ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 218—ΤΟ ΧΕΡΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 218 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον θείο Σκρουτζ να έχει βρει το κατάλληλο κίνητρο, για να κάνει βουτιές. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το χέρι φάντασμα, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Ettore Gula.

Ένα πελώριο χέρι φάντασμα αρπάζει χρήματα από το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ. Ο Σκρουτζ υποπτεύεται τους Λύκους, παρ’ όλον ότι αυτοί είναι κλεισμένοι στη φυλακή. Έχει δίκιο, που τους υποπτεύεται;

Μέτριο προς καλό σχέδιο και σχετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, κυρίως από τον τρόπο παρουσίασης, όπου μέσα από μία συνέντευξη τύπου, ο Σκρουτζ, ο Κύρος και ο Ντόναλντ διηγούνται πώς συνέβαλε ο καθένας τους στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Η λύση ήταν μάλλον προφανής, από τη στιγμή που μας παρουσιάστηκε το στοιχείο, το οποίο θα οδηγούσε σ’ αυτή τη λύση. Δεδομένης δε αυτής της λύσης, δεν καταλαβαίνω την επιμονή όλων ότι οι ένοχοι έπρεπε να είναι οι τέσσερις φυλακισμένοι Λύκοι. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία το μυστήριο των ανεξήγητων εξαφανίσεων, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Carlo Limido.

Το Μίκυ Σίτυ μαστίζεται από μια σειρά ληστειών, όπου διάφορα πολύτιμα αντικείμενα εξαφανίζονται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των καμερών ασφαλείας. Ο Μίκυ αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο.

Καλό μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά, όπου καλούμαστε να πιστέψουμε ότι ο δράστης… διακτίνιζε τα αντικείμενα. (Το ίδιο περίπου γινότανε και στην προηγούμενη ιστορία, αλλά για κάποιο λόγο εκεί δεν φαινότανε τόσο τραβηγμένο, ίσως επειδή η ιστορία δεν εστίαζε τόσο στο πώς γινόταν η ληστεία αλλά στο ποιοι ήταν οι ληστές.) Καλούμαστε επίσης να πιστέψουμε ότι δράστης, παρ’ όλον ότι είχε επινοήσει τη μέθοδο για την τέλεια ληστεία, άφηνε νύξεις στην αστυνομία για το πού βρίσκεται, ιδιαίτερα μάλιστα, τη στιγμή που οι νύξεις αφορούσαν στο όνομα των αντικειμένων, που έκλεβε, τη στιγμή που τα έκλεβε επιλεκτικά, με βάση το προσωπικό του γούστο και όχι την αξία των αντικειμένων. Πάντως, μου άρεσε το ότι ο Μίκυ παρά λίγο να χάσει το κεφάλι του, λύνοντας τον γρίφο τού ληστή, και χρειάστηκε να τον σώσει ο Ο’ Χάρα, ο οποίος, ακολουθώντας πιο παραδοσιακές μεθόδους, αντί να λύνει γρίφους, εντόπισε κι αυτός τον ληστή, αναλύοντας διεξοδικά τα στοιχεία. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία φτερωτός αντικαταστάτης, σε σενάριο Tea Orsi και σχέδιο Michele Mazzon.

Τσαντισμένη με το κοράκι της, που όλο ζημιές κάνει, η Μάτζικα αποφασίζει να πάρει κάποιο άλλο ζώο για βοηθό. Καταλήγει σε ένα όρνιο, τον Ονούφριο, ο οποίος δείχνει να είναι ο ιδανικός σύντροφος μιας μάγισσας. Ξέρετε, όμως, τι λένε για κάτι που δείχνει πολύ καλό, για να είναι αληθινό.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια σχετικά πλακατζίδικη ιστορία. Επτά και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η μωβ τουλίπα, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Marco Mazzarello.

Τον 17ο αιώνα η βοτανική εταιρεία τού Ντάκστερνταμ προκηρύσσει ένα μεγάλο έπαθλο για όποιον κατορθώσει να δημιουργήσει μωβ τουλίπες. Ο Ντόναλντ θέλει να κερδίσει στο διαγωνισμό, για να προσφέρει μια τέτοια τουλίπα στην Νταίζυ, αδιαφορώντας για τα χρήματα. Ο Κύρος αναλαμβάνει το επιστημονικό κομμάτι, ο Σκρουτζ τη χρηματοδότηση και οι Λύκοι την κλοπή τού αποτελέσματος.

Καλούτσικο σχέδιο για μια καλούτσικη ιστορία. Ενδιαφέρον ότι οι ήρωες έχουν όλοι τα σύγχρονα ονόματά τους και όχι ολλανδικές παραλλαγές τους. Εξήμισι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία τα μυστικά των Ετρούσκων, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Ettore Gula. Η ιστορία είναι από το μακρινό 1992, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η Καθημερινή τα μυστικά των Ετρούσκων, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Stefano Zanchi.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή τεσσάρων μεγάλων ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2010 και 2015.

Ένα σχετικά καλό τεύχος, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, αλλά και χωρίς εξάρσεις ή κοιλιές. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 218—ΤΟ ΧΕΡΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 218.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.