ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΟ ΣΚΑΡΠΑ ΤΟΜΟΣ 10—Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ

Η έκδοση των απάντων τού Ρομάνο Σκάρπα συνεχίζεται με τον δέκατο τόμο τής σειράς, τον τρίτο τόμο τού φετινού καλοκαιριού.

Πάμε να δούμε τα περιεχόμενά του!

Ο τόμος περιέχει μια επιλογή ιστοριών από τον έκτο τόμο τής ιταλικής σειράς:

Η πεταλούδα τού Κολόμβου. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο Μίκυ Μάους 82 και στα Κλασικά Ντίσνεϋ 38 και 97. Και τις τρεις φορές δημοσιεύτηκε ελαφρώς τροποποιημένη, ώστε να είναι σε ένα μέρος. Εδώ την διαβάζουμε στην πρωτότυπη μορφή της σε δύο μέρη, η οποία δημοσιεύεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Ο κολοσσός τού Νείλου. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στα Μίκυ Μάους 12 και 517, καθώς και στο Κόμιξ 124. Εδώ την διαβάζουμε στην πρωτότυπη μορφή της σε δύο μέρη, η οποία δημοσιεύεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Νίνο ο ιππόκαμπος. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στα Μίκυ Μάους 38 και 515 με τον τίτλο Γκοτίνο ο ιππόκαμπος και στο Μίκυ Μάους 1123 με τον τίτλο ο ήρωας της θάλασσας. Και στις τρεις αυτές ελληνικές εκδόσεις ο ήρωας της ιστορίας ονομαζόταν Γκοτίνο, που μοιάζει με το πρωτότυπο ιταλικό όνομα Codino. Φαντάζομαι ότι η αλλαγή έγινε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, καθώς το ιταλικό όνομα μοιάζει με την ελληνική λέξη «κοντύνω». Εδώ, αντί να χρησιμοποιήσουν το πρωτότυπο ιταλικό όνομα ή το ελαφρώς τροποποιημένο, το… κόντυναν! Όπως και να τον λένε, μη σας πτοεί το ότι ο ήρωας σας είναι άγνωστος. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ιστορία. Διαβάστε την!

Οι τρεις ληστές, σε σενάριο Roberto Catalano. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο Μίκυ Μάους 179 με τον τίτλο ο ψηλός, ο χοντρός κι’ ο κοντός, στο Μίκυ Μάους 701 με τον τίτλο ο ψηλός ο κοντός κι’ ο χοντρός, στο Μίκυ Μάους 1577 με τον τίτλο το μεγάλο κόλπο και στο Κόμιξ 302 με τον τίτλο οι τρεις ληστές.

Οι ιστορίες συνοδεύονται από τα συνηθισμένα μονοσέλιδα συνοδευτικά άρθρα. Υπάρχει επίσης μία εικόνα, που είναι η πρώτη σελίδα από ένα άρθρο έντεκα σελίδων (που η καταχώριση στο I.N.D.U.C.K.S. ισχυρίζεται ότι είναι πέντε), το οποίο αναφέρεται σε διάφορες εικόνες, ζωγραφισμένες από τον Σκάρπα. Αν δεν δούμε το υπόλοιπο άρθρο στο δεύτερο μισό τού τόμου, θα έχουμε μια σοβαρή απώλεια, καθώς θα έχει παραλειφθεί ένα κομμάτι από το έργο τού Σκάρπα, και οι ελληνικοί τόμοι δεν θα περιλαμβάνουν τα άπαντα του δημιουργού.

Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί ο ενδέκατος τόμος με την ιστορία η αιώνια φλόγα της Καλχόα.

Τις παρουσιάσεις των τόμων των απάντων τού Ρομάνο Σκάρπα θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Τα άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.