ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 226—ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 226 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ και τον Πασχάλη να μοιράζονται ένα σαντουιτσάκι. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ασφάλεια κατά της βροχής, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Andrea Freccero.

Ο Ντόναλντ δουλεύει ως ασφαλιστής στην ασφαλιστική εταιρεία τού θείου Σκρουτζ. Το μόνο συμβόλαιο, που κατάφερε να κλείσει είναι μία ασφάλεια ενός εκατομμυρίου για το ράλλυ τού… Μπόρα σίτυ, ότι δεν θα βρέξη την ημέρα τού ράλλυ. Πού να ‘ξερε ότι στο Μπόρα Σίτυ βρέχει 360 μέρες τον χρόνο! Θα μπορέσει ο Ντόναλντ να αποτρέψει τη βροχή, ώστε να μη χρειαστεί να δουλεύει δωρεάν για τον θείο Σκρουτζ επί δύο… αιώνες;

Καλούτσικο σχέδιο για μια ιστορία η οποία, παρ’ όλον ότι όλα γίνονται φοβερά εύκολα (εύκολα βρίσκει λύση ο Κύρος, εύκολα τη σαμποτάρει ο Ρόμπαξ και εξ ίσου εύκολα, κυριολεκτικά από μηχανής, όλα τελικά θα πάνε καλά) έχει το ενδιαφέρον της. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία η τούρτα έκπληξη, σε σενάριο Bruno Concina και σχέδιο Carlo Limido.

Το 1555 ένας πρόγονος του Κύρου ήταν ζαχαροπλάστης-εφευρέτης και ο Πασχάλης ο βοηθός του, εξαιρετικός δοκιμαστής μεν, ανεπίδεκτος ζαχαροπλάστης δε. Όταν ο Κύρος πηγαίνει σε μία σύναξη ζαχαροπλαστών, δίνει του Πασχάλη ρητή εντολή να μην φτιάξει κανένα γλυκό. Όμως ο τοπικός δούκας απαιτεί γλυκά εδώ και τώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό.

Όμορφο σχέδιο και πλακατζίδικη υπόθεση, που χάνει, όμως, από το ότι η αφήγηση δεν είναι γραμμική, οπότε την εξέλιξη της ιστορίας την ξέρουμε από την αρχή. Από την αρχή ξέρουμε ότι κάτι πήγε στραβά, και από τη μέση τής ιστορίας ότι αυτό ήταν με την τούρτα έκπληξη και μάλιστα τι ακριβώς ήταν αυτό. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία διπλωματούχος πράκτορας, σε σενάριο Manuela Marinato και σχέδιο Carlo Limido.

Ένας απατεώνας πουλάει στον Φέθρυ μαθήματα για να γίνει δήθεν πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας. Παρά τις αντιρρήσεις τού Ντόναλντ, ο οποίος αμέσως κατάλαβε ότι τον κορόιδεψαν τον Φέθρυ, εκείνος παίρνει το πράγμα ζεστά και μελετά τα μαθήματα, που αν και μαϊμού, αποδεικνύονται άκρως αποτελεσματικά.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια ιστορία που αξιοποιεί στο έπακρο, αλλά και διακωμωδεί, ταυτόχρονα, τον χαρακτήρα τού Φέθρυ. Επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ένας Κροίσος στην πολυκατοικία, σε σενάριο Alberto Savini και σχέδιο Silvio Camboni.

Στο θησαυροφυλάκιο γίνονται επισκευές, και ο Σκρουτζ πρέπει να βρει κάπου να μείνει για δέκα μέρες. Καθώς αξιώνει να έχει μαζί του και ένα βυτίο με χρήματα, ο Ντόναλντ δεν δέχεται να τον φιλοξενήσει, οπότε ο Σκρουτζ αναγκάζεται να μείνει σε ένα διαμέρισμα μιας από τις πολυκατοικίες του. Εκεί είναι που αρχίζει ο Γολγοθάς των ενοίκων τής πολυκατοικίας, καθώς δεν είναι εύκολο να ζεις στο ίδιο κτίριο με τον Σκρουτζ.

Μάλλον άσχημο σχέδιο για μια ιστορία με πολλές ακρότητες ως προς τη συμπεριφορά τού Σκρουτζ, που δεν την ευχαριστήθηκα. Πέντε.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η απεργία τού Κύρου, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Valerio Held.

Επειδή όλοι ζητάνε εφευρέσεις από τον Κύρο, αλλά κανείς δεν πληρώνει, ο Κύρος αποφασίζει να φύγει και να μετακομίσει στο… μέλλον. Όμως το μέλλον, στο οποίο φτάνει, είναι ιδιαίτερα ζοφερό.

Καλούτσικο σχέδιο για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, όπου κάπου υποψιάζεσαι την κατάληξη. Επτάμισι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η τελευταία ναυμαχία, από τη σειρά η ιστορία τής τέχνης, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Stefano Zanchi.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μία επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2001  και 2010.

Ένα καλούτσικο τεύχος, χωρίς κάποια ιδιαίτερα ξεχωριστή ιστορία, αλλά και με μία μόνο κάπως απογοητευτική ιστορία. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 226—ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 226.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.