SUPER ΜΙΚΥ 37 — ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΝΤΑΗΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τη Νταίζυ να υποδέχεται τον Ντόναλντ στο σπίτι της με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ένας έντιμος νταής, σε σενάριο Per Hedman και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Την τελευταία μέρα των διακοπών του σε ένα νησί, ο Μίκυ πέφτει πάνω σε έναν άξεστο νταή, που κάνει μαύρη τη ζωή όλων. Προσπαθώντας να τον βάλει στη θέση του, χάνει το αεροπλάνο του, οπότε, για να γυρίσει στο σπίτι του, αναγκάζεται να πάει να δουλέψει ως μούτσος σε ένα καράβι. Όταν σαλπάρουν, συνειδητοποιεί ότι ο καπετάνιος τού πλοίου είναι ο νταής!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια όμορφη περιπέτεια, όπου ο κακός αποδεικνύεται ότι δεν είναι ο προφανής. Επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία εφευρέτης από το μέλλον, σε σενάριο Lars Jensen και σχέδιο Daniel Pérez.

Ο Κύρος σκέπτεται να παρατήσει τις εφευρέσεις, επειδή όλες αποδεικνύονται ελαττωματικές. Ξαφνικά δέχεται επίσκεψη από τον Τσιπ Γρανάζη, τον απόγονο του Κύρου από τον 30ο αιώνα, επίσης εφευρέτη, ο οποίος γύρισε στο παρελθόν για να τον αποτρέψει από αυτή την απόφαση. Έτσι, ο Τσιπ παίρνει μαζί του στο μέλλον τον Κύρο και τον Ντόναλντ, για να του δείξει πώς ο Τσιπ έχει εφαρμόσει την τεχνολογία, που επινόησε ο Κύρος, στη ζωή τού μέλλοντος. Όμως και οι εφευρέσεις τού Τσιπ αποδεικνύονται ελαττωματικές, όταν πάει να τις χρησιμοποιήσει ο Ντόναλντ. Είναι όντως ελαττωματικές, ή μήπως το πρόβλημα βρίσκεται, όπως λέμε στους υπολογιστές, μεταξύ καθίσματος και πληκτρολογίου;

Όμορφο σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια όμορφη, πλακατζίδικη ιστορία, όπου νομίζω ότι έχουμε και μία έκτακτη εμφάνιση της πριγκίπισσας Λέια από το Star Wars, ως εκφωνήτριας ειδήσεων. Επτά.

Τέλος, κάτι για σας, κύριε Αρχισυντάκτα. Δεν θα σταθώ στην «καταχώρηση», που αναφέρετε στην αρχή τής ιστορίας, μια και το λάθος είναι τόσο διαδεδομένο, που έχει αρχίσει να περνάει πια στα λεξικά, αλλά στην «χρονοκάνουλα», που χρησιμοποιεί ο Τσιπ. Προφανώς πρόκειται για «χρονοκάψουλα». Ο δαίμων του τυπογραφείου ή ο δαίμων της μη προσεκτικής επιμέλειας των κειμένων;

Συνεχίζουμε με την ιστορία υπηρεσία ταχύπλοης παράδοσης, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο José Maria Manrique.

Ο Ντόναλντ έχει αγοράσει ένα ταχύπλοο σκάφος, με το οποίο έχει πιάσει δουλειά ως μεταφορέας στα φιόρδ. Ποια φιόρδ; Πιθανόν τής Αλάσκας, μια και εκεί θα ήταν πιο εύκολο να πιάσει δουλειά ένας Αμερικανός, άσε που στην περιοχή υπάρχει και σερίφης, άρα δεν μιλάμε για Νορβηγια. Όπως μαθαίνουμε από τον εν λόγω σερίφη, στην περιοχή δρα μια σπείρα λαθρεμπόρων. Φυσικά ο Ντόναλντ δεν θα πάρει χαμπάρι ποιοι είναι, νομίζοντας ότι λαθρέμπορος είναι κάποιος άλλος, και φυσικά τους πραγματικούς λαθρεμπόρους θα τους ανακαλύψουν τα ανιψάκια, γλυτώνοντας τον θείο τους από το μπλέξιμο.

Όμορφο σχέδιο σε κλασική γραμμή και εδώ, για μια κλασική υπόθεση που δεν μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ξαφνική υψοφοβία, σε σενάριο Sune Troelstrup και σχέδιο Pablo Reche.

Μετά από μια πτώση, ο Ντόναλντ παθαίνει υψοφοβία. Για να τον θεραπεύσουν, τα ανιψάκια τον πάνε σε έναν υπνωτιστή. Η υψοφοβία θεραπεύεται, αλλά ο Ντόναλντ πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο.

Γενικά καλό σχέδιο, αλλά με προβλήματα στο ράμφος τού Ντόναλντ, για μια πλακατζίδικη ιστορία που δεν είναι εντελώς προβλέψιμη. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ένα ξωτικό στην Λιμνούπολη, σε σενάριο Lars Jensen και σχέδιο Pablo Reche.

Όλα τα παιδιά στη Λιμνούπολη παίζουν «Πόκεμπλομ» στα κινητά τους, όπου ψάχνουν να βρουν ξωτικά. Πάσα ομοιότης με τα Πόκεμον είναι, χμ, άσε καλύτερα. Οποία η έκπληξις των ανιψιών τού Ντόναλντ, όταν συναντάνε μπροστά τους ένα πραγματικό ξωτικό, που έχει χαθεί. Τα παιδιά αναλαμβάνουν να οδηγήσουν το ξωτικό στο σπίτι του, στο πάρκο. Όμως αυτό αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολο.

Μέτριο σχέδιο, για μια κάπως τραβηγμένη ιστορία, που ουσιαστικά δεν έχει κάτι να πει. Έξι.

Ολίγον απογοητεύτηκα, που ενώ στα άπαντα τού Σκάρπα έδειξαν ότι γνωρίζουν ότι η αγγλική λέξη gnome αποδίδεται στα Ελληνικά ως γνώμος, ο γνώμος τής ιστορίας αποδίδεται ως ξωτικό.

Ακολουθεί η ιστορία συνέντευξη με τον Ρόμπαξ, σε σενάριο Maya Åstrup και σχέδιο Flemming Andersen.

Ο Ρόμπαξ δίνει συνέντευξη σε μία δημοσιογράφο, στην οποία θα δοθεί έτσι η ευκαιρία να δει τον Ρόμπαξ εν δράσει και να χάνει από τον Σκρουτζ σε άλλη μία αναμέτρηση μεταξύ τους, καθώς και να δει μία ιδιαίτερη συλλογή, που έχει ο Ρόμπαξ, η οποία του χρησιμεύει σε μία από τις γνωστές συνήθειες, που έχει, όταν χάνει.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που καταφέρνει να πει ένα σωρό πράγματα σε πέντε μόλις σελίδες. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το καινούργιο χόμπυ, σε σενάριο François Corteggiani και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Ο Μίκυ παροτρύνει τον Γκούφυ να αποκτήσει ένα χόμπυ, αντί να κάθεται όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση. Ο Γκούφυ θα δοκιμάσει μερικά, μέχρι να βρει κάποιο, στο οποίο να μπορεί να πετύχει κάτι.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια αδιάφορη ιστορία, που ούτε το γκαγκ στο τέλος δεν ήταν αστείο. Πέντε.

Ακολουθεί η ιστορία πού πήγε το ποτάμι; σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Jorge David Redo.

Εϊναι καλοκαίρι, και το ποτάμι, που τροφοδοτεί με νερό το Μίκυ Σίτυ, έχει στερέψει για ανεξήγητο λόγο. Όποιος θέλει, το πιστεύει ότι ο Μίκυ και ο Γκούφυ, αντί να ερευνήσουν το θέμα, πάνε για πεζοπορία στο βουνό. Ακόμα κι έτσι, όμως, θα ανακαλύψουν την πηγή τού προβλήματος.

Αρκετά καλό σχέδιο, για μια ενδιαφέρουσα, μικρή περιπέτεια. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία αμφίδρομος εκβιασμός, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Οι Λύκοι αποφασίζουν να μπουν στην αφρούρητη βίλα ενός πλουσίου, προκειμένου να βρουν κάποια μυστικά του, με τα οποία θα μπορέσουν να τον πλησιάσουν. Όμως η βίλα μπορεί να μην έχει φρουρούς, αλλά δεν είναι καθόλου αφύλακτη.

Αρκετά καλό σχέδιο, για μια αρκετά καλή ιστορία, της οποίας ο ελληνικός τίτλος μαρτυρά την κατάληξη. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο πανίσχυρος Ζόργκον, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο José Maria Millet Lopez.

Ένα από τα παιδιά τής ομάδας πληροφορικής τού σχολείου τής Λιμνούπολης αγοράζει ένα ελαττωματικό πρόγραμμα αναβάθμισης για τον υπολογιστή του, τον οποίο μετατρέπει στον πανίσχυρο Ζόργκον, ο οποίος θέλει να κυριεύσει τον κόσμο. Θα καταφέρουν τα παιδιά να τον σταματήσουν;

Όμορφο σχέδιο για μια ιστορία με μοντέρνο θέμα, αν και προφανώς γραμμένη από κάποιον που ή έχει μεσάνυχτα από υπολογιστές ή δεν τον ενδιαφέρει η αληθοφάνεια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Κάπου αισθάνθηκα ότι έχω χάσει επεισόδια, μια και τα ανιψάκια συνοδεύονται από ολόκληρη παρέα, με ξεχωριστές καταχωρίσεις ο καθένας τους στο I.N.D.U.C.K.S., για τους οποίους δεν γνώριζα τίποτε. Επτά.

Α, και κύριε Αρχισυντάκτα: το παιχνίδι, που παίζει ο υπολογιστής με τον Γλόμπο στο τελευταίο καρέ, είναι προφανώς ντάμα, όχι σκάκι. Ο δαίμων, που λέγαμε…

Στο επόμενο τεύχος, που κυκλοφορεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, θα διαβάσουμε την ιστορία ο πορφυρός μη με λησμόνει, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez. (Και, για να μη μείνετε με την αγωνία μέχρι τον επόμενο μήνα, δεν έχουν κάνει λάθος. Ο τίτλος δεν αναφέρεται στο λουλούδι, αλλά σε κάποιον πρόγονο του Γκούφυ (προφανής αναφορά στο βιβλίο και τις ταινίες The Scarlet Pimpernel (ελληνιστί η πορφυρή αναγαλλίς!) οπότε σωστά έχουν το όνομα ως αρσενικό.)

smb_logo

Ένα αρκετά συμπαθητικό τεύχος, που βασικό του ελάττωμα είναι ο μεγάλος αριθμός μικρών ιστοριών, που συνοδεύουν την, ευτυχώς καλή, κύρια ιστορία τού τεύχους. Τι να προλάβεις να ευχαριστηθείς από αυτές, όταν με το που αρχίζεις να τις διαβάζεις, τις έχεις τελειώσει; Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 37 — ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΝΤΑΗΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Super Μίκυ 37.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.