SUPER ΜΙΚΥ 36 — ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ να αναζητά λίγη δροσιά στο ψυγείο του με ένα τρόπο λίγο διαφορετικό από τον συνηθισμένο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το τρομερό τσουνάμι σε σενάριο Michael T. Gilbert και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Ο Μίκυ βρίσκεται στην Ιαπωνία ως βοηθός τού δόκτορα Στάτικ στο «συνέδριο ρομποτικής & τεχνίτης νοημοσύνης». (Sic—άλλο «τεχνητής» άλλο «τεχνίτης», κύριε Αρχισυντάκτα. Τα έχουμε ξαναπεί: το ότι μια λέξη περνάει από τον αυτόματο ορθογράφο δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή.) Ένα από τα εκθέματα στο συνέδριο είναι το έξυπνο νερό, ένα νερό που μπορεί να παίρνει το σχήμα άλλων πραγμάτων. Από ένα ατύχημα, πέφτουν μέσα στο νερό κάποια χημικά απόβλητα και το θέτουν υπό τον έλεγχο του τεμπέλη βοηθού τού εφευρέτη τού έξυπνου νερού. Καθώς ο βοηθός απολύθηκε, ξεμπροστιασμένος από τον Μίκυ, ο βοηθός ορκίζεται εκδίκηση. Το νερό καταλήγει στη θάλασσα, και ο βοηθός απειλεί να καταστρέψει όλη την περιοχή με ένα τσουνάμι, που έχει τη μορφή τού Μίκυ!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία φόρο τιμής στις γιαπωνέζικες ταινίες με γιγαντιαία τέρατα. Φόρος τιμής μεν, αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα δε. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία το χρυσό τραινάκι, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Daniel Branca.

Προσπαθώντας να κερδίσουν λίγα χρήματα, για να αγοράσουν καινούργιο τραινάκι, τα παιδιά και ο Σόννυ βρίσκονται κατηγορούμενοι για την κλοπή μιας συλλογής σιδηροδρομικών τροπαίων. Θα καταφέρουν να αποδείξουν την αθωότητά τους;

Καλό σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια ιστορία που, αν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς για κάτι, είναι ότι διαπραγματεύεται πάρα πολλά. Και να μεταφέρει κάποιο ηθικό δίδαγμα και να αφηγηθεί μια περιπέτεια και να σπάσει πλάκα με τον Ντόναλντ. Επτά.

Και τώρα, κύριε Αρχισυντάκτα, για να μη λέτε ότι σας έχω τρελάνει με τη γραμματική, θα το ρίξουμε για αλλαγή στα θρησκευτικά. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Γένεσις 1, στίχος 3: καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς. Εγένετο φως, όχι «εγέννετο»! Πρόκειται για τον αόριστο του ρήματος γίγνομαι (γίνομαι/έγινε θα λέγαμε σήμερα, πάλι με ένα ν) και όχι για κάποια μορφή τού ρήματος γεννώ. (Τελικά σας την έφερα. Πάλι το έριξα στη γραμματική!)

Συνεχίζουμε με την ιστορία ευσυνείδητος ειδικευόμενος, σε σενάριο Peter Snejbjerg και σχέδιο Maria José Sánchez Núñez.

Ένας πολλά υποσχόμενος, αλλά όχι ιδιαίτερα λαμπρός νέος πηγαίνει κατά λάθος (είπαμε, δεν είναι ιδιαίτερα λαμπρός) στους Λύκους για να κάνει την… πρακτική του! Οι Λύκοι τον προσλαμβάνουν για οδηγό διαφυγής στη ληστεία, που σχεδιάζουν. Όμως ο νέος είναι υπερβολικά ευσυνείδητος.

Καλό σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια πλακατζίδικη ιστορία. Επτά και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία το βραχιόλι τής Κλεοπάτρας, σε σενάριο Janet Gilbert και σχέδιο Raúl Bratesco.

Πιστεύοντας ότι το χαμένο βραχιόλι τής Κλεοπάτρας θα μπορούσε να είχε μαγικές ιδιότητες, η Μάτζικα πηγαίνει πίσω στο χρόνο, για να το πάρει. Μαντέψτε ποιος ήταν ο λόγος, που το βραχιόλι χάθηκε.

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια μάλλον αδιάφορη ιστορία, που δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί θα έπρεπε το βραχιόλι να είχε μαγικές ιδιότητες. Έξι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο βασιλιάς τού γκαζόν, σε σενάριο Don Markstein και σχέδιο José Antonio González.

Ο «βασιλιάς τού γκαζόν» είναι μία κουρευτική μηχανή τού 1947, που ο Οράτιος βρίσκει σε μια μάντρα. Η μηχανή είναι για πέταμα, αλλά ο Οράτιος πιστεύει ότι μπορεί να την επισκευάσει. Όμως, με την πρώτη δοκιμή θα σπείρει το χάος.

Αρκετά καλό σχέδιο για μια πλακατζίδικη ιστορία. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ο νέος χορηγός, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

Όταν ο χορηγός τής ομάδας τού Μόρτυ και του Φέρντυ αρνείται να πληρώσει για τις επισκευές που χρειάζεται η έδρα τής ομάδας, η ομάδα ψάχνει για καινούργιο χορηγό. Ο χορηγός βρίσκεται, όμως το προϊόν, που παράγει, δεν είναι καθόλου αθώο.

Αρκετά καλό σχέδιο, με έναν κακό που, κάπως ασυνήθιστα, έχει τη μορφή κροκοδείλου. Τυπική ιστορία τής σειράς, φτιαγμένη για το ηθικό της δίδαγμα. Έξι με εξήμισι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι καλύτερες διακοπές, σε σενάριο Terje Nordberg και σχέδιο Carmen Pérez.

Ήρθε ο καιρός των διακοπών. Τα παιδιά θέλουν να παίξουν με το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι τους και να πάνε στο λούνα παρκ, αλλά ο Ντόναλντ θέλει να πάνε στο βουνό. Προφανώς θα υπερισχύσει η άποψη του Ντόναλντ, αλλά στο βουνό θα τους πάνε όλα στραβά.

Καλούτσικο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια ιστορία με αναμενόμενη εξέλιξη και κατάληξη. Εξήμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ο κροκοδειλάκιας, σε σενάριο Carol McGreal και Pat McGreal και σχέδιο Jorge David Redo.

Ο Μίκυ βρίσκεται στους βαλτοτόπους Έβεργκλεϊντς, προκειμένου να βοηθήσει ένα φυσιοδίφη να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τους αλιγάτορες. Μετά το γύρισμα θα τους δοθεί η ευκαιρία να ελευθερώσουν μια ομάδα από αλιγάτορες, που κρατούνται παράνομα σε μια τουριστοπαγίδα.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια ιστορία που δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Έξι.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία όποιος ξοδεύει λίγα, κερδίζει πολλά, σε σενάριο Jens Hansegård και σχέδιο José Maria Millet Lopez.

Ο Σκρουτζ και ο Χρυσοκούκης συναγωνίζονται στο ποιος θα πείσει ένα μεγιστάνα τής επιπλοποιίας να αγοράσει το δικό του οικόπεδο για να χτίσει το καινούργιο του κατάστημα. Ο Χρυσοκούκης προσπαθεί να τον εντυπωσιάσει με εξωφρενικές σπατάλες, ενώ ο Σκρουτζ προσπαθεί να τον καλοπιάσει με σαφώς ταπεινότερα μέσα. Ποιος θα πουλήσει το οικόπεδό του και ποιος θα φάει τις γκέτες του με κέτσαπ;

Ωραίο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια ιστορία που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει, ενώ έχει και κάποια λογικά κενά. Γιατί ο Σκρουτζ έκανε έστω και τα λίγα έξοδα, που έκανε, τη στιγμή που δεν είναι στη φύση του, και γιατί κανείς τους δεν έψαξε να δει τι αρέσει στον επιπλοποιό παρά μόνον αφού είχε κλείσει η συμφωνία; Έξι.

Στο επόμενο τεύχος, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, θα διαβάσουμε την ιστορία ένας έντιμος νταής, σε σενάριο Per Hedman και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

smb_logo

Ένα μάλλον μέτριο και αδιάφορο τεύχος. Μέσος όρος γύρω στο εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 36 — ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Super Μίκυ 36.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.