ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 201—ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 201 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Ήτα Βήτα να έρχονται αντιμέτωποι με έναν ολογραφικό, πολυδιάστατα εκτυπωμένο ή κάποιας άλλης μορφής ηλεκτρονικό κακό. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία πολυδιάστατος εκτυπωτής, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Carlo Limido. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία τα διαβάζουμε αμφότερα στο ίδιο τεύχος, όπως έγινε και στην Ιταλία.

Ο Ωμέγα Όμικρον, ο μεγαλύτερος εγκληματίας τού μέλλοντος στην εποχή τού Ήτα Βήτα, βρίσκει καταφύγιο στο παρελθόν. Οι αρχές τού μέλλοντος αναθέτουν στην Ήταν Βήτα και στον Μίκυ να τον συλλάβουν, οπλισμένοι με έναν υπολογιστή τού μέλλοντος και έναν τετραδιάστατο εκτυπωτή, για να εκτυπώνουν, δηλαδή να κατασκευάζουν, οποιοδήποτε αντικείμενο δεν υπάρχει στις τσέπες τού Ήτα Βήτα.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και ενδιαφέρουσα υπόθεση, Για όσους, επηρεασμένοι από άλλες ιταλικές ιστορίες, έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι ο Ήτα Βήτα είναι εξωγήινος, να επισημάνω ότι στην πρώτη του ιστορία τον γνωρίσαμε ως τον άνθρωπο του αύριο, άρα προέρχεται από το μέλλον και όχι το διάστημα. Το αν πηγαινοέρχεται στην εποχή μας από το μέλλον ή μένει μόνιμα εδώ, αυτό είναι αντικείμενο ερμηνείας. Επτά με επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ατίθασες καρδιές, σε σενάριο Niccolò de Mojana και σχέδιο Marco Mazzarello.

Ο Ντόναλντ πιάνει δουλειά στο στούντιο, όπου ξεκινάνε τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου μιας σαπουνόπερας, η οποία είναι γελοία, αλλά για κάποιο λόγο αρέσει στο κοινό. Ο Ντόναλντ προτείνει στον σκηνοθέτη Φέθρυ να βελτιώσουν το σενάριο, ώστε να κάνουν κάτι πιο ποιοτικό. Θ’ αρέσει, όμως, το αποτέλεσμα στο κοινό;

Το σχέδιο, αν και με ξένισε, τελικά πρέπει να ήταν καλό. Η υπόθεση, όμως, αυτή κι αν ήταν που με ξένισε. Κανένας από τους ήρωες δεν γνωρίζει κανέναν άλλον, παρ’ όλον ότι αποδεικνύεται ότι όλοι τους, πλην του Λύκου, που βλέπουμε στην πρώτη σελίδα τής ιστορίας, είναι ανίψια τού Σκρουτζ, κι ας μη γνωρίζει εκείνος κανέναν τους. Κι εκείνος ο Λύκος, τι ρόλο έπαιζε; Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, που βλέπουμε Λύκο σε τίμιο ρόλο, και δεν καταλαβαίνω γιατί τον βάλανε αντί, ας πούμε, για τον Κύρο. Όσο για την υπόθεση, δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Έξι, λοιπόν κι αυτό περισσότερο για το σχέδιο.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο φανταστικός κύριος Πάτρικ, σε σενάριο Gaja Arrighini και σχέδιο Daniela Vetro.

Όταν ο Τζούνιορ τσακώνεται με τους φίλους του, επινοεί ένα φανταστικό φίλο, τον κύριο Πάτρικ, τον οποίο βλέπει μόνο αυτός και με τον οποίο συζητά συνέχεια. Η δασκάλα του προτείνει στη γιαγιά Ντακ να μη του πάνε κόντρα, αλλά να τον σιγοντάρουν, μέχρι να του περάσει. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο για κανέναν. Ούτε για τη δασκάλα, ούτε για τη γιαγιά, αλλά ούτε και για τον Τζούνιορ, που είναι υποχρεωμένος να υποκρίνεται συνέχεια.

Όμορφο σχέδιο (για ιστορία με τον Τζούνιορ, πάντα) και ιστορία που αποπνέει αυτήν την παιδικότητα, που έχουν οι περισσότερες ιστορίες με τον Τζούνιορ, και την οποία δεν είχαν οι ιστορίες με τη διαστημική περίπολο τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Επτάμισι με οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία ανάποδη μέρα, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Luciano Milano.

Όλα του πάνε ανάποδα σήμερα του Γκαστόνε, καθώς του συμβαίνει η μια αναποδιά μετά την άλλη. Κάποιος λόγος θα υπάρχει, βέβαια. Έτσι, στο τέλος ο Γκαστόνε θα κερδίσει το μόνο βραβείο, που δεν ήταν δυνατόν να κερδίσει, και μάλιστα εις βάρος αυτού στον οποίο δικαιωματικά θα έπρεπε να είχε πάει.

Καλούτσικο σχέδιο, για μια ιστορία που αναδεικνύει το πόσο αντιπαθητικός είναι ο Γκαστόνε, χωρίς να ξεχνάει, όμως και τη Νταίζυ, η οποία άλλη μια φορά δείχνει πόσο αναίσθητη είναι, όσον αφορά στον Ντόναλντ. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με το τρίτο μέρος τής ιστορίας το στοίχημα των 50$, με τίτλο ο πρώτος μισθός, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Emilio Urbano.

Άλλη μια άχαρη μέρα για τον Σκρουτζ στο ταχυφαγείο.

Το σχέδιο συνεχίζει να είναι μέτριο προς καλό, όπως και η υπόθεση συνεχίζει απλώς να δείχνει πόσο άχαρη είναι η ζωή κάποιου, που δουλεύει για βασικό μισθό, χωρίς προοπτικές εξέλιξης. Κάπως έτσι μάλλον θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα η ιστορία, με το αν θα κερδίσει ή όχι ο Σκρουτζ το στοίχημα να είναι πλέον αδιάφορο. Το μόνο, που περιμένουμε να δούμε, είναι αν θα διδαχθεί κάτι ο Σκρουτζ από την εμπειρία του. Επτά και αυτήν την εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία υδάτινη απειλή, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Giuseppe Dalla Santa. Επίσης θα διαβάσουμε το τέταρτο και τελευταίο μέρος τής ιστορίας το στοίχημα των 50$, με τίτλο τέλος τού παιχνιδιού (ή κάπως έτσι), πάντα σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Emilio Urbano.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Τοπολινο 3047, το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου 2014, συμπληρωμένες με τρεις ακόμα ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν μεταξύ 2002 και 2015.

Ένα αρκετά συμπαθητικό τεύχος, με λίγη μόνο κοιλιά στη δεύτερη ιστορία. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 201—ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 201.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Captain Couper λέει:

    Μπορεί να έχουμε λίγο καιρό να δούμε ιστορία με το Φαντομία αλλά σε αυτό το βίντεο που προβλήθηκε την Πέμπτη έχουμε αναφορές σε δύο γνωστούς μας χαρακτήρες στο 13:00 και στο 14:23.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.