ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 197—ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΑΝΤ ΔΟΚΤΩΡ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 197 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μαντ Δόκτορα να φαντάζει απειλητικά πάνω από τον Φάντομ Ντακ και τον Σκρουτζ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

To τεύχος ξεκινά με την ιστορία το πρωτόκολλο Μαντ Δόκτωρ, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Giada Perissinotto. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως έγινε και στην Ιταλία.

To «πρωτόκολλο Μαντ Δόκτωρ» είναι το όνομα μιας επιχείρησης με αντικείμενο να στηθεί από τον Κύρο μια φυλακή υψίστης ασφαλείας ειδικά για τον Μαντ Δόκτορα. Ο Δόκτωρ, όμως, δεν χρειάζεται περισσότερο από ένα συνδετήρα, για να αποδράσει, αναπρογραμματίζοντας τον Γλόμπο και αφήνοντας τον Κύρο στη θέση του. Παριστάνοντας τον Κύρο, ο Δόκτωρ θα απαγάγει τον Σκρουτζ και τον Φάντομ Ντακ, θα τους στείλει στη φυλακή, μαζί με τον Κύρο και θα τους αντικαταστήσει με δικά του ρομπότ. Όμως, ο Φάντομ Ντακ, που αντικατέστησε ο Δόκτωρ, ήταν κι αυτός ρομπότ, καθώς ο πραγματικός Φάντομ Ντακ, ως Ντόναλντ, έπρεπε να βοηθήσει τη Νταίζυ, την ώρα που γινότανε μια εκδήλωση προς τιμήν του.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που μου άρεσε, παρά το ότι οι ιστορίες με τον Μαντ Δόκτορα δεν με συγκινούν. Είχαμε αναφορές σε παλιότερες ιστορίες τού Φάντομ Ντακ, όπως, π.χ., το ρομπότ σωσίας, αλλά και αντιφάσεις, όπως, π.χ., ότι ο Κύρος γνωρίζει ότι φτιάχνει τον εξοπλισμό τού Φάντομ Ντακ, ενώ υποτίθεται ότι παίρνει καραμέλες αμνησιαζόλ/ξεχνατέξ/καρ-σβη ή όπως αλλιώς λέγονται, ώστε να μην το θυμάται. Ωραίος ο Γλόμπος, που, όσο ήταν υπό την επήρεια του Μαντ Δόκτορα, η λάμπα του ήταν κόκκινη. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ράφτινγκ στον κόκκινο ποταμό, σε σενάριο Massimiliano Valentini και σχέδιο Giorgio Di Vita.

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ κάνουν ράφτινγκ στον κόκκινο ποταμό, ενώ στις στάσεις ο Γκουφυ σκοπεύει να κυνηγήσει μανιτάρια με τη… σφεντόνα του. Όμως, αντί για μανιτάρια, ο Γκούφυ θα βρει ληστές, που κρύβονται από την αστυνομία.

Όμορφο σχέδιο με λεπτή γραμμή, που συνδυάζει την περιπέτεια με το χιούμορ.  Η επιμονή τού Γκούφυ να κυνηγήσει μανιτάρια με τη σφεντόνα βγάζει γέλιο, αν και, όπως παρουσιάζεται, κάπου περιμένεις ότι το κόλπο θα δουλέψει, και θέλεις να δεις πώς! Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία σήμα από το παρελθόν, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Renata Castellani.

Ο διευθυντής τού σχολείου βάζει στα παιδιά μια εργασία με θέμα «το Παπιοχώρι τού χθες», όπου η καλύτερη εργασία θα βραβευθεί με έπαινο. Η παρέα κάποιου Άλμπερτ, ο οποίος έχει κάτι φρυδάρες τόσες, μετά συγχωρήσεως, προκαλεί την παρέα τού Τζούνιορ, λέγοντας ότι έχει τη νίκη σίγουρη. Η μεν παρέα τού Άλμπερτ αποφασίζει να ανακαινίσει το παλιό αστεροσκοπείο τού χωριού (ναι, έχει κι απ’ αυτό το Παπιοχώρι!) ενώ η παρέα τού Τζούνιορ αποφασίζει να φέρει στο Παπιοχώρι ένα… εξωγήινο διαστημόπλοιο, φτιάχνοντας σε μεγάλο μέγεθος κάτι που ανακαλύπτει σε ένα παλιό σπίτι, νομίζοντας ότι πρόκειται για σήμα προς τους εξωγήινους!

Όμορφο σχέδιο (για ιστορία με τον Τζούνιορ, πάντα) και όμορφη ιστορία. Όσο κι αν φαίνεται τραβηγμένη η ιδέα των παιδιών, εσείς θα αναγνωρίζατε αυτό το αντικείμενο στην ηλικία τού Τζούνιορ, αν δεν σας είχανε πει περί τίνος πρόκειται; Μου άρεσε και το ότι ο διευθυντής τού σχολείου, παρ’ όλον ότι είχε καταλάβει τι είχαν φτιάξει τα παιδιά, και παρ’ όλον ότι είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα, προσποιόταν ότι περίμενε να δει τους εξωγήινους και ότι τσαντίστηκε, όταν δεν ήρθαν. Οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία πιεστική δίαιτα, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Giorgio Di Vita.

Όταν η Τρούντυ βάζει τον Μαύρο Πητ να κάνει δίαιτα, αυτός θα βρει έναν απίστευτο τρόπο, για να την αποφύγει.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για ένα πολύ καλοστημένο γκαγκ. Επτά και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η εκδίκηση της μέλισσας, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Οι μέλισσες στην περιοχή τής Λιμνούπολης έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς. Ο Σκρουτζ αναθέτει στους δημοσιογράφους του, τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ, να ερευνήσουν το ζήτημα. Τι να φταίει;

Μέτριο σχέδιο και μάλλον μέτρια υπόθεση, με κάπως τραβηγμένη λύση τού μυστηρίου. Όμως, μέσα από αυτήν την κάπως παιδιάστικη υπόθεση, η ιστορία θίγει ένα σοβαρό πραγματικό πρόβλημα, το οποίο όντως μπορεί να έχει τις συνέπειες, που περιγράφει η ιστορία. Βέβαια, οι λάτρεις τού Doctor Who ξέρουμε πού πάνε οι μέλισσες, που εξαφανίζονται! Έξι με εξήμισι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία επαυξημένη πραγματικότητα, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Claudio Sciarrone.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τέσσερις ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino 3126, το οποίο κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου 2015, συμπληρωμένες με μια ιστορία από το 2014.

Ένα ευχάριστο τεύχος, με μια μικρή μόνο κοιλιά στην τελευταία ιστορία. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 197—ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΑΝΤ ΔΟΚΤΩΡ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 197.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.