ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 48—ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Μαζί με το Μίκυ Μάους, κυκλοφόρησε σήμερα και το καινούργιο τεύχος τού νέου Ντόναλντ, με τον Ντόναλντ να αντιμετωπίζει ένα μικρό προβληματάκι στο πότισμα του κήπου του. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το ξωτικό τού νερού, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Flemming Andersen.

Ο Ντόναλντ ψαρεύει ένα Κάππα, ένα πνεύμα τού νερού από την Ιαπωνία, που είχε παρασυρθεί από ένα αλιευτικό. Ο Ντόναλντ και τα παιδιά αναλαμβάνουν να επιστρέψουν το Κάππα στην Ιαπωνία, όπου, με τη βοήθεια ενός Χιτοντάμα, που… ερωτεύθηκε τον Ντόναλντ, θα καταφέρουν να επιλύσουν ειρηνικά τη διαμάχη των Κάππα με τα Τένγκου. Κι αν όλα αυτά τα ονόματα σας μπερδεύουν, μην ανησυχείτε, η ιστορία δίνει αρκετές εξηγήσεις, ώστε να μην παραμένουν Κινέζικα ή, έστω, Γιαπωνέζικα για μας.

Το σχέδιο είναι μάλλον άσχημο. Η ιστορία, όμως, είναι καλή, προσφέροντάς μας ένα ταξίδι στη σφαίρα τής Ιαπωνικής μυθολογίας, κάτι που στα δικά μας δυτικά μάτια φαντάζει πρωτόγνωρο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η ιστορία αγνοεί το ότι ο Ντόναλντ έχει την ιπποτική του πλευρά, κάνοντάς τον να φερθεί σαν ιππότης μόνο με το ζόρι και χωρίς να το εκτιμήσει καθόλου. Οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία ο παπιοπόδαρος, σε σενάριο Laura Shaw και Mark Shaw και σχέδιο Massimo Fecchi.

Όταν τα παιδιά βλέπουν μια ταινία για τον μεγαλοπόδαρο, o Ντόναλντ αποφασίζει να σκαρώσει μια φάρσα στα παιδιά, για να πάψουν να είναι εύπιστα. Καθώς τα παιδιά περιμένουν κάτι τέτοιο, η φάρσα του Ντόναλντ είναι πολύ επιτηδευμένη, μια φάρσα μέσα σε άλλη φάρσα, όπου υποτίθεται ότι, σκηνοθετώντας μια φάρσα για την ύπαρξη του μεγαλοπόδαρου, ο Ντόναλντ συνάντησε τον… παπιοπόδαρο. Τα παιδιά (κι εμείς, για να πούμε την αλήθεια, μέχρι να πάψει ο Ντόναλντ να συγκρατεί τα γέλια του) τον πιστεύουν. Τον πιστεύουν, όμως και οι ειδικοί… τερατολόγοι, οπότε γίνεται τής τρελής. Και πάνω που τελικά όλα αποκαλύπτονται, ο Ντόναλντ συνειδητοποιεί ότι ο παπιοπόδαρος υπάρχει πραγματικά. Δεν μπορεί, όμως, να το πει πια σε κανέναν!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και πολύ καλοστημένη υπόθεση. Οκτώ και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η μεγάλη θύελλα, σε σενάριο Laura Shaw και Mark Shaw και σχέδιο Massimo Fecchi.

Ο Ντόναλντ και τα παιδιά δουλεύουν ως φαροφύλακες σε έναν παλιό φάρο έξω από τη Λιμνούπολη. Ο φάρος πρόκειται να γκρεμιστεί και να αντικατασταθεί από έναν καινούργιο, ηλεκτρικό, με τη μορφή τού Κορνήλιου Κουτ. Όμως, μία μεγάλη καταιγίδα θα δείξει ότι δεν ήταν τυχαίο, που ο παλιός φάρος δεν είχε πάψει ποτέ να είναι σε λειτουργία από το 1820.

Όμορφο σχέδιο για μια όμορφη, αλλά αρκετά προβλέψιμη ιστορία, κάπως παραγεμισμένη με την υπο-υπόθεση με το χταπόδι. Επτά.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 17 Ιουλίου με την ιστορία η μούμια, σε σενάριο Rune Meikle και σχέδιο Massimo Fecchi.

Donald

Άλλο ένα τεύχος με τρεις μεγάλες δανέζικες ιστορίες, όπως έχουμε πλέον συνηθίσει.

Ένα όμορφο τεύχος με μιά καλή και δύο πολύ καλές ιστορίες. Μέσος όρος για το τεύχος κάτι λιγότερο από οκτώ. Πολύ καλύτερο από το σημερινό Μίκυ Μάους!

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 48—ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 48.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.