα κόψουμε μόνο λίγο για το σχέδιο και θα βάλουμε ένα περιποιημένο εννέα.

Κατά τα άλλα, η Καθημερινή συνεχίζει να προσποιείται ότι τα κόμικς τής Ντίσνεϋ δεν υπήρχαν επί 47 χρόνια στην Ελλάδα, πριν τα αναλάβει εκείνη. Έτσι, ενώ η ιστορία έχει αναφορές σε δύο παλαιότερες, η μία ιστορία, προφανώς δημοσιευμένη επί Τερζόπουλου, είναι απλώς«παλαιότερη», ενώ για την άλλη, δημοσιευμένη επί Καθημερινής, μας δίνεται ο αριθμός τού σχετικού τεύχους τού Μίκυ Μάους. Περίεργο επίσης είναι το ότι η ιστορία δεν διαφημίστηκε καθόλου, έστω δίνοντας τον τίτλο της στο τεύχος, αφού για (εξ ίσου άγνωστο λόγο) οι Ιταλοί δεν έφτιαξαν κάποιο εξώφυλλο για τη δική τους δημοσίευση της ιστορίας. Ωραία, βέβαια, η έκπληξη, που είδαμε μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, όταν πρωτοανοίξαμε το τεύχος ή, έστω, όταν πρωτοδιαβάσαμε τη διαφήμισή του.

Ακολουθεί η ιστορία ο τραγικός αυλητής, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Fabio Celoni.

Όταν ο Σκρουτζ δείχνει αδιαφορία για τα παιδικά παραμύθια, δέχεται στον ύπνο του επίσκεψη από τον μαγικό αυλητή τού παραμυθιού, ο οποίος αποδεικνύεται τραγικός αυλητής για τον Σκρουτζ, καθώς του παίρνει τουλάχιστον 9.061.961 δολλάρια. Ο μόνος τρόπος για να τα πάρει πίσω, είναι να δείξει μεταμέλεια και να αλλάξει στάση απέναντι στα παραμύθια. Όμως ο Σκρουτζ είναι σκράπας στο συγκεκριμένο θέμα.

Σχέδιο μέτριο, εκτός από τον αυλητή, που ζαλίζομαι και μόνο που τον κοιτάω. Μέτρια και η ιστορία, μέτριος και ο βαθμός: Πεντέμισι με έξι. Άλλος ένας λόγος, λοιπόν, να απορεί κανείς, γιατί έκαναν αυτήν την ιστορία τη βασική τού τεύχους!

Με εξαίρεση την εμφάνισή τους στο δεύτερο τόμο των απάντων τού Ρομάνο Σκάρπα, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη εμφάνιση των επτά νάνων σε ελληνικά κόμικς τής Ντίσνεϋ μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η επίσκεψη του Κόκκινου Τυφλοπόντικα, σε σενάριο Giorgio Martignoni και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Ένας Ινδιάνος, ονόματι Κόκκινος Τυφλοπόντικας, εμφανίζεται στην αυλή τού Γκούφυ, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν θαμμένα εκεί ένα σωρό ινδιάνικα κειμήλια. Ο Γκούφυ ενθουσιάζεται και θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Όμως, γιατί ο Ινδιάνος δεν είναι τόσο ενθουσιασμένος, και γιατί, όταν σκάβουν, βρίσκουν κυρίως παλιατζούρες τού Γκούφυ;

Μέτρια σχεδιασμένη, αλλά πλακατζίδικη ιστορία. Εξήμισι με επτά.

Ακολουθεί η ιστορία το νερό είναι μπούζι, σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Σκρουτζ, άγνωστο γιατί, βρίσκεται στην παραλία με τους συγγενείς του, αντί να ασχολείται με τις επιχειρήσεις του ή να μετράει τα χρήματά του. Τέλος πάντων, αφού βρίσκεται στην παραλία, πρέπει να βουτήξει. Όμως το νερό είναι κρύο, κι ας βούταγε ο Σκρουτζ κάποτε στους παγωμένους χειμάρρους τού Κλοντάικ.

Το γνωστό αλλόκοτο σχέδιο τού Faccini, για μια παντελώς αδιάφορη ιστορία, η οποία είναι απλώς το στήσιμο για το αδιάφορο γκαγκ τού τελευταίου καρέ. Δύο και πολύ είναι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία τα παπούτσια που περπατάνε, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Nicola Tosolini.

Ο Ντόναλντ δοκιμάζει ένα ζευγάρι παπούτσια, που έχει εφεύρει ο Κύρος, τα οποία επιτρέπουν σ’ αυτόν, που τα φοράει, να περπατά στο νερό. Από τον αναμενόμενο κακό χειρισμό θα βρεθεί στα ανοιχτά και θα μπλέξει με μια συμμορία πειρατών.

Μέτριο σχέδιο με κάτι ιδιαίτερα μαλλιαρά ανιψάκια. Μέτρια ιστορία, μέτριος και ο βαθμός: έξι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το δώρο τού φαραώ, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Massimo De Vita.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα η βασική (αλλά όχι πρώτη!) ιστορία τού τεύχους προέρχεται από το τεύχος 249 τού ιταλικού Paperino Mese, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του μακρινού 2001. Καιρό είχαμε να δούμε στο Μίκυ Μάους ιστορία που δεν προέρχεται από το Topolino. (Από την εποχή τού Τερζόπουλου, ίσως;) Οι υπόλοιπες ιστορίες τού τεύχους προέρχονται, πιο παραδοσιακά, από το Topolino, όπου πρωτοδημοσιεύτηκαν μεταξύ 2005 και 2015.

Με εξαίρεση την πρώτη ιστορία, όπου και εκεί, όμως, το σχέδιο δεν ήταν του επιπέδου, που θα περιμέναμε, είχαμε ένα μάλλον μέτριο τεύχος. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο έξι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 165—Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΗΤΗΣ

  1. Ο/Η apetoussis82 λέει:

    Κάπως αψυχολόγητο να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο αυτής της ιστορίας για το εξώφυλλο, αντί του Πράκτορα Ντακ

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 165.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.