ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 208—ΣΠΑΤΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 208 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Πασχάλη και τη γιαγιά Ντακ να πηγαίνουν για πικνίκ, κουβαλώντας ο καθένας από ένα καλαθάκι ανάλογο με την όρεξή του. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόκοπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινάει με την ιστορία σπάταλος με το ζόρι, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Έχοντας δει πόσο τσιγκούνης είναι ο Σκρουτζ, ο Σερ Στέρλιν αρνείται να του πουλήσει το ορυχείο του, αν δεν σπαταλήσει μέσα σε μία μέρα ένα εκατομμύριο δολλάρια. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι, διότι πρέπει να αγοράσει πράγματα που το καθένα αξίζει το πολύ χίλια δολλάρια, και δεν πρέπει να πάρει  πάνω από τρία πράγματα από κάθε μαγαζί.

Μέτριο σχέδιο, για μια ιστορία που δείχνει πόσο τσιγκούνης είναι ο Σκρουτζ που ακόμα και όταν πρέπει να σπαταλήσει χρήματα,  κάνει παζάρια. Εκεί εστιάζεται και το χιούμορ τής ιστορίας, μαζί με τον ευρηματικό τρόπο όπου τα παζάρια έχουν κάποιες φορές νόημα, όταν επιτρέπουν στον Σκρουτζ να αγοράσει με χίλια δολλάρια πράγματα πιο ακριβά, που αλλιώς δεν θα το επέτρεπαν οι όροι τού στοιχήματος. Βέβαια, αν βάλουμε τα πράγματα κάτω με τη λογική, ο Σκρουτζ δεν είχε καθόλου χρόνο για παζάρια, καθώς με τους όρους τού στοιχήματος θα έπρεπε να επισκεφτεί πάνω από 333 διαφορετικά μαγαζιά και μάλιστα σε μια μέρα, όπου όλα τα μαγαζιά κλείνανε νωρίς. Στην καλύτερη περίπτωση, αμφιβάλλω αν θα είχε χρόνο να μπαίνει φουριόζος από το ένα κατάστημα στο άλλο, αγοράζοντας τα τρία πρώτα πράγματα, που θα έβρισκε κοντά του. Εξήμισι με επτά.

Ακολουθεί η ιστορία αιφνιδιαστική ανατροπή, σε σενάριο και σχέδιο Alessandro Perina.

Ο Μαύρος Πητ πηγαίνει στη Μίκυβιλ, στο σπίτι ενός πρώην συγκρατούμενού του, το οποίο είναι κοντά στην τοπική τράπεζα. Το σχέδιό του είναι να σκάψει μία σήραγγα μέχρι την αίθουσα με τις θυρίδες, παριστάνοντας τον εργολάβο, που ανακαινίζει το σπίτι. Όμως, λίγο η γειτόνισσα, που αν και παντελώς άσχετη από μαγειρική, επιμένει να φιλεύει τον Πητ και τους βοηθούς του με τα φαγητά της, λίγο το ότι οι βοηθοί τού Πητ είναι εντελώς ανίκανοι και λίγο το ότι τίποτε δεν τους πάει σωστά, το μόνο που δεν θα καταφέρουν, θα είναι να ληστέψουν την τράπεζα.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια πλακατζίδικη ιστορία. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το μυστήριο του ισπανικού δουβλόνιου, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Carlo Limido.

Ο Χάρυ Βδέλας πηγαίνει στο χωριό τής γιαγιάς Ντακ, σκοπεύοντας ν’ ανοίξει γραφείο ερευνών με βοηθό τον Πασχάλη. Καθώς ο Πασχάλης λείπει σε ένα σεμινάριο, η γιαγιά προσφέρεται να γίνει βοηθός του, υπό τον όρο να γίνει κι εκείνος βοηθός της, όσο δεν θα έχει πελάτες. Έτσι, ο Χάρυ ξεπατώνεται στη δουλειά, μέχρι να παρουσιαστεί ένα μυστήριο στην πόλη, το οποίο, όμως, θα το λύσει τελικά η γιαγιά.

Όμορφο σχέδιο και όμορφη υπόθεση. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ιστορίες σε μία. Στην πρώτη βλέπουμε το τι τραβάει ο Χάρυ, όταν γίνεται βοηθός τής γιαγιάς (και κατ’ επέκτασιν το τι πρέπει να τραβάει επί καθημερινής βάσεως ο Πασχάλης), ενώ στη δεύτερη έχουμε την εξιχνίαση μιας μυστηριώδους κλοπής. Επτά με επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία η δίψα τής ερήμου, σε σενάριο Pietro Zemelo και σχέδιο Graziano Barbaro.

Ο Ινδιάνα Γκούφυ βρίσκεται χαμένος στην έρημο, χωρίς σταγόνα νερό. Το τι θα του συμβεί, μέχρι να τον βρούνε κάποιοι ντόπιοι, απλώς δεν περιγράφεται.

Το σχέδιο είναι μέτριο, αλλά η ιστορία είναι εξωφρενικά αστεία. Η ιστορία είναι βουβή, με μόνο μία καίρια ατάκα στο τελευταίο καρέ, που τα ανατρέπει όλα. Οκτώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία επιτυχία από την αποτυχία, σε σενάριο Giampaolo Soldati και σχέδιο Giampaolo Soldati, από τη σειρά Τζένυ σύμβουλος αισθηματικών υποθέσεων.

Από μία παρεξήγηση, μία θαυμάστρια του Ρούντυ Ντελαμούρ, ενός συγγραφέα αισθηματικών ιστοριών, νομίζει ότι εκείνος είναι ερωτευμένος μαζί της. Η Τζένυ προσλαμβάνεται για να κάνει το αντίθετο απ’ ό,τι κάνει συνήθως· να κάνει την κοπέλα να αντιπαθήσει τον Ρούντυ, ώστε εκείνος να μη χρειαστεί να παραδεχτεί δημοσίως ότι δεν την αγαπάει. Για το σκοπό αυτό, η Τζένυ βάζει τον Ρούντυ να συμπεριφερθεί στην κοπέλα όπως της συμπεριφέρεται ο Σκρουτζ. Όμως ό,τι και να του προτείνει, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αρκετά καλό σχέδιο, για μια ιστορία που, αν και ήμουνα προκατειλημμένος ότι θα ήταν η χειρότερη του τεύχους, τελικά αποδείχτηκε αστεία και πολύ όμορφη. Οκτώ.

Ίσως η ιστορία να μου άρεσε για τον ίδιο λόγο, που μ’ αρέσουν οι ρομαντικές κωμωδίες, καθώς η ιστορία έχει αντίστοιχη δομή: δύο άνθρωποι συναντώνται κάτω από περίεργες συνθήκες και σιγά σιγά ερωτεύονται.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία τα φαινόμενα απατούν, που πιθανόν να πρόκειται γι’ αυτήν εδώ την ιστορία, αλλά με πολλή αβεβαιότητα, καθώς δεν προέρχεται από το Topolino, ενώ το εξώφυλλο του τεύχους δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη ιστορία.mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε και πάλι μια επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2002 και 2015. Όλες οι ιστορίες, ακόμα και η κύρια ιστορία τού τεύχους, είναι και πάλι συμπληρωματικές, κάτι που, όπως και την περασμένη εβδομάδα, χαμηλώνει τις προσδοκίες μας για το σημερινό τεύχος. Και πάλι, όμως, η επιλογή των ιστοριών αποδείχθηκε καλή, οπότε το τεύχος δεν απογοήτευσε. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 208—ΣΠΑΤΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 208.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.