Donald and Mickey—The Big Fat Flat Blob Plot

Κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο τεύχος τού αμερικανικού Donald & Mickey. Πρώτο και τελευταίο, ίσως, καθώς, ενώ το τεύχος είχε ανακοινωθεί αρχικά ως το πρώτο τής σειράς, στην επίσημη προπεπισκόπηση βλέπουμε ότι πρόκειται για έκδοση “one-shot”, δηλαδή έκδοση που γίνεται μία φορά, χωρίς να ακολουθήσει κάποια συνέχεια. Βέβαια, η παλιά σειρά Dell Four Color, που αποτελούνταν από τίτλους “one-shot”, έφτασε να αριθμήσει συνολικά 1354 τεύχη, με αρκετούς τίτλους να κάνουν πάνω από μία εμφάνιση. Μαζί με την ανακοίνωση του νέου τίτλου Donald and Mickey, η IDW είχε ανακοινώσει ότι θα έβγαζε και μια σειρά τευχών “one-shot”. Ίσως τελικά να αποφάσισε να βγάλει το Donald & Mickey στα πλαίσια αυτής τής σειράς και, αν πάει καλά, να το αυτονομήσει αργότερα, όπως είχε γίνει και με κάποιους από τους τίτλους τής Dell Four Color, όπως το Uncle Scrooge.

Τέλος πάντων, πολλά είπαμε, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο τεύχος με βάση την επίσημη προεπισκόπηση της IDW.

Το τεύχος κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα. Παραθέτουμε την εκδοχή τού κάθε εξωφύλλου ως τεύχος 1, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί και ως τεύχος “one-shot”, όπως κυκλοφόρησε τελικά.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία The Saucerer’s a Menace, σε σενάριο Kari Korhonen, σχέδιο Daniel Branca και μετάφραση και διαλόγους από τον Thad Komorowski. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο Κόμιξ 245 με τον τίτλο καυτή σάλτσα.

Ακολουθεί η ιστορία The Big Fat Blob Plot, σε σενάριο Casty, σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio και μετάφραση και διαλόγους από τον Jonathan H. Gray. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο Μίκυ Μάους 2253 με τον τίτλο λεπτή υπόθεση.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία Yard Wars, σε σενάριο Frank Jonker, σχέδιο Bas Heymans και μετάφραση και διαλόγους από την Maura McManus. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

Casty στην κεντρική, αλλά όχι πρώτη ιστορία τού πρώτου/μοναδικού τεύχους τού νέου τίτλου, η οποία πλαισιώνεται από δύο βορειοευρωπαΪκές ιστορίες με τον Ντόναλντ. Αυτό ίσως να δείχνει και πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αναγνώστες για τα κόμικς τής Ντίσνεϋ. Αυτοί που τα γνωρίζουν, ξέρουν τι εστί Casty. Για τους υπόλοιπους, που ίσως (πολύ ίσως) να ξεφυλλίσουν το τεύχος σε κανένα μαγαζί, που πουλάει κόμικς, καλύτερα να δουν ότι το τεύχος περιέχει ιστορίες με τον Ντόναλντ, παρά να πέσει το μάτι τους κατ’ ευθείαν στην ιστορία με τον λιγότερο δημοφιλή Μίκυ. Δεν είναι τυχαίο, ίσως, ότι ο τίτλος λέγεται Donald and Mickey και όχι Mickey and Donald, όπως λεγόταν κάποιος παλιότερος τίτλος, που κι αυτός κάποια στιγμή μετονομάστηκε σε Donald and Mickey.

48 σελίδες, στην προνομιακή τιμή των $5,99.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, IDW Comics, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ, Παρουσίαση: Donald and Mickey and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Donald and Mickey—The Big Fat Flat Blob Plot

 1. Ο/Η demiscy λέει:

  θα έχουμε συνέχειες. υπάρχει αρίθμηση μέσα στο τεύχος.
  ειναι κανονική on going σειρα

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Και στο εξώφυλλο υπήρχε, αλλά την έβγαλαν την τελευταία στιγμή. Με τη δυνατότητα που έχουν, να δημοσιεύουν εναλλακτικά εξώφυλλα, ίσως τους ήταν πιο εύκολο να αλλάξουν μόνο το εξώφυλλο, παρά να αλλάξουν και τα περιεχόμενα του τεύχους.

   Σε τρεις μήνες ίσως θα ξέρουμε. Και λέω ίσως, διότι και να είναι το επόμενο το τεύχος 2, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν θεωρούν το τεύχος one-shot. Τίτλοι τής Dell, που αυτονομήθηκαν από τη σειρά Four Color, δεν άρχισαν την αρίθμησή τους από το 1 αλλά από εκεί που θα συνέχιζαν, αν τα one-shots ήταν αριθμημένα.

   Περίεργο πάντως είναι και το ότι στις μακέτες τού τεύχους 1, έλεγε σκέτο 1 και όχι 31 ή, έστω, 1(31), συνεχίζοντας την πρακτική τής IDW σχετικά με τίτλους, που είχαν κυκλοφορήσει και παλιότερα.

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η demiscy λέει:

  απο τα solicitations τα καινούρια ούτε το επόμενο τεύχος «TREASURE ARCHIPELAGO» θα εχει νούμερο στο εξώφυλλο. ειναι κανονικό ongoing σειρά.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η demiscy λέει:

  η επίσημη απαντηση της IDW: IDW management preferred that we market the DONALD AND MICKEY issues as one-shots with titles—rather than numbers—on the cover; but they’re still an ongoing series (and they do have their numbering on the inside front covers).

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.