ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 174—ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΤΣΙΔΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 174 τού νέου Μίκυ Μάους, με τους πρωταγωνιστές τής κύριας ιστορίας του να ποζάρουν χαρούμενοι στο εξώφυλλο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ, από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, που κυκλοφόρησε από χθες, μαζί με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τριών προηγουμένων τευχών, που κυκλοφόρησαν με πολλή καθυστέρηση.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία οι υποθέσεις τού επιθεωρητή Ατσίδα, σε σενάριο και σχέδιο Casty.

Όταν ο σεναριογράφος μιας επιτυχημένης σειράς μυστηρίου εξαφανίζεται, ενώ πετούσε με το αεροπλάνο του, το κανάλι προκηρύσσει διαγωνισμό σεναρίου, προκειμένου να συνεχιστεί η σειρά. Απ’ όλους τους υποψηφίους ξεχωρίζουν ο Μίκυ, που έγραψε το μόνο καλό σενάριο, και ο Μόρτιμερ, επειδή κολάκεψε όλο το προσωπικό τής παραγωγής. Έτσι, το κανάλι τους βάζει να συνεργαστούν. Σιγά σιγά, ο Μόρτιμερ καπελώνει τον Μίκυ, με αποτέλεσμα ο Μίκυ να παραγκωνιστεί. Η σειρά, όπως τη διαμορφώνει ο Μόρτιμερ, είναι γελοία, με επιτυχία κυρίως στα παιδιά, που τη βλέπουν για να γελάσουν, οπότε ο Μίκυ αποφασίζει να βρει τον χαμένο σεναριογράφο, βοηθούμενος από τον πρωταγωνιστή τής σειράς, ο οποίος παραιτήθηκε, για να μη λέει τις ανοησίες, που έγραφε ο Μόρτιμερ. Η αναζήτηση του σεναριογράφου, παρά το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αποδεικνύεται αντάξια των μυστηρίων, που λύνει ο ήρωας της σειράς.

Όμορφο σχέδιο από τον Casty, κλασικό αλλά και συνάμα μοντέρνο, καθώς σ’ αυτήν την ιστορία ο Casty δεν μιμείται το σχέδιο του Scarpa. Όμορφη και η ιστορία, ωραία δομημένη, με το χιούμορ της, τον Μόρτιμερ να είναι πάντα ο εκνευριστικός του εαυτός, αλλά και με αρκετό μυστήριο, παρά το, όπως είπαμε παραπάνω, αναμενόμενο αποτέλεσμα. Οκτώ με οκτώμισι.

Ακολουθεί η ιστορία τα βάσανα της τύχης, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Ο Γκαστόνε είναι τόσο τυχερός, που όποτε πηγαίνει για ψώνια, κερδίζει ένα σωρό άλλα πράγματα, που τελικά τα μαγαζιά κλείνουν, πριν να προλάβει να αγοράσει αυτά που ήθελε! Ο Ντόναλντ θα προσφερθεί να τον βοηθήσει, αλλά η ατυχία του είναι τέτοια, που θα καταλήξει να το κάνει για ένα μήνα χωρίς αμοιβή.

Μάλλον άσχημο σχέδιο, αλλά ενδιαφέρουσα ιδέα, του πώς η υπερβολική τύχη μπορεί να ισοδυναμεί με ατυχία. Ακόμα κι έτσι, ο Γκαστόνε αποδεικνύεται τυχερός, αφού βρίσκεται ο Ντόναλντ να τον βοηθήσει. Φυσικά, όπως πολλές φορές συμβαίνει στη ζωή, καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη. Έξι με εξήμισι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία δώρο από το παρελθόν, σε σενάριο Nino Russo και σχέδιο Pier Dario Pennati.

Οι συγγενείς τού Σκρουτζ προσπαθούν να τον ψαρέψουν, για να βρουν τι θα ήθελε να του πάρουν για τα γενέθλιά του. Αυτός, όμως, μιλάει συνέχεια μόνο για το Κλοντάικ. Έτσι, αποφασίζουν να του κάνουν μια γιορτή σε μια ερημωμένη γειτονική πόλη, όπου ο Σκρουτζ είχε δουλέψει ως χρησοθήρας, πριν πάει στο Κλοντάικ. Την ατμόσφαιρα του παλιού καιρού έρχονται να συμπληρώσουν οι Λύκοι, που νόμιζαν ότι ο Σκρουτζ πήγαινε στην πόλη για να βρει κάποιο θησαυρό. Τελικά και οι Λύκοι θα συλληφθούν, εν είδει δώρου γενεθλίων για τον Σκρουτζ, και ένας θησαυρός θα βρεθεί.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο τής σχολής της μιας έκφρασης στα παπιά και όμορφη υπόθεση. Το τέλος θα ήθελε να είναι λίγο πιο ευχάριστο, με τον Σκρουτζ να ανταποδίδει με κάποιον τρόπο την καλοσύνη των συγγενών του, αντί να βρίσκει τρόπο να τους εκμεταλλευτεί. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η μεγάλη απάτη, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Alessandro Perina. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως και στην Ιταλία.

Ο Σκρουτζ ρίχνει στην αγορά μια καινούργια εφεύρεση του Κύρου, το γκατζετρόνικ, το οποίο γίνεται ανάρπαστο. Όμως, το γκατζετρόνικ δεν το έχει εφέυρει ο Κύρος, αλλά ο Ιδιοφυΐα-176, ένας από τη συμμορία των Λύκων. Έτσι, οι Λύκοι πηγαίνουν τον Σκρουτζ στα δικαστήρια για αθέτηση συμβολαίου. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον τού Σκρουτζ, οπότε το δικαστήριο, βάσει ενός πολύ άδικου νόμου, που λέει ότι σε περίπτωση αθέτησης συμβολαίου, πρέπει να πληρώσεις με όλη σου την περιουσία, οι Λύκοι καταφέρνουν να πάρουν την περιουσία τού Σκρουτζ. Τι συνέβη πραγματικά; Θα καταφέρει ο Σκρουτζ να πάρει πίσω την περιουσία του;

Καλό μοντέρνο σχέδιο για μια πολύ καλοστημένη ιστορία, που σε κρατά σε αγωνία. Μόνο το εμπιθριόφωνο (mp3-όφωνο) ή, μάλλον, εμπιφαϊβόφωνο, που ο Σκρουτζ λέει στην αρχή τής ιστορίας, ότι έχει χάσει, σε κάνει να πιστεύεις ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι όπως τα παρουσιάζουν οι Λύκοι. Μόνη επιφύλαξη το ότι δεν χρειαζότανε να επινοήσει ο σεναριογράφος αυτόν τον άδικο νόμο. Την ίδια εξέλιξη θα είχε η ιστορία, αν ο Σκρουτζ είχε απλώς υποχρεωθεί να πληρώσει ένα μεγάλο, αλλά λογικό ποσό στους Λύκους. Εννέα.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο δρόμος για το Σκάγκγουεϋ, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Roberto Vian.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τέσσερις ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2004 και 2011, με την προσοχή μας να τραβάει πρωτίστως, βέβαια, η χορταστική κύρια ιστορία τού Casty, αλλά και κατά δεύτερο λόγο η επίσης χορταστική τέταρτη ιστορία.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι αυτές οι δύο ιστορίες ήταν οι καλύτερες του τεύχους. Αυτό που είναι έκπληξη είναι ότι η καλύτερη από τις δύο δεν ήταν αυτή του Casty! Ωραίες και οι συμπληρωματικές ιστορίες, με μια μικρή μόνο κοιλιά στην ιστορία με τον Γκαστόνε, κυρίως λόγω του σχεδίου. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 174—ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΤΣΙΔΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 174.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.