ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 214—Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΤΙ-ΣΤΡΕΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 214 τού νέου Μίκυ Μάους, με το μαγιό τού Ντόναλντ να έχει σκαλώσει στο πιο απίθανο σημείο, που θα μπορούσε να βρει, ενώ προσπαθούσε να κάνει βουτιά. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η κουζίνα αντί-στρες, σε σενάριο Maria Muzzolini και σχέδιο Stefano Intini.

Ο Ντόναλντ αναλαμβάνει να αντικαταστήσει προσωρινά έναν από τους συντάκτες τού περιοδικού Γκουρμέ Σεφ, όπου για κάποιο λόγο, αντί να ασχολούνται με το περιοδικό, όλη μέρα μαγειρεύουν ή, μάλλον, βλέπουν τον τελειομανή Σεφ Γκουρμε να μαγειρεύει και να μην είναι ευχαριστημένος με τίποτε. Ο Ντόναλντ θα φέρει στο περιοδικό ή, μάλλον, στην κουζίνα του τη γιαγιά Ντακ, η οποία θα του υπενθυμίσει την πραγματική αξία τής μαγειρικής.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο και αδιάφορη ιστορία. Απορώ πώς αυτό το πράγμα ήταν η κύρια ιστορία τού τεύχους. Πέντε.

Ακολουθεί η ιστορία από την επίθεση στην άμυνα, σε σενάριο Maria Muzzolini και σχέδιο Vitale Mangiatordi.

Ο Σκρουτζ πιάνει στα πράσα τους Λύκους να κλέβουν το θησαυροφυλάκιο. Κι ενώ τους αρχίζει στους πυροβολισμούς και τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, ένας από αυτούς βρίσκει το χρόνο να σταματήσει και να μαζέψει την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ, που είχε πέσει κάτω. Νομίζοντας ότι η δεκάρα τούς φέρνει τύχη, οι Λύκοι ταμπουρώνονται στο τροχόσπιτό τους, προσπαθώντας να αποκρούσουν την επίθεση τόσο τού Σκρουτζ, όσο και της Μάτζικα, που έμαθε ότι το νόμισμα είναι στην κατοχή τους.

Και πάλι μέτριο προς άσχημο σχέδιο, που χαλάει την εκτέλεση μιας πρωτότυπης αντιστροφής ρόλων. Η υπόθεση έκανε σε κάποια σημεία κοιλιά, αλλά πιστεύω ότι με ένα καλό σχέδιο το αποτέλεσμα θα ήταν μία αξιομνημόνευτη ιστορία. Έξι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το μυστικό τού γέρο Μπεν, σε σενάριο Sergio Badino και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ο Μίκυ και η Μίννι πηγαίνουν στον όρμο τής Ιτιάς, όπου όλα κινούνται γύρω από τον γέρο Μπεν, ένα τεράστιο ψάρι που όλοι πιστεύουν ότι είναι φανταστικό (τότε τι ασχολούνται μαζί του;) εκτός από ένα θείο τής Μίννι. Ο Μίκυ δηλώνει συμμετοχή στον τοπικό αγώνα ψαρέματος, αλλά βοηθάει και να εξιχνιαστεί η κλοπή ενός κοσμήματος.

Ωραίο, μοντέρνο σχέδιο, με εντυπωσιακές σκηνές με τον γέρο Μπεν. Επτάμισι με οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία με ανοιχτά πανιά, σε σενάριο και σχέδιο Marco Gervasio.

Τα ανίψια τού Ντόναλντ κάνουν ιστιοπλοΐα με δύο σκάφη· ο Χιούη και ο Λιούη στο ένα και ο Ντιούη με τον φίλο τους τον Όλιβερ στο άλλο. Όμως ο Όλιβερ είναι παντελώς άσχετος από ιστιοπλοΐα, οπότε ο Ντιούη πρέπει να του εξηγεί όλους τους ναυτικούς όρους.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο, για μια ιστορία ουσιαστικά χωρίς υπόθεση, καθώς πρόκειται για μια συνεχή παράθεση ναυτικών όρων, κάποιοι από τους οποίους εξηγούνται και κάποιοι όχι. Πέντε.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία επιχείρηση αερο-νερό, σε σενάριο και σχέδιο Alessio Coppola.

Ο Σκρουτζ ρίχνει στην αγορά το αερο-νερό, ένα είδος νερού μέσα στο οποίο μπορείς να αναπνέεις. Φυσικά γίνεται ανάρπαστο και, εξ ίσου φυσικά, η χρήση του έχει κάποιες παρενέργειες.

Καλό μοντέρνο σχέδιο, για μια καλή εκτέλεση της παλιάς, δοκιμασμένης συνταγής, με την παραλλαγή ότι όλα έχουν αίσια κατάληξη στο τέλος. Επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία οι αυλοί των βουνών, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Claudio Panarese.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2007 και 2008, καθώς και μία μονοσέλιδη ιστορία από το 2003.

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, όπου μόνο δύο ιστορίες, το αερο-νερό και αυτή με τον Μίκυ αξίζανε. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο έξι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 214—Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΤΙ-ΣΤΡΕΣ

  1. Ο/Η alexx668 λέει:

    Σίγουρα θα αγοράσω το επόμενο τέυχος, αφού έχει κεντρική ιστορία του Rodolfo Cimino (απ’ τους πιο παραγνωρισμένους δημιουργούς των ιταλικών Disney).

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 214.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.