ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 53—Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το καινούργιο τεύχος τού νέου Ντόναλντ, με τον Ντόναλντ να δοκιμάζει την τύχη του στις φιγούρες στο πατινάζ. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η κληρονομιά, σε σενάριο Andreas Pihl και σχέδιο Mårdøn Smet.

Γνωρίζαμε ότι στο σύμπαν τής Ντίσνεϋ δεν υπάρχουν γονείς και παιδιά, αλλά μόνο θείοι και ανίψια. Τώρα μαθαίνουμε και ότι οι άνθρωποι πάπιες, όταν γεράσουν, δεν πεθαίνουν, αλλά αποσύρονται. Έτσι λοιπόν, ο Φαντομίας, όταν γέρασε, αποσύρθηκε, και η βίλλα του περιήλθε στην κατοχή τού δήμου τής Λιμνούπολης, παράνομα και αντισυνταγματικά, χάριν της ιστορίας. Όταν, όμως, μαθαίνει ότι κάποιος έχει φορέσει τη στολή του και ακολουθεί στα χνάρια του, αποφασίζει να επιστρέψει, για να δει ποιος είναι αυτός, που ανακάλυψε τα μυστικά του και αν είναι άξιος διάδοχός του. Το ότι ο Φαντομίας ήταν κλέφτης και όχι υπερήρωας, είναι λεπτομέρεια. Εκεί θα κολλήσουμε; Όμως τα χαρτιά λένε ότι ο δήμος έδωσε τη βίλλα των Ρόδων στον Γκαστόνε και όχι στον Ντόναλντ. Μεγάλη απογοήτευση, όταν τον βλέπει, οπότε αποφασίζει να τον εκπαιδεύσει με το ζόρι. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν ο Ντόναλντ χάνει τον τίτλο ιδιοκτησία τής βίλλας, και ο αέρας τον πηγαίνει στο σπίτι τού Γκαστόνε, όπου τον βρίσκει ο Φαντομίας. Θα του πάρει ο Γκαστόνε την κληρονομιά (ποια κληρονομιά;) του Φαντομία μέσα απ’ τα χέρια του μ’ αυτό το χαρτί; Βάλτε και έναν υπερκακό, που εμφανίζεται από το πουθενά, για να γεμίσουν κάμποσες σελίδες με υπερηρωικό ξύλο, μέχρι να τον σκοτώσει κάνει να  αποσυρθεί ο Ντόναλντ, και έχουμε έναν εκπληκτικό αχταρμά, με ενδιαφέρουσες ιδέες, ανακολουθίες και παραγεμίσματα, όπου όλοι θα βρουν κάτι να τους αρέσει ή όχι.

Το σχέδιο; Μέτριο προς άσχημο. Η υπόθεση; Είπαμε, αχταρμάς. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία τα ποντίκια τού Χάμελιν, σε σενάριο Lars Jensen και σχέδιο Flemming Andersen.

Μετά από ένα ατύχημα στο εργοστάσιο μαργαρίνης, όπου πλημμυρίζει με μαργαρίνη ολόκληρη η Λιμνούπολη,  ο Ντόναλντ παίρνει τον Φέθρυ και πηγαίνουν στην οργάνωση ΤΝΤ, ζητώντας μια αποστολή στο εξωτερικό. Ο διευθυντής τής οργάνωσης τους αναθέτει να πάνε στο Χάμελιν της Γερμανίας, όπου ο περίφημος αυλητής είχε κάποτε διώξει τα ποντίκια τής πόλης με τον μαγικό του αυλό. Τα φαντάσματα αυτών των ποντικιών επιστρέφουν στην πόλη μία φορά το χρόνο, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της. θα καταφέρουν οι δύο ατρόμητοι(;) πράκτορες, να διώξουν τα φαντάσματα;

Κατ’ αρχάς, κύριε Αρχισυντάκτα, θα επιπλήξω τον μεταφραστή σας δριμύτατα. Αυτός που στα Αγγλικά λέγεται “the Pied Piper of Hamelin” (κυριολεκτικά ο πολύχρωμος αυλητής τού Χάμελιν), στα Ελληνικά λέγεται «ο αυλητής τού Χάμελιν» και όχι «ο Πιεντ Πάιπερ»! Έλεος! Ακόμα και αν δεν ήξερε τι σημαίνει η ασυνήθιστη λέξη “pied”, οι υπόλοιπες λέξεις έχουν προφανή σημασία, και ο θρύλος τού αυλητή είναι γνωστός.

Το σχέδιο είναι μέτριο, αλλά κατά τα άλλα έχουμε μία ενδιαφέρουσα ιστορία φαντασμάτων, όπου οι δύο θαρραλέοι(;) μας ήρωες κατατροπώνουν με έξυπνο τρόπο τα φαντάσματα. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία κορίτσι βαρέων βαρών, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Massimo Fecchi.

Για κάποιο λόγο, η ολυμπιακή επιτροπή τής Λιμνούπολης αναθέτει στον Ντόναλντ να βρει νέα ταλέντα για τους Ολυμπιακούς τού Πεκίνου μία μέρα πριν τη διοργάνωση. Ο Ντόναλντ πέφτει κατά τύχην πάνω στη Μπέρθα, μία γυναίκα τεραστίων διαστάσεων με εντυπωσιακή δύναμη, και η Ολυμπιακή επιτροπή την βάζει στην ομάδα τής Λιμνούπολης χωρίς καν να τη δει. Με τη συνοδεία τού Ντόναλντ, η Μπέρθα ξεκινάει για την Κίνα. Όμως κατά πόδας τους ακολουθεί ο πρώην φίλος τής Μπέρθα, ο οποίος είναι φοβερά ζηλιάρης.

Αρκετά καλό σχέδιο, για μια ιστορία που απαιτεί τεράστιες ποσότητες αναστολής τής δυσπιστίας, για να τη διαβάσεις; Αναζήτηση μελών για την ολυμπιακή ομάδα στο παρά πέντε; Διάσχιση της Κίνας από τη μια άκρη στην άλλη μέσα σε μια μέρα με πρωτόγονα μέσα; Δύσκολο να τα χωνέψεις. Η επιμονή τού ζηλιάρη φίλου να τους κυνηγήσει ως την άλλη άκρη του κόσμου είχε την πλάκα της, αλλά το ότι η Μπέρθα γλυκοκοίταζε τον Ντόναλντ έμεινε στα χαρτιά, τελείως πλατωνικό, οπότε και το τέλος, όπου και άλλες αντίστοιχες αθλήτριες συμπάθησαν τον Ντόναλντ, καταντά και αυτό αδιάφορο. Έξι.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου με την ιστορία ταξίδι στην Βαλχάλα, σε σενάριο Byron Erickson και σχέδιο Massimo Fecchi.

Donald

Άλλο ένα τεύχος με τρεις μεγάλες δανέζικες ιστορίες.

Ένα τεύχος με δύο ιστορίες, που στόχευαν πολύ υψηλότερα από αυτό, που κατάφεραν να πετύχουν, με την μεσαία να είναι η μόνη ιστορία που κατάφερε να πει αυτό που ξεκίνησε να πει. Μέσος όρος για το τεύχος λίγο πάνω από το έξι.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 53—Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 53.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Dimitris Bessinas λέει:

    Νομίζω πως το σχέδιο στην πρώτη ιστορία αδικείται κάπως . Είναι αρκετά καλό κατά τη γνώμη μου. Η ιστορία σίγουρα μπερδεύει με την εμφάνιση του υπερκακού που δεν φαίνεται να έχει κάποια ουσιαστική σύνδεση με την ιστορία. Ενδεχομένως να είμαι επιεικής επειδή μου αρέσουν περισσότερο οι ιστορίες με τον Φάντομ Ντακ . Για εμένα η παργματικά ανούσια ιστορία ήταν η τρίτη που σε πολλά σημεία δεν φαίνεται λογική

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.