ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 187—ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 187 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ να βάζει θριαμβευτικά γκολ στα αφύλακτα δίχτυα των αντιπάλων. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ανταποδοτική τιμωρία, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Nicola Tosolini.

Δεδομένου ότι οι Λύκοι πρόκειται να μπουν για πολλοστή φορά στη φυλακή, όπου πιθανότατα δεν θα αναμορφωθούν ούτε και τώρα, ο εισαγγελέας αποφασίζει να εφαρμόσει έναν παλιό νόμο, σύμφωνα με τον οποίον οι κατάδικοι μπορούν να υποχρεωθούν να δουλέψουν δωρεάν γι’ αυτόν που έβλαψαν. Οι Λύκοι, λοιπόν, έρχονται στο θησαυροφυλάκιο και, με την επιτήρηση της αστυνομίας, δουλεύουν σκληρά και ευσυνείδητα για τον Σκρουτζ. Με το που λήγει, όμως, η ποινή τους, το θησαυροφυλάκιο βρίσκεται άδειο. Είναι δυνατόν να το άδειασαν οι Λύκοι; Η απάντηση βρίσκεται στο πρώτο καρέ τής ιστορίας, το οποίο ο σεναριογράφος, αφού έκανε το αρχικό στήσιμο, φρόντισε να μας κάνει να το ξεχάσουμε, ώστε η αποκάλυψη του ενόχου να είναι μια σχετική έκπληξη.

Το σχέδιο μ’ έκανε να αναρωτιέμαι συνέχεια αν μ’ αρέσει ή δεν μ’ αρέσει. Τελικά τείνω περισσότερο προς το ότι δεν μου άρεσε, οπότε θα το χαρακτηρίσω μέτριο προς άσχημο. Η ιστορία, όμως, ήταν αρκετά καλή, με τον σεναριογράφο, αν και είχε αποκαλύψει τον ένοχο από το πρώτο καρέ (δεν ήταν δα και ο πρώτος, που προσφέρθηκε να καθαρίσει δωρεάν τα ρούχα τού Σκρουτζ) στη συνέχεια κατάφερε να μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς στο καλό κατόρθωσαν οι Λύκοι να ληστέψουν τον Σκρουτζ, αφού βρίσκονταν συνεχώς υπό επιτήρηση. Λίγο, μονάχα, πλατείαζε προς το τέλος, με τον πραγματικό ένοχο να μονολογεί για περισσότερο από δύο σελίδες, εξηγώντας μας πώς κατάφερε να κλέψει τον Σκρουτζ. Συνολικά θα βάλουμε στην ιστορία γύρω στο επτά με επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία στην καρδιά τής περιπέτειας, από τη σειρά βικτωριανοί μύθοι, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Roberto Vian. Η ιστορία είναι σε δύο μερη, που τα διαβάζουμε αμφότερα στον ίδιο τόμο, όπως έγινε και στην Ιταλία.

Ο Μίκυ είναι ένας Βρετανός εξερευνητής, που τα ίχνη του έχουν χαθεί στην Αφρική. Η βασιλική γεωγραφική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να οργανώσει μια αποστολή, για να τον εντοπίσει, οπότε, όταν το Μαύρο Φάντασμα προτείνει στη Μίννι, να την ακολουθήσει σε μια δική του αποστολή στην Αφρική, εκείνη δέχεται. Όμως, ο σκοπός τής αποστολής αυτής δεν είναι η γεωγραφία.

Πανέμορφο σχέδιο όσον αφορά στα τοπία και αρκετά καλό όσον αφορά στους χαρακτήρες, με εξαίρεση τον κακοσχεδιασμένο Μαύρο Πητ. Όμορφη και, κυρίως, ατμοσφαιρική περιπέτεια, χωρίς ίσως κάποια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, όπου ο κύριος πρωταγωνιστής είναι η αφρικανική φύση. Οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το σούπερ ντέρμπυ, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Lorenzo De Pretto.

Ο Φέθρυ και ο Γκαστόνε έρχονται στο σπίτι τού Ντόναλντ, για να δούνε τον μεγάλο αγώνα μεταξύ Λιμνουπολιακού και Πανλιμνουπολιακού. Ο Ντόναλντ είναι οπαδός τού Λιμνουπολιακού, ο Φέθρυ τού Πανλιμνουπολιακού, ενώ ο Γκαστόνε δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, αλλά του αρέσει να βλέπει τους άλλους δύο να τσακώνονται για τα ποδοσφαιρικά. Πράγματι, ο μόνος, που θα ευχαριστηθεί τον αγώνα, είναι ο Γκαστόνε, καθώς οι άλλοι δύο είχαν περισσότερο τον νου τους στη φαγωμάρα παρά στις φάσεις τού αγώνα.

Σχετικά καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια σύντομη χιουμοριστική ιστορία, που, μη όντας κι εγώ ποδοσφαιρόφιλος, δεν ξέρω πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αίσθησή μου είναι, πάντως, ότι οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθούν τον αγώνα με προσοχή και μετά, με εφόδιο το τι έχουν δει, επιχειρηματολογούν κοσμίως (που λέει ο λόγος) για το γιατί η δική τους ομάδα ήταν η καλύτερη, ασχέτως του αν κέρδισε ή όχι. Εξήμισι με επτά.

Ακολουθεί η ιστορία η ώρα τής αλήθειας, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Marco Palazzi.

Ο Μόρτυ και ο Φέρντυ θέλουν να περάσουν τα γενέθλιά τους σε ένα πάρκο αναψυχής. Όταν το μαθαίνει ο Μίκυ, αποφασίζει να προσφέρει σ’ αυτούς και τους φίλους τους ένα ταξίδι μέχρι το Φαν Σϊτυ. Όμως, μη ξέροντας σε ποιο πάρκο θέλανε τα παιδιά να πάνε, τα πηγαίνει σε ένα για πολύ μικρά παιδιά, το οποίο τους άρεσε όταν ήταν μικρά. Τα παιδιά, για να μη στενοχωρήσουν το θείο τους, προσποιούνται ότι διασκεδάζουν. Πόσο, όμως ν’ αντέξουν; Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα, που θα αναγκαστούν να πουν την αλήθεια.

Σχετικά καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία φτιαγμένη για το ηθικό της δίδαγμα, δηλαδή ότι πρέπει να μη φοβόμαστε να λέμε την αλήθεια. Για μας τους μεγαλύτερους δεν ήταν κάτι σημαντικό. Εξήμισι με επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η οδύσσεια ενός τεμπέλη, σε σενάριο Pietro Zemelo και σχέδιο Ettore Gula.

Επειδή τα παιδιά παραπονιούνται ότι ο θείος τους είναι τεμπέλης, ο Ντόναλντ αποφασίζει ν’ αλλάξει και να ξεκινήσει κουρεύοντας το γκαζόν και επισκευάζοντας το φράχτη τού σπιτιού, όσο τα παιδιά λείπουν. Όμως, για να μπορέσει να τα κάνει αυτά, πρέπει να γίνουν ένα σωρό άλλα πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Ντόναλντ θα ξεπατωθεί όλη μέρα κάνοντας διάφορες δουλειές, χωρίς να καταφέρει να κάνει αυτό που ήθελε, ενισχύοντας την αίσθηση, που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν, ότι είναι τεμπέλης.

Σχετικά άσχημο σχέδιο, για μια ιστορία που μου άφησε πολύ ξινή γεύση στο στόμα. Πόσο αναίσθητοι πια μπορεί να είναι η Νταίζυ και τα ανιψάκια; Τέσσερα.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το στοιχείο 109, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Paolo De Lorenzi.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τέσσερις ιστορίες από το Topolino 3085, που κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου 2015, συμπληρωμένες με μία ακόμα ιστορία, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Topolino τον Ιανουάριο του 2014, και δύο μονοσέλιδες ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino τον Φεβρουάριο του 2016.

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι το να γίνεται η επιλογή ιστοριών κυρίως από ένα τεύχος τού Topolino δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Από το τεύχος ξεχώρισαν οι δύο πρώτες ιστορίες, από τις οποίες και πάλι ξεχώριζε η δεύτερη με τη Μίννι. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 187—ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 187.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.