ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 211—ΑΝΕΛΠΙΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 211 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ να προσπαθεί να δροσίσει την καλή του, παρ’ όλο που αυτή δεν νοιάζεται καθόλου, για το ότι εκείνος καίγεται. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινάει με την ιστορία ανέλπιστες διακοπές, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Ο Σκρουτζ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οπότε ο γιατρός τού επιβάλλει να πάει μια εβδομάδα διακοπές στην εξοχή. Έτσι, πηγαίνει στο αγρόκτημα της γιαγιάς Ντακ, και τις δουλειές του τις αναλαμβάνουν οι συγγενείς του. Όμως, δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσουν τον Σκρουτζ, όπως δεν είναι εύκολο και για τον Σκρουτζ να σταματήσει να δουλεύει, ακόμα και στο αγρόκτημα.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο από τον Cavazzano, για μια ιστορία η οποία, ενώ ουσιαστικά δεν συμβαίνει τίποτε σ’ αυτήν, διαβάζεται πολύ ευχάριστα, χωρίς να σε αφήνει με κάποιο αίσθημα ότι θα ήθελε κάτι περισσότερο. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία φόντα για βιντεοκλήσεις, σε σενάριο Alberto Savini και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Ντόναλντ είναι υποχρεωμένος να γυαλίζει τα νομίσματα του Σκρουτζ ασταμάτητα, καθώς  ο Σκρουτζ τον επιτηρεί με βιντεοκλήσεις, που κάνει κάθε τρία λεπτά. Ο Φέθρυ σκαρφίζεται την ιδέα να φωτογραφίσει το εσωτερικό τού θησαυροφυλακίου και να φτιάξει ένα υπόβαθρο, ώστε βλέποντάς το, ο Σκρουτζ να νομίσει ότι βλέπει τον Ντόναλντ στο θησαυροφυλάκιο, ενώ εκείνος θα βρίσκεται αλλού. Η ιδέα έχει επιτυχία, τόσο με τον Σκρουτζ, που ξεγελάστηκε, όσο και με τον κόσμο, που όλοι θέλουν να έχουν υπόβαθρα της επιλογής τους. Έτσι, ο Φέθρυ αποφασίζει για λογαριασμό τού Ντόναλντ, ν’ ανοίξουν οι δυο τους μια επιχείρηση κατασκευής υποβάθρων. Η επιχείρηση αρχικά πάει πολύ καλά, αλλά Φέθρυ είναι αυτός, κάπου την έχει κάνει την επιπολαιότητά του.

Σχέδιο, όπως πάντα, από τον Faccini για τον Faccini. Η ιστορία είχε αρκετό ενδιαφέρον και θυμίζει τις ιστορίες όπου ο Σκρουτζ ρίχνει κάποιο επαναστατικό προϊόν στην αγορά, έχοντας κάνει κάποια οικονομία, που δεν θα έπρεπε να είχε κάνει. Αντικαθιστώντας τον Σκρουτζ με τον επιπόλαιο Φέθρυ, γίνεται πιο πιστευτό το ότι έγινε αυτού του είδους η οικονομία, μια και ο Σκρουτζ πρέπει να γνωρίζει ότι χρειάζονται χρήματα, για να βγάλεις χρήματα. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το νησί με τα σούπερ μαργαριτάρια, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Danilo Barozzi.

Ο Σκρουτζ μαθαίνει ότι σε ένα νησί βρέθηκαν κάτι τεράστια στρείδια, τα οποία περιέχουν εξ ίσου τεράστια μαργαριτάρια, οπότε σπεύδει στο νησί, για να τα αποκτήσει. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα νόμιζε.

Μέτριο προς καλό σχέδιο για μια μάλλον αδιάφορη ιστορία, που σε αφήνει με την αίσθηση ότι τελείωσε πριν αρχίσει και δη με πάρα πολλές εξηγήσεις στο τέλος. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία πολιτιστικές εκδρομές, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Andrea Lucci.

Η ιστορία μάς παρουσιάζει με εύθυμο τρόπο τις πολιτιστικές διακοπές, ήτοι διακοπές με στόχο τη μελέτη κάποιου πολιτιστικού θέματος, όπως, π.χ., τη γοτθική τέχνη. Αποτελεί μέρος τής σειράς οδηγός διακοπών, που παλιότερα λεγόταν το εγχειρίδιο των διακοπών.

Μπορεί το αντικείμενο να είναι η γοτθική τέχνη, αλλά το μέρος, που επιλέγει ο Φράνκυ, για να πάει να τη μελετήσει, θυμίζει οπτικά Ιταλία και, όσον αφορά στις καταστάσεις, Ελλάδα! (Una faccia una razza και στον τουριστικό τομέα, φαίνεται.) Η ιστορία βγάζει αρκετό γέλιο. Το σχέδιο είναι μέτριο προς καλό, χωλαίνοντας κυρίως ως προς τον τρόπο, με τον οποίο είναι σχεδιασμένος ο Γκούφυ. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το πρώτο ταξίδι τής βασίλισσας, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Antonello Dalena.

Ο δήμαρχος του παπιοχωριού θέλει να οργανώσει μια παρέλαση πλοίων, για να προσελκύσει τουρίστες και (κυρίως) ψηφοφόρους. Όταν λέμε πλοία, εννοούμε ένα όλο κι όλο, τη βασίλισσα του ποταμού, ένα μικρό ατμόπλοιο-μπαρ. Όμως κάποιος θέλει να σαμποτάρει τα σχέδια του δημάρχου, για να γίνει εκείνος δήμαρχος στη θέση τού δημάρχου.

Καλό σχέδιο (για ιστορία με τον Τζούνιορ, πάντα), για μια ιστορία, που δίνει περισσότερο βάρος στις δραστηριότητες των μεγάλων, οπότε δεν έχει αυτήν την παιδικότητα των ιστοριών με τον Τζούνιορ. Όμως, ακόμα και έτσι, τα παιδιά είναι εκείνα, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μια παλαβή ιδέα τού Τζούνιορ. Κι αν έλειπε η παιδικότητα από την περισσότερη ιστορία, έρχεται το τελευταίο καρέ και μας αποζημιώνει. Επτά με επτάμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η απειλή τού μίστερ κύβου, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Andrea Ferraris.

Ο Μίστερ Κύβος, ένας εγκληματίας που έχει εφεύρει μια συσκευή, που μετατρέπει τα πάντα σε κύβους, εκβιάζει τον Σκρουτζ ότι θα κυβοποιήσει το βαμβάκι του, αν δεν  πληρωθεί. Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ, ως πράκτορες της οργάνωσης Π.Α.Π.Ι., αναλαμβάνουν να τον ανακαλύψουν και να τον εξουδετερώσουν.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια μάλλον αδιάφορη ιστορία. Έξι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο σπορτκάστερ σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή έξι ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2002 και 2007.

Οι πολλές ιστορίες συχνά δεν προμηνύουν κάτι καλό για ένα τεύχος, και αυτήν την εβδομάδα είχαμε έξι, αντί για τις πιο συνηθισμένες πέντε. Πράγματι, είχαμε αρκετές ιστορίες, που διαβάστηκαν ευχάριστα μεν, αλλά δεν ήταν τίποτε το εξαιρετικό δε, ενώ είχαμε και δύο ιστορίες, που έκαναν κοιλιά. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο εξήμισι με επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 211—ΑΝΕΛΠΙΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 211.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.