ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΟ ΣΚΑΡΠΑ ΤΟΜΟΣ 12—ΤΑ ΕΛΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Η έκδοση των απάντων τού Ρομάνο Σκάρπα συνεχίζεται με τον δωδέκατο τόμο τής σειράς, τον πέμπτο τόμο τού φετινού καλοκαιριού.

Πάμε να δούμε τα περιεχόμενά του!

Ο τόμος περιέχει μια επιλογή ιστοριών από τον έβδομο, αλλά και μία ιστορία και ένα άρθρο από τον όγδοο τόμο τής ιταλικής σειράς:

Τα έλατα των Ιμαλαΐων, σε υπόθεση Abramo Barosso και σενάριο Giampaolo Barosso. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν, σε σενάριο Roberto Catalano. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στα Μίκυ Μάους 91, 568 και 1156 με τον τίτλο το δαχτυλίδι τού Τζέγκις Χαν. Τι Νιμπελούνγκεν, τι Τζέγκις Χαν, το ίδιο είναι! Όταν πρωτοδιάβασα την ιστορία, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Λέτε να ήταν αυτό;

Ο ηρωικός δάσκαλος, σε υπόθεση Abramo Barosso και σενάριο Giampaolo Barosso. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στα Μίκυ Μάους 144, 702 και 1540 με τον τίτλο επικίνδυνη αποστολή.

Ο τράγος τού Ντακαπούλκο, σε υπόθεση Abramo Barosso και σενάριο Giampaolo Barosso. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο περίφημο και δυσεύρετο Μίκυ Μάους 119 (η Ολυμπιάδα τού Μεξικού), που είχαμε παρουσιάσει παλιότερα, και είναι η μόνη, πέρα από κάποιες φάσεις στη συνδετική ιστορία, που θυμόμουν από εκείνο το τεύχος. (Από τότε ξεχώριζε ο Σκάρπα!) Ο τίτλος τότε ήταν ο αετός τού Ακαταπούλκο. Το Ακαταπούλκο το πέτυχαν, αλλά τον αετό… Τι τράγος τι αετός; Το ίδιο είναι! (Μου θυμίζει τον Παπαγάλο τής Πιπινέζας στη Λιλιπούπολη, που όταν του ζήτησαν να αναγνωρίσει ένα σκυλί, είπε «αυτό το γαϊδούρι είναι κατσίκα;»)

Ένα άρθρο 11 σελίδων με σκίτσα τού Σκάρπα. Στο πρωτότυπο το άρθρο είχε 13 σελίδες. Τις δύο, που λείπουν, τις έφαγε το γνωστό μας αραχνοειδές.

Ο ρομποτικός πελεκάνος, όπου το σενάριο πιθανολογείται ότι είναι του Σκάρπα. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

Εκτός από τις δύο σελίδες με τα σκίτσα, η μαρμάγκα έφαγε αυτήν την εβδομάδα και δύο σελίδες από ένα συνοδευτικό άρθρο για τα μολύβια τού Σκάρπα, για να μην πούμε τίποτε για το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει με τον έβδομο και τον όγδοο τόμο, έτσι που αρχίσανε να ανακατεύουν τα περιεχόμενά τους.

Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί ο δέκατος τρίτος τόμος, με την ιστορία το κυνήγι τής γραφομηχανής. Η ιστορία είναι από τον έβδομο τόμο, οπότε υποθέτουμε ότι το ανακάτεμα συνεχίζεται.

Τις παρουσιάσεις των τόμων των απάντων τού Ρομάνο Σκάρπα θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Τα άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.