ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 182—Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤ ΔΟΚΤΩΡ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 182 τού νέου Μίκυ Μάους, με τους υπερήρωες Φάντομ Ντακ και… Μπαμ Μπαμ να ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με τον Μαντ Δόκτωρ, που καθρεφτίζεται απειλητικά πίσω τους. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η εκδίκηση του Μαντ Δόκτωρ, σε σενάριο και σχέδιο Corrado Mastantuono.

Ο Μαντ Δόκτωρ δραπετεύει από τη φυλακή, κλέβει ένα μετεωρίτη, που παράγει μια μορφή ανεξάντλητης ενέργειας και το χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει έναν εξωσκελετό, που πολλαπλασιάζει τη δύναμή του και μία συσκευή, που εξουδετερώνει όλες τις άλλες συσκευές καθώς και τα όπλα. Έτσι εξοπλισμένος, είναι αήττητος και επιδίδεται σε ένα κύμα ληστειών. Ο Φάντομ Ντακ και ο Σούπερ Μπογιατζής (δηλαδή ο Μπαμ Μπαμ) αναλαμβάνουν να τον σταματήσουν.

Μέτριο σχέδιο για μια ιστορία που θυμίζει περισσότερο υπερηρωικό κόμικ παρά Μίκυ Μάους, όπου ήρωες και κακοί καταφεύγουν στο ξύλο. Μέχρι και ο Σκρουτζ τις τρώει από τον Μαντ Δόκτωρ. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία το πρόσωπο της ημέρας, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως και στην Ιταλία.

Μετά από απουσία τριών μηνών, ο Μίκυ επιστρέφει στο Μίκυ Σίτυ, όπου βλέπει όλοι να ασχολούνται με τα κατορθώματα κάποιου Μαξ Σταρ, ο οποίος διαπρέπει στα πάντα. Όμως τρεις μήνες πριν κανείς δεν τον γνώριζε, οπότε ο Μικυ αρχίζει να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Τι μυστικό κρύβει ο Μαξ;

Όμορφο σχέδιο σε σχετικά κλασική γραμμή, αλλά με τον Μαξ Σταρ να θυμίζει το στυλ τού σύμπαντος των Simpsons! Πολύ ωραία υπόθεση, που θυμίζει σενάριο του Casty. Οκτώ με εννέα.

Συνεχίζουμε με την ιστορία συλλεκτικά αυτοκόλλητα χαρτάκια, σε σενάριο και σχέδιο Silvia Ziche.

Η σύντομη αυτή ιστορία είναι μια σειρά από γκαγκ με θέμα τα συλεκτικά αυτοκόλλητα χαρτάκια.

Σχέδιο από τη Ziche για τη Ziche, αλλά όχι στα χειρότερά του. Μέχρι που έχει σχεδιάσει σωστά το στόμα τού Μίκυ, που συνήθως το σχεδιάζει ως μια σκέτη γραμμή. Η ιστορία πετυχαίνει το σκοπό της, βγάζοντας γέλιο, οπότε ένα έξι με επτά θα της το βάλουμε.

Ακολουθεί η ιστορία φιλική παρέμβαση, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Stefania Fiorillo.

Η φίλες τής Τζέννυ αποφασίζουν να κάνουν κάτι για να της φύγει η έμμονη ιδέα για τον Σκρουτζ. Της κάνουν το σχετικό κήρυγμα, που προσωρινά φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, αλλά τελικά τζίφος.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο για μια ανούσια ιστορία. Τρία.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η αναμέτρηση των τυχερών, σε σενάριο Nino Russo και σχέδιο Danilo Barozzi.

Ο Ευτύχιος Κουακ από το Κουακ Σίτυ κέρδισε τον τίτλο τού πιο μεγάλου τυχεράκια τού κόσμου. Αυτό αναστατώνει τον Γκαστόνε, ο οποίος καλεί τον Ευτύχιο σε μονομαχία τύχης. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα είναι αμφίβολο, καθώς τον αγώνα θα τον κερδίσει μεν τυπικά ο Γκαστόνε, αλλά με τρόπο που δείχνει ότι ο Ευτύχιος είχε μεγαλύτερη τύχη. Τόσο μεγάλη, μάλιστα, που θα κάνει και κάποιον άλλον να χάσει την πρωτιά του.

Μέτριο σχέδιο για μια τυπική ιστορία με τον Γκαστόνε, όπου του συμβαίνουν απανωτά τυχερά περιστατικά, με βασική πρωτοτυπία τον διαγωνισμό τύχης, όπου αντίστοιχη εύνοια της τύχης έχει και ο Ευτύχιος. Έξι με επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το πρώτο μέρος τής ιστορίας η αυτοκρατορία των πάγων, σε σενάριο και σχέδιο Casty. Η ιστορία αποτελείται από τρία μέρη συν μία εισαγωγή πέντε σελίδων, που δημοσιεύτηκε στο Topolino μία εβδομάδα πριν το πρώτο μέρος. Ας ελπίσουμε ότι η Καθημερινή δεν θα παραλείψει αυτή την εισαγωγή.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τέσσερις ιστορίες από το Topolino 3033, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιανουαρίου 2014, συνοδευόμενες από μία παλιότερη ιστορία, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 2005. Η ιστορία, που τραβάει το μάτι, είναι η δεύτερη, αλλά, με δεδομένο το ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε διαβάσει μερικές απροσδόκητα καλές ιστορίες με τον Μπαμπ Μπαμ, θα είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι και για την πρώτη.

Η αισιοδοξία δεν βοήθησε, καθώς το μόνο καλό στην ιστορία, όσον αφορά στον Μπαμ Μπαμ, ήταν η σχετικά μικρή συμμετοχή του σ’ αυτήν. Αντίθετα, η δεύτερη ιστορία επαλήθευσε τις προσδοκίες μας. Οι υπόλοιπες ιστορίες, κάποιες σχετικά καλές, κάποιες όχι, μπήκαν απλώς για να συμπληρώσουν τον σχετικά μικρό αριθμό σελίδων, που απέμεναν στο τεύχος, κατεβάζοντας τον μέσο όρο γύρω στο εξήμισι. Διαβάστε το τεύχος κυρίως για τη δεύτερη ιστορία.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 182—Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤ ΔΟΚΤΩΡ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 182.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Captain Couper λέει:

    Και τα δύο μέρη του Προσώπου της ημέρας δημισεύτηκαν στο ίδιο τεύχος του Topolino.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.