Uncle Scrooge #32

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 32(436) τού αμερικανικού Uncle Scrooge. Πάμε να του ρίξουμε μια ματιά με βάση την επίσημη προεπισκόπηση από την IDW.

Το τεύχος κυκλοφορεί με τρία διαφορετικά εξώφυλλα.

Το τεύχος περιέχει την ιστορία Whom the Gods Would Destroy, σε σενάριο Byron Erickson και σχέδιο Massimo Fecchi. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

Αυτόν τον μήνα έχουμε μια μεγάλη δανέζικη ιστορία 32 σελίδων, που δεν αφήνει χώρο για άλλο συνοδευτικό υλικό.

32 σελίδες, στην προνομιακή τιμή των $3,99.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, IDW Comics, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ, Παρουσίαση: Uncle Scrooge, Uncle Scrooge and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Uncle Scrooge #32

 1. Ο/Η Chesterfield λέει:

  Είναι θέμα χρόνου η ιστορία αυτή να μπει σε επόμενο τεύχος του Ντόναλντ (αξίας 1,90€) μαζί με άλλες περίπου 80 σελίδες κόμικς. 🙂

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Σίγουρα το φορμάτ είναι κατάλληλο. (Μεγάλη δανέζικη ιστορία με παπιά, σε τρεις καρέ ανά σελίδα, σχεδιασμένη από Ιταλό σχεδιαστή.) Από εκεί και πέρα, το θέμα εξαρτάται από το πώς επιλέγουν ιστορίες στην Καθημερινή. Νομίζω ότι έχει παρέλθει ο καιρός, που η επιλογή ιστοριών στο Κόμιξ (και δεν μιλάμε καν για το Κόμιξ) γινόταν από τις ιστορίες, που είχαν δημοσιευτεί στην Αμερική. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, με αρκετές από τις ιστορίες, που δημοσιεύονται τώρα στην Αμερική, να έχουν ήδη δημοσιευτεί εδώ.

   Βέβαια, αν η ιστορία είναι καλή, μπορούμε πάντα να τους τη ζητήσουμε, ώστε να την έχουν υπ’ όψιν τους.

   Μου αρέσει!

   • Ο/Η Chesterfield λέει:

    Στο Μίκυ Μάους μπαίνουν μόνο ιταλικές από το Topolino.

    Στο Ντόναλντ, από το τεύχος 9 και μετά, μπαίνουν δανέζικες ιστορίες (πολλές είναι από Ιταλούς σχεδιαστές) με 3 γραμμές. Όλες είναι με τις πάπιες, καθώς οι αντίστοιχες με τα ποντίκια μπαίνουν πλέον στο Super Μίκυ.

    Στο Super Μίκυ από τότε που έγινε μηνιαίο μπαίνει κάθε φορά μία μεγάλη δανέζικη (3 γραμμές) με τον Μίκυ και μερικές δανέζικες 4 γραμμών (οι περισσότερες είναι με τον Ντόναλντ).

    Στο ΚΟΜΙΞ από το τεύχος 19 μπαίνουν οι ιστορίες του Rosa (στην αρχή έβαζαν μόνο μία, τώρα δύο) μαζί με ιστορίες από συγκεκριμένους σχεδιαστές (Vicar, Marco Rota, Daan Jippes, William και Noel Van Horn, Bas και Mau Heymans, Arild Midthun, Sander Gulien και μερικοί ακόμα). Υπάρχουν και μερικοί σχεδιαστές που οι ιστορίες τους μοιράζονται μεταξύ ΚΟΜΙΞ και Super Μίκυ, όπως για παράδειγμα ο Carlos Mota, ο Cesar Ferioli και ο Peinado.

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η Kriton λέει:

     Αυτά είναι γνωστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μία συγκεκριμένη ιστορία θα δημοσιευτεί στο ελληνικό περιοδικό, που δημοσιεύει ιστορίες τού τύπου, στον οποίο ανήκει η ιστορία. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να επιλεγεί από αμέτρητες άλλες, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να την επιλέξει ο υπεύθυνος ύλης τού περιοδικού, ο οποίος δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια επιλέγει. Σίγουρα δεν είναι (πια) το αν δημοσιεύτηκε η ιστορία στην Αμερική.

     Όχι πως έχει καμιά σημασία, αλλά στο Μίκυ Μάους τής Καθημερινής δεν μπαίνουν μόνο ιστορίες από το Topolino. Έχει δημοσιευτεί τουλάχιστον μία ιστορία και από το Paperino Mese, οπότε υπάρχει πάντα χώρος για εξαιρέσεις.

     Μου αρέσει!

     • Ο/Η Chesterfield λέει:

      Δεν είναι πάρα πολλές οι δανέζικες 3 γραμμών, οπότε είναι θέμα χρόνου να μπει κάποια στιγμή η συγκεκριμένη ιστορία στο Ντόναλντ. Αυτός που επιλέγει τις ιστορίες κοιτάει όλες οι ιστορίες μαζί να είναι περίπου 110 σελίδες ώστε μαζί με τα παιχνίδια, τις διαφημίσεις, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο να είναι 132. Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλα κριτήρια πέρα από αυτό.

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η Kriton λέει:

       Είναι κάμποσες.

       Αν ψάξουμε για δανέζικες ιστορίες 3 σειρών καρέ με τον Ντόναλντ, από 20 σελίδες και πάνω, που να μην έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα, βρίσκουμε 477. Αν ζητήσουμε να είναι και πρόσφατες, ας πούμε μετά το 1995, βρίσκουμε 362.

       Αν μετρήσουμε τις σελίδες των 362 αυτών ιστοριών, είναι 13274. Με 110 σελίδες ανά τεύχος, αυτό μεταφράζεται σε 120 τεύχη, οπότε υπάρχει έτοιμο υλικό για 10 χρόνια. Η παραγωγή συνεχίζεται, αν και με βραδύτερους ρυθμούς, οπότε θα χρειαστεί ακόμη περισσότερος χρόνος, μέχρι να εξαντληθεί το υλικό.

       Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.