ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 216—Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 216 τού νέου Μίκυ Μάους, με έναν καρχαρία να λιγουρεύεται το καρπούζι τού Ντόναλντ. Αν τολμά, ας μην του δώσει! Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η υπόσχεση του κλέφτη, σε σενάριο Bruno Concina και σχέδιο Marco Mazzarello.

Η Τρούντυ έχει καταφέρει να γίνει μέλος τού τένις κλαμπ τού Μίκυ Σϊτυ, όπου συχνάζει όλη η αριστοκρατία. Για να μην ντρέπεται να λέει ότι ο μνηστήρας της είναι κλέφτης, βάζει τον Πητ να της ορκιστεί ότι θα βρει μια τίμια δουλειά. Αυτός, αφού απορρίπτει όλες τις δουλειές, που μπορεί να κάνει κάποιος ανειδίκευτος, ως πολύ κοπιαστικές, καταλήγει να κάνει τη μόνη δουλειά, για την οποία έχει τα προσόντα: επιθεωρητής μέτρων ασφαλείας, όπου και θα διαπρέψει.

Μέτριο προς καλό σχέδιο, για μια ιστορία που αναδεικνύει τις ικανότητες του Πητ, παρουσιάζοντάς τις από την αντίθετη πλευρά, αυτή του νόμου. Κατά τα άλλα, η ιστορία δεν είχε κάτι να προσφέρει, καθώς δεν υπήρχε ούτε καν η αναμενόμενη ανατροπή, αφού ο Πητ παρέμεινε τίμιος μέχρι το τέλος. Έξι με εξήμισι.

Ακολουθεί η ιστορία διακοπές με ωράριο σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Michele Mazzon.

Η Λιμνούπολη αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, οπότε ούτε λόγος να πάει κανείς για καλοκαιρινές διακοπές. Η χειρότερη περίοδος, δηλαδή, ν’ ανοίξει κάποιος ένα μεγάλο θέρετρο, όπως έκανε ο Σκρουτζ. Προκειμένου να μη μπει μέσα, ο Σκρουτζ αποφασίζει να χαρίσει δωρεάν διακοπές σε όλους, με αντάλλαγμα δύο ώρες εργασίας στο θέρετρο την ημέρα, ώστε να αντισταθμίζονται τα έξοδα. Η ιδέα δεν θα πολυδουλέψει, μια και δεν μπορούν όλοι να κάνουν όλες τις δουλειές, αλλά τελικά δεν πειράζει.

Μέτριο προς καλό σχέδιο για μια ιστορία όπου συμβαίνουν ένα σωρό επί μέρους ενδιαφέροντα πράγματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατάληξη. Πολύ όμορφη η ιδέα τής διαρκούς συνομιλίας, που έχει ο Σκρουτζ με τη φωτογραφία τού νεότερου εαυτού του από την εποχή τού Κλοντάικ, η οποία φωτογραφία αλλάζει έκφραση, ανάλογα με το αν αυτό, που κάνει ο Σκρουτζ, είναι ηθικά σωστό ή όχι. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι βασιλιάδες τής μοδας, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Francesco Guerrini.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ έχουν γίνει διάσημοι σχεδιαστές μόδας. Το αποκορύφωμα της καριέρας τους είναι όταν ένας διάσημος σκηνοθέτης τούς ζητάει να του ράψουν ένα κοστούμι για μια απονομή βραβείων, πράγμα που θα απογειώσει ακόμα περισσότερο την καριέρα τους. Το κοστούμι είναι υπέροχο, αλλά σε κάποια φάση συνειδητοποιούν ότι το ύφασμα, που χρησιμοποίησαν, μπαίνει αγρίως, αν έρθει σε επαφή έστω και με μία σταγόνα νερό. Έτσι, θα πάνε στην απονομή, προσπαθώντας να προστατεύσουν το κοστούμι. Θα τα καταφέρουν; (Τι ρωτάμε τώρα!)

Ασχημούτσικο σχέδιο, για μια ιστορία που μάλλον με άφησε ασυγκίνητο. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία η τραγωδία, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Fabio Pochet, από τη σειρά πάμε σινεμά; (Γκρρρ… ερωτηματικό… γκρρρ…)

Σειρά να μπει το λάθος ερωτηματικό στις ταινίες, που βασίζονται σε θεατρικές τραγωδίες. Έτσι, βλέπουμε μια σαικσπηρική τραγωδία, όπου το μαύρο φάντασμα και βασιλιάς τής Σκωτίας, επιβουλεύεται τον Οράτιο και βασιλιά τής Αγγλίας. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.

Καλούτσικο σχέδιο, σχετικά ενδιαφέρουσα υπόθεση, αλλά από γέλιο η ιστορία έβγαζε ελάχιστο. Η ιστορία ακροβατεί στα όρια του επιτρεπτού για ιστορίες Ντίσνεϋ, με το μαύρο φάντασμα να προσφέρει δηλητήριο σε όποιους θέλει να ξεφορτωθεί και μάλλον να ξεφορτώνεται έναν από αυτούς, καθώς δεν τον βλέπουμε στο τελευταίο καρέ, όπου εμφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες τής ιστορίας. Εξήμισι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία περί τσιχλόφουσκας, σε σενάριο Manuela Capelli και σχέδιο Francesco Guerrini.

Ο Λούντβιχ αφηγείται στα παιδιά την ιστορία ενός προγόνου τού Ντόναλντ, ο οποίος, από μία γκάφα του, εφηύρε την τσιχόφουσκα.

Μέτριο σχέδιο για μια ιστορία όπου σχεδόν από την αρχή ξέρεις ότι ο Ντόναλντ θα ανακατέψει το χυμό φρούτων με το καουτσούκ, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα, που τον βλέπουμε να δουλεύει σαν σκλάβος, μέχρι να κάνει το σφάλμα.

Μέτριο σχέδιο και μάλλον αδιάφορη ιστορία και εδώ. Έξι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το σκήπτρο τού Ντροματάν,  σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Giuseppe Dalla Santa.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2003 και 2014.

Ένα μάλλον αδιάφορο τεύχος, όπου η μόνη ιστορία, που κάπως ξεχώριζε, αλλά χωρίς συγκεκριμένο λόγο, ήταν η δεύτερη με το θέρετρο. Μέσος όρος για το τεύχος λίγο κάτω από εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 216—Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 216.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.