ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 207—Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΚΙΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 207 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ να πιλοτάρει καταπάνω μας ένα παλιό διπλάνο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινάει με την ιστορία ο κλέφτης σκιά, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Lino Gorlero.

Ένας ληστής φάντασμα έχει κλέψει δύο πλούσιους κατοίκους τού Μίκυ Σίτυ, την ώρα που αυτοί ήταν στα σπίτια τους, χωρίς αυτοί να καταλάβουν τίποτε. Να έχει σχέση με το ότι ο Γκούφυ επιμένει ότι στο σπίτι του μένει ένα φάντασμα;

Καλό μοντέρνο σχέδιο και σχετικά καλή ιστορία, με επιστημονικοφανταστική λύση στο μυστήριο. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ο τρομερός μαλιαμπούλας, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Danilo Barozzi.

Ο Σουλτάνος τού Μπούλα Μπούλα πρόκειται να παραδώσει στον Σκρουτζ ένα τεράστιο διαμάντι. Πριν όμως έρθει ο Σουλτάνος, έρχεται ένα κιβώτιο από το Σουλτάνο, το οποίο πρέπει ο Σκρουτζ να παραλάβει από το λιμάνι και να το πάει στο χρηματοκιβώτιο. Όμως το κιβώτιο περιέχει ένα… μαλιαμπούλα από το Μπούλα Μπούλα, το πιο άγριο θηρίο του κόσμου, όπου και μόνο το άκουσμα του βρυχηθμού του τρέπει τους πάντες σε φυγή.

Σχέδιο που προσπαθεί να είναι σε κλασική γραμμή, άλλοτε επιτυγχάνοντάς το και άλλοτε όχι. Η ιστορία έχει αρκετό χιούμορ στο πρώτο μισό, με τη μεταφορά του κιβωτίου, ενώ στο δεύτερο μισό, εκεί που νομίζεις ότι κατάλαβες τι τελικά συμβαίνει, έρχεται η ανατροπή, η οποία είναι αναπάντεχη μεν, αλλά κάπως χλιαρή δε. Και πάλι επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία αποστολή σέλφιφον, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Marco Meloni.

Και πάλι η Μίννι και η Κλάραμπελ μεταφέρουν εμπορεύματα με το διαστημόπλοιό τους. Αυτή τη φορά μεταφέρουν ένα φορτίο από σέλφιφον (selphone στο πρωτότυπο, που είναι λογοπαίγνιο με το cell phone, που είναι το κινητό τηλέφωνο στα Αγγλικά). Πρόκειται για το τελευταίο μοδάτο κινητό τηλέφωνο, που όλοι κάνουν σαν τρελοί για δάυτο, καθώς έχει τις πιο απίθανες ικανότητες. Μέχρι και τηλέφωνο παίρνει. Το μόνο, που δεν κάνει, παρά το όνομά του, είναι να τραβάει σέλφι, διότι η σχετική εφαρμογή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Όλοι περιμένουν με αγωνία την εφαρμογή, για να τραβήξουν σέλφι. Με το που έρχεται η εφαρμογή, όμως, όσοι φωτογραφίζονται, εξαφανίζονται. Η Μίννι, με το παλιό, καλό και απλό κινητό της, θα αναλάβει να λύσει το μυστήριο.

Σχετικά καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που πρέπει να ανήκει στην ίδια σειρά με τον μεγάλο μπελά των Γρουμφ, που διαβάσαμε πριν από δύο εβδομάδες, κι ας μην αναφέρει τίποτε το I.N.D.U.C.K.S. περί σειράς. Η ιστορία δεν ήταν και άσχημη, σατιρίζοντας τη μανία τού κόσμου με τα διάφορα μοδάτα και πανάκριβα κινητά. Επτά και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία το κοχύλι μπεζές, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Luciano Milano.

Στην παραλία τής Λιμνούπολης γίνεται διαγωνισμός για το ποιος θα βρει τα καλύτερα κοχύλια. Ο Ντόναλντ έχει κάνει εντατικές μελέτες, ώστε να ξέρει πού να ψάξει και τι να βρει. Όμως στην παραλία έχουν έρθει και ο Φέθρυ και ο Γκαστόνε.

Μέτριο σχέδιο, με τον Φέθρυ να είναι ο εκνευριστικός εαυτός του και τον Γκαστόνε να είναι ο τυχερός δικός του εαυτός. Ό,τι θα μπορούσε να πάει στραβά, θα πάει στραβά! Άλλο ένα επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία μάχη μέχρι την τελευταία βολή, σε σενάριο Carlotta Quattrocolo και σχέδιο Nicola Tosolini.

Η παρέα τού Τζούνιορ πρόκειται να παίξει σε έναν αγώνα μπέηζμπωλ με μια άλλη ομάδα παιδιών. Καθώς δεν είναι πολύ καλοί, επιστρατεύουν ως προπονητή τον σερίφη, που μικρός ήταν μέλος τής ομάδας τού χωριού. Ο σερίφης, για να δώσει αυτοπεποίθηση στον Τζούνιορ, του δίνει ένα παλιό ρόπαλο του μπέηζμπωλ, λέγοντάς του ότι είναι μαγικό. Θα καταφέρει ο Τζούνιορ να βρει την αυτοπεποίθηση, που του έλειπε, ώστε να μη χρειάζεται την ψυχολογική πατερίτσα τού δήθεν μαγικού ροπάλου;

Μέτριο σχέδιο, αλλά όμορφη ιστορία, με τη φαντασία τού Τζούνιορ να οργιάζει. (Όποιος δεν έχει παίξει, φανταζόμενος ότι παίζει σε κάποιο μεγάλο αγώνα, κάνοντας ταυτόχρονα περιγραφή, να γράψει εκατό φορές στον πίνακα «δεν θα ξαναπώ ψέμματα», γιατί απλώς δεν θα τον πιστέψω.) Επτά και εδώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία σπάταλος με το ζόρι, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Alessandro Gottardo.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2002 και 2015. Όλες οι ιστορίες, ακόμα και η κύρια ιστορία τού τεύχους, είναι συμπληρωματικές, κάτι που μας προϊδεάζει αρνητικά για το σημερινό τεύχος.

Αποκλειστικά συμπληρωματικές ιστορίες, λοιπόν, αλλά όλες καλές. Επτά σε κάθε μία επί μέρους, άρα επτά και ως μέσος όρος για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 207—Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΚΙΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 207.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.