ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 215—ΟΙ ΑΥΛΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 215 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον θείο Σκρουτζ να μας κλείνει πονηρά το μάτι στο εξώφυλλο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία οι αυλοί των βουνών, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Claudio Panarese.

Κάθε μέρα, με την έναρξη και τη λήξη τού ωραρίου εργασίας, ακούγονται περίεργα τριξίματα στο θησαυροφυλάκιο. Ένας ακριβοπληρωμένος… δολλαριολόγος αποφαίνεται ότι τα χρήματα του Σκρουτζ υποφέρουν, οπότε χρειάζονται ή αέρισμα ή καντάδα με τους περίφημους «αυλούς των βουνών». Καθώς η πρώτη εναλλακτική απορρίπτεται για λόγους ασφαλείας, ο Σκρουτζ με τον Ντόναλντ, τα παιδιά και τον Παντάξιο ξεκινάνε για τα απρόσιτα υψίπεδα της Άνω Κατσαβραχίας, όπου οι κάτοικοι τρέφονται αποκλειστικά με κατσικοτύρι, που βρωμάει, προκειμένου να προμηθευτούν δύο από τα περίφημα αυτά φλάουτα. Θα έχει η καντάδα το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο, για μια πλακατζίδικη ιστορία στο γνωστό σουρεαλιστικό στυλ τού Cimino. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία οι δουλειές των άλλων, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ο Γκούφυ και ο Γκάντσο αποφασίζουν να πιάσουν δουλειά, αναλαμβάνοντας να κάνουν για λογαριασμό άλλων όποια δουλειά δεν προλαβαίνουν να κάνουν οι πελάτες τους. Σε κάθε δουλειά, που αναλαμβάνουν, κάτι πηγαίνει στραβά, πιο στραβά από την προηγούμενη φορά. Πάντα, όμως τα καταφέρνουν.

Αρκετά καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που δεν πείθει, με τα διάφορα προβλήματα, που προκύπτουν, υποτίθεται για να γελάσουμε, να είναι αρκετά τραβηγμένα. Έξι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η αρχαία ψαριά, σε σενάριο Manuela Marinato και σχέδιο Ottavio Panaro.

Του Φέθρυ τού μπαίνει η ιδέα να γίνει ναυτικός και φυσικά παρασέρνει και τον Ντόναλντ. Αν και άσχετοι, προσλαμβάνονται αμέσως από δύο αρχαιοκάπηλους, που ψάχνουν για δύο άσχετους, για να τους βοηθήσουν να ανελκύσουν κάποιες αρχαιότητες από το βυθό. Όμως ο Φέθρυ και ο Ντόναλντ παραείναι άσχετοι.

Μέτριο σχέδιο για μια μέτρια ιστορία, που δεν βγάζει γέλιο. Έξι και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία Game Over (τι θα πει δεν ξέρετε Αγγλικά;) σε σενάριο Alessandro Ferrari και σχέδιο Marco Meloni.

Ο Μαύρος Πητ θέλει να παίξει ένα βιντεοπαιχνίδι, με σκοπό να νικήσει. Έχει καταφέρει να βρει όλους τους μυστικούς κωδικούς και θεωρητικά είναι ανίκητος. Όταν όμως συναντά στο παιχνίδι ένα χαρακτήρα ελεγχόμενο από το Μίκυ, οι κωδικοί δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Τι στρατηγική χρησιμοποιεί ο Μίκυ, που του επιτρέπει να νικά τους μυστικους κωδικούς τού Πητ;

Καλούτσικο σχέδιο, αλλά άλλη δουλειά δεν είχε ο Μαύρος Πητ, από το να φανατίζεται με βιντεοπαιχνίδια; Το ίδιο και για τον Μίκυ, αν και αυτό το εξηγεί πολύ πετυχημένα η ιστορία, σε μια φάση που είναι το κύριο θετικό σημείο τής ιστορίας. Έξι και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η συμμορία τής πίτσας, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Roberto Marini.

Οι Λύκοι νοικιάζουν μια πιτσαρία δίπλα σε μια τράπεζα, προκειμένου να σκάψουν ένα τούνελ και να τη διαρρήξουν. Όμως, οι πίτσες, που φτιάχνουν για να μη δημιουργούν υποψίες, έχουν τεράστια επιτυχία, με αποτέλεσμα να μη μένει καιρός για σκάψιμο.

Καλό σχέδιο και σχετικά πλακατζίδικη ιστορία, με ένα ελαφρώς τραβηγμένο τέλος, που χρειάστηκε να το διαβάσω δύο φορές, για να το καταλάβω. Εξήμισι με επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η υπόσχεση του κλέφτη σε σενάριο Bruno Concina και σχέδιο Marco Mazzarello.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 1999 και 2008.

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, απ’ όπου ξεχώρισε πρωτίστως η ιστορία τού Cimino και κατά δεύτερο λόγο η τελευταία ιστορία με τους Λύκους. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 215—ΟΙ ΑΥΛΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 215.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.