SUPER ΜΙΚΥ 29 — Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ και τα παιδιά να παρακολουθούν μια πολύ ζωντανή καουμπόικη ταινία. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο θρίαμβος του Μαύρου Φαντάσματος, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Massimo Fecchi.

Το Μαύρο Φάντασμα έχει καταστρώσει το νέο του σχέδιο για την κατάκτηση του κόσμου. Όμως και το αλάνθαστο σχέδιο έχει τις αδυναμίες του και το Φάντασμα υποτίμησε τις ικανότητες του Μίκυ και του επιθεωρητή Ο’ Χάρα.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, που όμως δεν το βοηθάει η εκτύπωση σε μεγάλο μέγεθος. Η υπόθεση είχε την αγωνία της, καθώς το σχέδιο του Φαντάσματος φαινόταν αρχικά να ήταν πραγματικά τέλειο, ενώ η αναμενόμενη εξέλιξη για τον Ο’ Χάρα δεν φαινόταν να γίνεται. Όμως, το τέλος ήταν αρκετά απότομο, με τον Μίκυ να παίρνει χωρίς καμία δυσκολία το όπλο τού Φαντάσματος, δίνοντας τέλος στην υπόθεση. Επτά με επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία η καλύτερη δουλειά τού κόσμου, σε σενάριο Charlie Martin και σχέδιο Ignasi Calvet Estéban.

Τα ανίψια τού ντόναλντ ντρέπονται, που ο θείος τους είναι άνεργος, οπότε λένε ψέμματα στους φίλους τους, ότι δήθεν είχε απορρίψει την ευκαιρία να γίνει κινηματογραφικός αστέρας, για να τα προσέχει. Ο Ντόναλντ προσπαθεί να τους εξηγήσει, ότι όντως είναι δύσκολη δουλειά, το να προσέχει τρία παιδιά, αλλά συνάμα ντρέπεται κιόλας, όποτε ψάχνει να βρει δουλειά. Τη βρίσκει, πού αλλού, στο… Ντόλλυγουντ. Με τον Ντόναλντ να λείπει απ’ το σπίτι, τα παιδιά θα καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος στο σπίτι, που θα καθαρίζει, θα ψωνίζει, θα πλένει, θα μαγειρεύει, κλπ. κλπ.

Όμορφο σχέδιο σε κλασική γραμμή και ωραία υπόθεση, αστεία και με ωραίο ηθικό δίδαγμα. Επτάμισι με οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία μηχανικά προβλήματα, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Ο Σκρουτζ και ο Ντόναλντ βρίσκουν σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο μια συσκευή, που κανείς δεν ξέρει τι κάνει. Ο Ντόναλντ ζητάει από τον Σκρουτζ να τον αφήσει να το βρει αυτός, για να αποδείξει την αξία του. Ο Σκρουτζ δέχεται, και του δίνει τη χρεωστική του κάρτα για τα έξοδά του. Την εξέλιξη νομίζω ότι μπορείτε να τη φανταστείτε.

Αρκετά καλό σχέδιο, για μια καλή, αλλά εντελώς προβλέψιμη ιστορία. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία δύσκολος χειμώνας, σε σενάριο Stefan Petrucha και σχέδιο Cèsar Ferioli Pelaez.

Είναι χειμώνας, και το Μίκυ Σίτυ είναι θαμμένο κάτω απ’ το χιόνι. Όταν ο Μίκυ εύχεται να μπορούσε να κάνει το χειμώνα λίγο πιο καλοκαιρινό, ανακαλύπτει ότι η πίσω πόρτα τού σπιτιού του οδηγεί στο καλοκαιρινό Μίκυ Σίτυ τού Ιουλίου!

Ωριαίο σχέδιο και εδώ, με το γνωστό παντελονάκι. Πρωτότυπη υπόθεση, που αφήνει να δούμε και την κακή πλευρά κάποιων ατόμων, με τον Οράτιο να θέλει να πλουτίσει εις βάρος τού Μίκυ. Οκτώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία φαντασμαγορική ληστεία, σε υπόθεση Thomas Schrøder, σενάριο Christopher Spencer και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Οι Λύκοι δέχονται επίσκεψη από το φάντασμα του προπάππου τους, το οποίο είναι εξοργισμένο από τις συνεχείς αποτυχίες τους. Τους προτείνει, λοιπόν, να τους βοηθήσει να κλέψουν ένα μεγάλο διαμάντι από το μουσείο τής Λιμνούπολης. Το σχέδιο είναι καλό, αλλά πάλι κάτι θα πάει στραβά. Μόνο που αυτή τη φορά δεν φταίνε οι Λύκοι.

Καλό σχέδιο και εδώ, αλλά η υπόθεση δεν με ενθουσίασε, ενώ το τέλος, όπου το φάντασμα τα έκανε θάλασσα για γελοίο λόγο, τα χάλασε όλα. Πέντε.

Ακολουθεί η ιστορία το μικρό μπλε ψάρι, σε σενάριο Stefan Petrucha και σχέδιο Xavier Vives Mateu.

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ πηγαίνουν στα ανοιχτά, για να παρατηρήσουν τα ψάρια. Ο Γκούφυ βαριέται, μέχρι που βλέπουν ένα μικρό μπλε ψάρι, με το οποίο ενθουσιάζεται και θέλει να το αποκτήσει με κάθε τρόπο, ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.

Το σχέδιο μου θυμίζει για κάποιο λόγο το στυλ τού Γκότφρεντσον, αν και σε κάποια καρέ η μουσούδα τού Γκούφυ παραείναι μεγάλη. Η υπόθεση είναι κάπως περίεργη, με τον Γκούφυ να παθιάζεται με την απόκτηση του ψαριού. Όμως, το τέλος είναι όμορφο, με τον Γκούφυ, που η προτίμησή του για το συγκεκριμένο ψάρι δείχνει, σύμφωνα με την ιστορία, ότι αγαπάει πολύ τα ψάρια, να κάνει αυτό, που θα περίμενε κανείς από κάποιον, που αγαπά τα ψάρια, όταν πιάσει ένα. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία με τον τίμιο ιδρώτα του, σε σενάριο Kari Korhonen και σχέδιο Ignasi Calvet Estéban.

Ο Τζούνιορ χρειάζεται χρήματα, για να αγοράσει κάτι, που τον ενδιαφέρει, αλλά η γιαγιά τού λέει ότι, αν θέλει χρήματα, θα πρέπει να τα βγάλει δουλεύοντας, μοιράζοντας εφημερίδες. Όμως τις εφημερίδες έχει αναλάβει να τις μοιράζει η Μπουμπού.

Αρκετά καλό σχέδιο, αν και με τη γιαγιά σχεδιασμένη κάπως περίεργα. Όμορφη και η υπόθεση, με την κατάσταση σύντομα να φεύγει από τον έλεγχο του Τζούνιορ και της Μπουμπούς. Επτάμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το παράπονο της Περσεφόνης, μια δεκαεξασέλιδη ιστορία σε δύο μέρη, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Marçal Abella Bresco.

Είναι χειμώνας, αλλά αντί για κρύο έχει καύσωνα. Οι πάγοι λιώνουν, και ο κόσμος κινδυνεύει να βυθιστεί κάτω από το νερό. Διαβάζοντας το βιβλίο των μικρών εξερευνητών, τα ανιψάκια τού Ντόναλντ βρίσκουν τον μύθο τής Περσεφόνης και συμπεραίνουν ότι ίσως αυτή τη φορά η Περσεφόνη να μην επέστρεψε στον κάτω κόσμο. Τα παπιά παίρνουν το τζετ τού Σκρουτζ και πηγαίνουν στο ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρίσκεται η είσοδος τού κάτω κόσμου. Εκεί ο Ντόναλντ θα δώσει συμβουλές στον Άδη, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς σε μια γυναίκα, ώστε να πεισθεί η Περσεφόνη να γυρίσει πίσω.

Καλό σχέδιο, για μια υπόθεση ελληνικού ενδιαφέροντος μεν, αλλά τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά δε. Έξι

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, όπου θα διαβάσουμε την ιστορία η σφαίρα τού σκότους, σε σενάριο Andreas Pihl και σχέδιο Massimo Fecchi.

smb_logo

Ένα σχετικά καλό τεύχος, αλλά με δύο αδύναμες ιστορίες, που κατεβάζουν τον μέσο όρο γύρω στο έξι.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 29 — Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Super Μίκυ 29.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.