ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 166—ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 166 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Ινδιάνα Γκούφυ να θαυμάζουν το περί ου ο λόγος δώρο του φαραώ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι άνθρωποι της Readpoint επέστρεψαν ανανεωμένοι από τις διακοπές τους, όχι μόνον αναρτώντας τα δύο προηγούμενα τεύχη, που κάπου είχαν ξεχαστεί, αλλά και με ανανεωμένες προεπισκοπήσεις, όπου, αντί για τη σελίδα περιεχομένων και κάποιες σελίδες από την πρώτη ιστορία, βάζουν τώρα την πρώτη σελίδα από κάθε ιστορία, ώστε να έχουμε μια εικόνα όλων των ιστοριών τού τεύχους, αλλά και για να βοηθιόμαστε στην προετοιμασία των δικών μας παρουσιάσεων, βεβαίως, βεβαίως.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το δώρο τού φαραώ, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Massimo De Vita.

Ο Ινδιάνα Γκούφυ βρίσκεται στα ίχνη μιας χρυσής ίβιδος, που ανήκε στον φαραώ… Αχρέωπα. (Ναι, η ίβις, της ίβιδος, σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη και όχι η ίβιδα, της ίβιδας, όπως το αποδώσατε, κύριε Αρχισυντάκτα!) Στα ίχνη τού Ινδιάνα βρίσκεται η σκληρή και όμορφη Αζίζα, για να του πάρει την ίβιδα, στο κεφάλι τής οποίας υπάρχει ένα πετράδι με τρομερές, αλλά άγνωστες ιδιότητες. Στα ίχνη του, επίσης, βρίσκεται και ο Μίκυ, ο οποίος πήγε να τον βρει, όταν δεν έδωσε σημεία ζωής μετά από έναν αγώνα τής αγαπημένης του ομάδας, που πάντα τηλεφωνούσε, για να μάθει το αποτέλεσμα. Θα τη βρουν την ίβιδα; Ποιος θα την πάρει, και ποια είναι η τρομερή ιδιότητα του πετραδιού;

Η ιστορία θα μπορούσε να λέγεται και ο Ιντιάνα Τζόουνς και η χρυσή ίβις. Τόσο είναι στο πνεύμα των ιστοριών τού Ιντιάνα Τζόουνς, του οποίου παρωδία είναι ο Ινδιάνα Γκούφυ. Η Αζίζα είναι μια αδίστακτη αντίπαλος, η οποία κατάφερε να νικήσει και τον Ινδιάνα και τον Μίκυ, και ο τρόπος, που επινόησε ο σεναριογράφος, ώστε να ηττηθεί στο τέλος τής ιστορίας, δεν έπεισε. Καμία σχέση με τον Χλαπάτσα, τον συνηθισμένο αντίπαλο του Ινδιάνα. Ελπίζω να την ξαναδούμε. Το σχέδιο είναι καλό, μοντέρνο. Ένα εννέα θα το βάλουμε άνετα, κόβοντας λίγο για το τέλος, που δεν έπεισε.

Α, και αν ρωτάτε ποιο είναι αυτό το περίφημο δώρο τού φαραώ, που αναφέρει ο τίτλος τής ιστορίας, αυτό είναι η χρυσή ίβις, η οποία προοριζόταν ως δώρο για τους θεούς.

Ακολουθεί η ιστορία γεύμα στο αγρόκτημα, σε σενάριο Gaja Arrighini και σχέδιο Marco Mazzarello.

Είναι Αύγουστος, και η γιαγιά Ντακ έχει οργανώσει το επίσημο οικογενειακό καλοκαιρινό γεύμα. Ο Σκρουτζ έχει κάνει τη σχετική… νηστεία, όμως αυτήν ακριβώς τη μέρα επέλεξε να έρθει ο λόρδος Μακ Σνομπ, για να υπογράψουν ένα συμβόλαιο. Ο λόρδος είναι φοβερά καλοφαγάς και αξιώνει από τον Σκρουτζ να τον τραπεζώσει σε γκουρμέ εστιατόριο. Όμως, όπως και στην Ελλάδα, τα πάντα είναι κλειστά τον δεκαπενταύγουστο. Έτσι, ο Σκρουτζ αναγκάζεται να τον πάει στο γεύμα τής γιαγιάς, όπου ζητάει απ’ όλους να προσποιηθούν ότι δεν τον ξέρουν. Θα καταφέρει ο Σκρουτζ να πείσει τον λόρδο, ότι βρίσκεται σε γκουρμέ εστιατόριο και όχι σε σπίτι συγγενών τού Σκρουτζ;

Μέτριο προς καλό, μοντέρνο σχέδιο και αρκετά πλακατζίδικη υπόθεση. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία εξωγήινος ξάδελφος, σε σενάριο Marco Berti και σχέδιο Luciano Milano.

Ο Φέθρυ επισκέπτεται τον Ντόναλντ, για να του δείξει τη νέα του εφεύρεση: ένα σκάφανδρο με ενσωματωμένο κλιματιστικό, για να περπατά στον καύσωνα και να δροσίζεται. Φυσικά ο Ντόναλντ θα πεισθεί να το δοκιμάσει ,και φυσικά κάτι θα πάει στραβά, και ο Ντόναλντ θα παγιδευτεί μέσα στο σκάφανδρο. Ο κόσμος θα τον περάσει για εξωγήινο, οπότε θα δεχτεί επίσκεψη από τους άντρες με τα μαύρα, οι οποίοι θα πάνε τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ σε άγνωστη τοποθεσία, για να μελετήσουν τον εξωγήινο! Θα καταφέρουν να γλυτώσουν;

Αρκετά καλό μοντέρνο σχέδιο για μια ακόμα πλακατζίδικη ιστορία και άλλο ένα επτάρι.

Ακολουθεί η ιστορία οδυνηρή κληρονομιά, σε σενάριο Nino Russo και σχέδιο Giorgio Di Vita.

Οι Λύκοι είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι τού Φον Μπλιμ Μπλομ Ντε Μουργολύκ, ενός πρώην εγκληματία, που έγινε τίμιος. Μοναδικός όρος, για να πάρουν την κληρονομιά, είναι να αποδείξουν εγγράφως ότι έκαναν μια καλή πράξη. Εκεί είναι, που αρχίζουν τα δύσκολα!

Απλό, μοντέρνο σχέδιο για άλλη μια πλακατζίδικη ιστορία και ακόμα ένα επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία μια βραδιά στα σκοτεινά, σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Τα ανιψάκια σπαταλάνε πάρα πολύ χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή ασχολούμενα με τον υπολογιστή τους, πράγμα που ο Ντόναλντ δεν το βλέπει με καλό μάτι. Βάζει, λοιπόν, στοίχημα με τα παιδιά, ότι μπορούν να διασκεδάσουν το ίδιο καλά και χωρίς ρεύμα, στο σκοτάδι. Το επόμενο βράδυ, ο Σκρουτζ έχει οργανώσει επί τούτω οικογενειακή σύναξη, όπου ο καθένας προσπαθεί να διασκεδάσει τους άλλους υπό το φως μιας λάμπας πετρελαίου. Χωρίς η βραδιά να είναι καμιά φοβερή επιτυχία, είχε τη γοητεία της, οπότε ο Ντόναλντ το κέρδισε το στοίχημα. Πέρα, όμως, από τα στοιχήματα, αυτό που έμεινε στα παιδιά είναι ότι μπορεί το ρεύμα να έχει την αξία του, αλλά υπάρχουν εξ ίσου καλοί τρόποι να διασκεδάσεις, πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια και τους υπολογιστές.

Καλούτσικο, μοντέρνο σχέδιο για μια όμορφη ιστορία. Οκτώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία μυστήριο στο μαύρο ακρωτήρι, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Nicola Tosolini. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία στην Ιταλία δημοσιεύτηκαν μαζί στο ίδιο τεύχος, οπότε μάλλον το ίδιο θα συμβεί και σε μας.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών, που δημοσιεύτηκαν στο Topolino από το μακρινό 2002 μέχρι το σχετικά πρόσφατο 2015.

Πολύ ωραία η πρώτη ιστορία, η οποία συνοδεύεται από τέσσερις ακόμα ανάλαφρες, καλοκαιρινές ως επί το πλείστον ιστορίες. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 166—ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 166.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.