SUPER ΜΙΚΥ 39 — ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος τού μηνιαίου Super Μίκυ, με τον Ντόναλντ να προσπαθεί να προστατευθεί από μια ξαφνική βροχή στο δάσος. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία περίπλοκη εξέλιξη, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Το Μαύρο Φάντασμα δραπετεύει χρησιμοποιώντας μια μικρή μαύρη τρύπα, που είναι ασορτί. Ο Δόκτωρ Στάτικ θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν τα ίχνη του σε διάφορους παράλληλους κόσμους, όπου θα αποδειχθεί ότι το Φάντασμα είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους.

Η δραπέτευση του Φαντάσματος (όπου το πώς ακριβώς δραπέτευσε μάλλον επαφίεται ως άσκηση) είναι απλώς η αφορμή για μια περιπέτεια στα παράλληλα σύμπαντα. Μάλλον απλοϊκή υπόθεση, που ασχολείται πολύ επιφανειακά με τον βίαιο χαρακτήρα των δύο συμπάντων, τα οποία επισκέπτονται οι δύο ήρωες, ενώ η λύση, που δίνει ο Μίκυ είναι κι αυτή, αν το καλοσκεφτείς, βίαια. Το σχέδιο είναι καλό, μοντέρνο. Εξήμισι.

(Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβουμε, κύριε Αρχισυντάκτα; Ο δόκτωρ, τού δόκτορα ή τού δόκτωρος στην καθαρεύουσα. Όχι ο δόκτωρ, του δόκτωρ!)

Ακολουθεί η ιστορία ο σούπερ μηχανικός, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Ο Ντόναλντ ανοίγει  ένα συνεργείο αυτοκινήτων, έχοντας μεσάνυχτα από τεχνικές γνώσεις. Στην αρχή τα πάει καλά, χάρις στις ευφάνταστες λύσεις, που προτείνουν και υλοποιούν τα ανίψια του. Όταν φτάνει η περιζήτητη δουλειά από τον δήμο, ο Ντόναλντ θα αρχίσει να κοκορεύεται, οπότε τα ανιψάκια θα τον αφήσουν να τα βγάλει πέρα μόνος του, με τα αναμενόμενα αποτέλεσμα.

Μέτριο προς καλό σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή στη φόρμουλα των ιστοριών δεξιοτεχνίας τού Ντόναλντ. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία το μυστικό τού Πασχάλη, σε σενάριο Maya Åstrup και σχέδιο Andrea Ferraris.

Τα ανιψάκια επισκέπτονται το αγρόκτημα της γιαγιάς Ντακ, όπου διαπιστώνουν ότι ο Πασχάλης είναι πεσμένος, καθώς τρώει μόνο… επτά φορές την ημέρα. Τα ανιψάκια αναλαμβάνουν να βρουν ποιο είναι το πρόβλημα του Πασχάλη και να δώσουν λύση.

Καλούτσικο σχέδιο για μια όμορφη ιστορία. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία αγώνας σπατάλης, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

Αηδιασμένος με τις σπατάλες, που κάνει ο δήμος, ο Σκρούτζ αποφασίζει να κατέβει για δήμαρχος. Όμως, επικεφαλής τής προεκλογικής εκστρατείας αναλαμβάνει ο Ντόναλντ.

Καλούτσικο σχέδιο και εδώ, με τον Ντόναλντ να ξεπερνά, ως συνήθως, τα όρια και με αναμενόμενο αποτέλεσμα. Εξήμισι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία κακή επιρροή, σε σενάριο Maya Åstrup και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Ο Γκούφυ έχει μείνει κατά βάθος παιδί και του αρέσει να παίζει με τα άλλα παιδιά. Όμως, κάποιοι γονείς θεωρούν ότι είναι κακή επιρροή για τα παιδιά.

Όμορφο σχέδιο για μια πολύ όμορφη ιστορία. Οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία το καπέλο τής ύπνωσης, σε σενάριο Janet Gilbert και σχέδιο Raúl Bratesco.

Η Μάτζικα χαρίζει στον Κύρο ένα καπέλο, που κάνει όποιον το φοράει να θέλει να κλέψει την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ και να τη δώσει στη Μάτζικα. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά με ένα τόσο απλό σχέδιο;

Αρκετά καλό σχέδιο σε κλασική γραμμή, για μια εξωφρενικά αστεία ιστορία. Οκτώ και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία τεχνητή νοημοσύνη, σε σενάριο Stefan Petrucha και σχέδιο Jorge David Redo.

Όλοι οι φίλοι τού Μίκυ ασχολούνται με τις σελίδες τους στο Μάουσμπουκ και με τους «φίλους», που έχουν εκεί, καθώς οι πραγματικοί φίλοι, όπως ο Μίκυ, είναι ντεμοντέ. Τσαντισμένος, ο Μίκυ προσπαθεί να συνδεθεί κι αυτός στο Μάουςμπουκ, για να δει περί τίνος πρόκειται, αλλά ανακαλύπτει ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τη δική του ταυτότητα. Όταν αποφασίζει να τον εντοπίσει, συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι φανταζότανε.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που προφανώς δεν έχει και πολλή σχέση με το πώς δουλεύουν οι υπολογιστές, αλλά σχολιάζει την αλλοτρίωση πολλών ανθρώπων, που δεν έχουν άλλη ζωή πέρα από την εικονική τους ζωή στον υπολογιστή. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ένδοξα όνειρα, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Cèsar Ferioli Pelaez.

Ένας Γάλλος κλέφτης, που ισχυρίζεται ότι είναι Λύκος, έρχεται να μείνει με τους Λύκους για λίγες μέρες. Βλέποντας την ατζαμοσύνη τους, τους παίρνει συνέχεια στο ψιλό. Έτσι οι Λύκοι αποφασίζουν να τον βάλουν στη θέση του, κλέβοντας ένα πίνακα από το μουσείο τής Λιμνούπολης. Θα τα καταφέρουν μεν, αλλά…

Καλό σχέδιο για μια ιστορία που δείχνει ότι οι Λύκοι δεν είναι πάντα ατζαμήδες. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το τίμημα της επιτυχίας, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο José Maria Millet Lopez.

Ο Ντόναλντ προσλαμβάνεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε μία διαφημιστική εταιρεία. Οι διαφημίσεις, που γυρίζει, έχουν τεράστια επιτυχία, αν και δεν έχουν και πολλή σχέση με την πραγματικότητα. Όλα πάνε καλά, μέχρι που ο Ντόναλντ αναλαμβάνει να διαφημίσει ένα προϊόν, που αποδεικνύεται βλαβερό.

Καλό σχέδιο για μια ακόμα ιστορία δεξιοτεχνίας τού Ντόναλντ. Βλέπουμε τις υπερβολές και τα ψέμματα που λένε οι διαφημίσεις, όπου ακόμα και όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται, είναι κι αυτό ευκαιρία για διαφήμιση. Επτά.

Στο επόμενο τεύχος, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, θα διαβάσουμε την ιστορία το άγγιγμα του πάγου (ή κάπως έτσι), σε σενάριο Michael T. Gilbert και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

Ένα αρκετά συμπαθητικό τεύχος. Μπορεί η βασική ιστορία κάπως να απογοήτευσε, αλλά οι υπόλοιπες ιστορίες ήταν στην πλειοψηφία τους καλές, με δύο μάλιστα να ξεχωρίζουν. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο επτά.

smb_logo

Τις παρουσιάσεις τού Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Super Μίκυ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to SUPER ΜΙΚΥ 39 — ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του Super Μίκυ 39.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.