ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 194—Η ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 194 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Σκρουτζ να ανταλλάσσουν χειραψία. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η διπλή αποτυχία τής επιτυχίας, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Ο Όσκαρ Πριμαβίστα, που τον έχουμε ξανασυναντήσει δύο φορές σε μικρούς ρόλους ως σκέτα Όσκαρ, είναι ένας Ιταλός δημοσιογράφος και διοργανωτής εκδηλώσεων, ο οποίος αναλαμβάνει να διοργανώσει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου.  Μία από τις εκδηλώσεις, που σχεδιάζει για το φεστιβάλ, είναι η παρουσίαση νέων ψηφιακών εκδόσεων, τις οποίες θα παρουσιάσουν ο Μίκυ και ο Σκρουτζ, καθώς πρόκειται για δύο ταινίες με θέμα αστυνομικό και τους χρυσοθήρες, αντίστοιχα. Όμως, οι σκηνοθέτες των δύο ταινιών δεν χωνεύουν ο ένας τον άλλον, οπότε ο ένας προσλαμβάνει τον Μαύρο Πητ, για να απαγάγει τον Μίκυ, και ο άλλος τους Λύκους, για να απαγάγουν τον Σκρουτζ.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστη ιστορία, η οποία, όμως, θα ήθελε κάτι περισσότερο. Σίγουρα, πάντως, δεν νομίζω να έχουμε δει πολλές ιστορίες, όπου ο Μίκυ συναντά τους Λύκους και ο Σκρουτζ τον Μαύρο Πητ, οπότε και μόνο για αυτό, θα τη θυμόμαστε την ιστορία. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία αυτοκλοπές, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Alessandro Perina.

Το Μαύρο Φάντασμα έχει σταματήσει την εγκληματική του δραστηριότητα και έχει αποσυρθεί στην πανάκριβη βίλα του και ασχολείται με αγαθοεργίες. Διάφοροι πλούσιοι πολίτες τού Μίκυ Σίτυ τον επισκέπτονται, αλλά ένας ένας τους πέφτουν θύματα κλοπής, όπου οι δράστες, σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας και τους μάρτυρες είναι αυτοί οι ίδιοι. Ποιος είναι ο πραγματικός δράστης των κλοπών, λες και δεν το ξέρουμε;

Καλό μοντέρνο σχέδιο και εδώ, για μια ιστορία με άφθονο μυστήριο, του οποίου η λύση είναι κάπως τραβηγμένη, αλλά όχι και αναπάντεχη, μια και το Μαύρο Φάντασμα, τουλάχιστον κατά τους Ιταλούς, είναι σπουδαίος επιστήμονας. Αυτό που δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω, είναι ότι κανείς δεν ρώτησε πού βρήκε ένας γνωστός εγκληματίας τα χρήματα, για να αγοράσει την πανάκριβη βίλα του και να τα μοιράζει απλόχερα σε αγαθοεργίες. Προφανώς ήταν προϊόν εγκληματικών δραστηριοτήτων. Παρ’ όλα αυτά, ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η αρχή τού μύθου, σε σενάριο Sergio Badino και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ο συγγραφέας μιας σειράς μυθιστορημάτων, που γυρίζονται ταινίες, προκηρύσσει διαγωνισμό για ιδέες για το επόμενο βιβλίο του, με έπαθλο ταξίδι σε όλα τα μέρη τού κόσμου, όπου θα γυριζόταν η ταινία από το βιβλίο. Ο Ντόναλντ και ο Γκαστόνε θα λάβουν μέρος. Κλασικά, ο Ντόναλντ θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, και ο Γκαστόνε δεν θα κάνει τίποτε. Όχι και τόσο κλασικά, όμως, ο Ντόναλντ θα κερδίσει, με τον Γκαστόνε να περιορίζεται στο δεύτερο βραβείο, που κι αυτό δεν το άξιζε. Όμως, το δεύτερο βραβείο αποδεικνύεται καλύτερο από το πρώτο!

Μέτριο σχέδιο, για μια ιστορία που κάπως ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με τον Ντόναλντ να  καταφέρνει να νικήσει στην αναμέτρηση με τον Γκαστόνε. Όμως και πάλι ο Γκαστόνε θα είναι αυτός, που θα είναι πραγματικά ο κερδισμένος. Επτά και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία επίθεση & συντριβή, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Lucio Leoni.

Οι Λύκοι μαθαίνουν ότι του Σκρουτζ του έχουν κόψει το ρεύμα, και ότι το θησαυροφυλάκιο είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστο. Κλέβουν, λοιπόν, μερικές μπουλντόζες, για να γκρεμίσουν το θησαυροφυλάκιο. Όμως εκεί τους περιμένει μια έκπληξη.

Ανομοιόμορφο σχέδιο, αλλού σε κλασική γραμμή, αλλού άσχημο. Η ίδια η ιστορία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ουσιαστικά πρόκειται για το στήσιμο ενός γκαγκ. Λεπτομερέστατο στήσιμο μεν, αλλά προβλέψιμο γκαγκ δε. Πιο πολύ μ’ άρεσε η μονοσέλιδη ιστορία, που ακολούθησε, όπου το γκαγκ στήθηκε σε τρία μόλις καρέ και έβγαλε πολύ γέλιο. Έξι, λοιπόν.

Συνεχίζουμε με την ιστορία περί ύπνου, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Ottavio Panaro, από τη σειρά τα χάπια της γνώσης, που παλιότερα λεγόταν βιταμίνες γνώσης.

Ο Λούντβιχ μάς μιλάει για το θέμα του ύπνου, εικονογραφημένη με χιουμοριστικές βινιέτες.

Το σχέδιο είναι μέτριο προς καλό, ενώ η ιστορία, παρά το γέλιο που βγάζει σε συνδυασμό με την εικονογράφηση, είναι καθαρά εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα, και τα παιδιά, που θα τη διαβάσουν, θα μάθουν αρκετά πράγματα για το θέμα. Ακόμα και εγώ βρήκα ενδιαφέροντα αυτά, που έλεγε ο Λούντβιχ. Άλλο ένα επτάρι, λοιπόν.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία αλλαγή ρόλων, σε σενάριο Marco Bosco και Massimiliano Valentini και σχέδιο Alessandro Pastrovicchio.

Αγανακτισμένα τα μέλη τής λέσχης των εκατομμυριούχων από τους συνεχείς καβγάδες τού Σκρουτζ και του Ρόμπαξ, όσον αφορά στο ποιανού οι μέθοδοι είναι οι καλύτερες, τους υποχρεώνουν να πάρει ο ένας τη θέση τού άλλου για μια μέρα και να δουν ποιος θα βγάλει τα περισσότερα χρήματα. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον αναμενόμενο.

Μέτριο προς καλό σχέδιο, για μια ιδέα, που είναι ενδιαφέρουσα κι ας μη βγάζει πολύ νόημα. Τι κι αν δούλευαν ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ για τον εαυτό τους, τι κι αν δούλευαν ο ένας για τον άλλον; Την ίδια δουλειά θα κάνανε. Απολαυστικότατοι ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ ντυμένοι με τα ρούχα του άλλου, ενώ για μένα τελικά ο νικητής είναι ο Ρόμπαξ. Με τόση τσιγκουνιά, ο Σκρουτζ κατάφερε να κερδίσει με μόλις 50 σεντς διαφορά. Την επόμενη μέρα τι θα έκανε; Θα περιέκοπτε κι άλλο τους μισθούς των υπαλλήλων του; Επτά και εδώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το βάρος τής ευθύνης, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Alessandro Perina.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τρεις ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino 2761, το οποίο κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου 2008, και δύο ιστορίες από το αμέσως επόμενο τεύχος, συμπληρωμένες με μια ιστορία από το 2011 και μια μονοσέλιδη ιστορία από το 2004.

Από ένα τεύχος με έξι ολόκληρες ιστορίες, δεν περιμέναμε πολλά. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένα ευχάριστο τεύχος με ελάχιστη κοιλιά σε μία μόνον σύντομη ιστορία. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 194—Η ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 194.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.