SUPER ΜΙΚΥ 34 — ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τη Νταίζυ να χρησιμοποιεί για σιδερώστρα ό,τι βρήκε πρόχειρο στις διακοπές της. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία βουτιά στα βαθιά, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Xavier Vives Mateu.

Όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος τού Μίκυ και του Γκούφυ βυθίζεται σε μια ξαφνική καταιγίδα, τους περιμαζεύει ένα πλοίο, που κάτι αναζητά στην περιοχή.

Μέτριο σχέδιο και μάλλον αφελής υπόθεση, που δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία γκάουτσo Ντόναλντ, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Ο Ντοναλντ και τα παιδιά βρίσκονται στην Αργεντινή για διακοπές. Για κάποιο λόγο, ο  Ντόναλντ θέλει καλά και σώνει να δει γκάουτσο, ήτοι νοτιοαμερικανούς καουμπόηδες. Αυτοί όμως υπάρχουν πια μόνο σε ένα περιοδεύον θέαμα ροντέο. Τα παπιά θα πάνε στην επαρχία, για  να το δουν. Εκεί ο Ντόναλντ θα δείξει ότι μπορεί να είναι άσχετος ως γκάουτσο, αλλά έχει την καρδιά ενός απ’ αυτούς.

Μέτριο σχέδιο, μέτρια ιστορία και άλλο ένα έξι και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο κοκκορόμυαλος, σε σενάριο Lars Jensen και σχέδιο Andrea Ferraris.

Ο Χρυσοκούκης έρχεται για στη Λιμνούπολη για μια αιφνιδιαστική αναμέτρηση με τον Σκρουτζ, για το ποιος είναι ο πλουσιότερος. Όμως ο Σκρουτζ λείπει, οπότε ο Χρυσοκούκης θα πρέπει να περιμένει μια μέρα. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Καλό σχέδιο σε κλασική γραμμή, αλλά και πάλι μάλλον αφελής υπόθεση. Έξι και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία τάβλι στην ζούγκλα, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο José Antonio González.

Ο Μίκυ πηγαίνει σε έναν αρχαίο ναό στην Αφρική, όπου κατοικεί μία φυλή έξυπνων πιθήκων (ή, μάλλον, δύο πιθήκων και πολλών γοριλλών), για… να παίξει τάβλι με έναν από αυτούς. Όμως, το μόνο, που δεν θα καταφέρει, θα είναι να παίξει τάβλι.

Όμορφο σχέδιο, αλλά μάλλον παιδιάστικη υπόθεση. Έξι και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η μαγική μασκώτ, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

Πρόκειται για μια ιστορία τής σειράς, που διαβάζαμε στα πρώτα τεύχη τού Super Μίκυ, όπου τα ανίψια τού Μίκυ παίζουν σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτή τη φορά, η ομάδα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, μέχρι τη στιγμή που θα υιοθετήσει μια γάτα ως μασκώτ. Να φταίει αυτή για την αλλαγή στις επιδόσεις τής ομάδας;

Πολύ μέτριο σχέδιο, για μια ιστορία που κάτι έχει να διδάξει στα παιδιά, αλλά ως ιστορία δεν λέει και πάρα πολλά. Έξι και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία το τεράστιο ρουμπίνι, σε σενάριο Andreas Pihl και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Ο Σκρουτζ και η Νταίζυ πηγαίνουν για φωτογραφικό σαφάρι στην Αφρική. Όμως, όπως φαντάζεστε και από τον τίτλο τής ιστορίας, ο Σκρουτζ δεν ενδιαφέρεται τόσο για φωτογραφίες, όσο για κάτι άλλο. Και, βέβαια, όπου πάει ο Σκρουτζ, οι Λύκοι δεν μπορεί να βρίσκονται μακρυά.

Πολύ όμορφο σχέδιο, που σε κάποια σημεία θυμίζει Scarpa. Η ιστορία δεν είναι άσχημη, αλλά τελειώνει γρήγορα, με την Νταίζυ να νικά πολύ εύκολα τους Λύκους. Εξήμισι με επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι σούπερ μουργόλυκοι, σε σενάριο Gaute Moe και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Προσπαθώντας να διαρρήξουν το εργαστήριο του Κύρου, οι Λύκοι χτυπιούνται από μια ακτίνα, που τους κάνει υπερήρωες. Μία μόνο λύση υπάρχει, για να μπορέσουν τα παπιά να τους αντιμετωπίσουν: να γίνουν κι’ αυτά υπερήρωες!

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια πλακατζίδικη ιστορία, που βγάζει αρκετό γέλιο. Στο σημείο όπου οι Λύκοι βρήκαν το σκληρό υλικό, που χρειάζονταν, για να σπάσουν το θησαυροφυλάκιο, έσκασα στα γέλια. Επτά με επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ο βοηθός τού γλόμπου, σε σενάριο Laura Shaw και Mark Shaw και σχέδιο Angel Rodriguez.

Ο Γλόμπος, ο βοηθός τού Κύρου, δεν επαρκεί, για να βάζει σε τάξη το εργαστήριο. Έτσι, ο Κύρος αποφασίζει να φτιάξει ένα βοηθό για το βοηθό του. Καθώς ο Γλόμπος δεν εγκρίνει κανένα από τα σχέδια, που προτείνει ο Κύρος, αναλαμβάνει να φτιάξει εκείνος τον βοηθό του. Τι θα φτιάξει;

Όμορφο σχέδιο σε κλασική γραμμή, που νομίζω ότι ακολουθεί πιστά το πνεύμα των ιστοριών τού Barks με τον Κύρο. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία διαγωνισμός δημητριακών, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Carlos Valenti.

Τα παιδιά κερδίζουν σε ένα διαγωνισμό δημητριακών μια εβδομάδα διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο. Όμως, οι διακοπές, που κέρδισαν, δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για το γύρισμα διαφημίσεων για τα δημητριακά, με μικρό έξοδο.

Όμορφο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια πλακατζίδικη ιστορία. Η κατάληξη τής ιστορίας, αν και αναμενόμενη από την αρχή, με έκανε να σκάσω στα γέλια. Επτά.

Στο επόμενο τεύχος, που κυκλοφορεί στις 20 Ιουλίου, θα διαβάσουμε την ιστορία ο μαχαραγιάς τού Ζαπλουτιστάν (ή κάπως έτσι) σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Cèsar Ferioli Pelaez.

smb_logo

Το τεύχος ξεκινά μάλλον απογοητευτικά, τόσο με τη βασική μεγάλη ιστορία, όσο και με αυτές, που ακολούθησαν, και μόνο προς το τέλος βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα. Συνολικά είχαμε εννέα ιστορίες, αντί για τις συνηθισμένες οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι οι συμπληρωματικές ιστορίες ήταν μικρές, πράγμα που δεν τους έδινε τη δυνατότητα να αναπτύξουν σωστά την υπόθεσή τους. Μέσος όρος για το τεύχος έξι με εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 34 — ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Super Μίκυ 34.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.