ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 232—ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΦΙΛΟΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 232 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ να ποζάρει μπροστά στο αυτοκίνητό του. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ένας πολύτιμος φίλος σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Massimo De Vita.

Όταν το αυτοκίνητο του Μίκυ παθαίνει βλάβη, το δίνει για παλιοσίδερα, νομίζοντας ότι δεν επισκευάζεται. Οι φίλοι τού Μίκυ σπεύδουν ο καθένας να του δώσει κάποιο αυτοκίνητο, που τους περισσεύει, εις ανάμνηση των περιπετειών, που ζήσανε μαζί του, οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Όμως υπάρχει πάντα κάποιος λόγος, που τα αυτοκίνητα, που του δίναν, ήταν παροπλισμένα. Άσε που τελικά και το αυτοκίνητο του Μίκυ ήταν μία χαρά.

Αρκετά καλό, μοντέρνο σχέδιο, σε ένα συμπαθητικό αφιέρωμα σε ένα σύντροφο του Μίκυ, στον οποίο δεν δίνουμε πολλή σημασία. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία προπόνηση για τον Μαραθώνιο, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Massimo Asaro.

Από το πολύ τρέξιμο για να ξεφύγει από τους πιστωτές του, ο Ντόναλντ έχει γίνει ένας ικανότατος δρομέας. Έτσι, αποφασίζει να τρέξει στον Μαραθώνιο της Λιμνούπολης, για να τους ξεπληρώσει με τα χρήματα του βραβείου. Θα τα καταφέρει;

Αρκετά άσχημο σχέδιο, για μια ιστορία βασισμένη σε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, που όμως κάπου χάνει στην εκτέλεση. Καλά τα πάει ο Ντόναλντ, μέχρι να νικήσει στον αγώνα, αλλά από εκεί και πέρα η ιστορία πλατειάζει, θέλοντας να μας δείξει και την συνέχεια. Έξι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία ποιος φεύγει και ποιος μένει, σε σενάριο Alessandro Mainardi και σχέδιο Nicolino Picone.

Ο Παντάξιος και η δεσποινίς Ευταξία, νομίζοντας ότι ο Σκρουτζ σκοπεύει να απολύσει έναν από τους δύο τους για λόγους οικονομίας, αποφασίζουν και οι δύο να θυσιαστούν χάριν του άλλου, κάνοντας ζημιές και σπατάλες. Τι όμως σκόπευε να κάνει ο Σκρουτζ;

Ακόμα πιο άσχημο σχέδιο, για μια ιστορία βασισμένη σε μια όμορφη ιδέα, αν και με προφανή κατάληξη, η οποία ιστορία δείχνει από την ανάποδη την τσιγκουνιά του Σκρουτζ. Δηλαδή, όχι με την παράλογη οικονομία, που κάνει συνήθως, αλλά με την αντίδρασή του στη σπατάλη. Εξήμισι.

Ακολουθεί η ιστορία ο θησαυρός των Χλαπακέρος, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Fabio Pochet.

Με αφορμή μια όχι ιδιαίτερα κολακευτική φωτογραφία, ο Ινιδάνα Γκούφυ αφηγείται στον Μίκυ και τα παιδιά την περιπέτεια, που ακολούθησε μετά το τράβηγμα της φωτογραφίας, όπου ο Ινδιάνα βοήθησε τη φυλή των… Χλαπακιέρος να βρει το θησαυρό της.

Μέτριο σχέδιο (αν και η Ινδιάνα είναι όμορφη) για μια σχετικά απλή ιστορία, που δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία, που βλέπουμε στην αρχή. Συνήθως οι ιστορίες, που ξεκινάνε με μία φωτογραφία, δείχνουν κάτι από την κατάληξή τους, ενώ εδώ έχουμε κάτι από την αρχή, που δεν θα αφαιρούσε τίποτε από την ιστορία, αν το παραλείπανε.  Εξήμισι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η αδηφάγος ζύμη, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Massimo Asaro, από τη σειρά εφιάλτης στην κουζίνα.

Όταν η ζύμη μιας γειτόνισσας της γιαγιάς Ντακ αρχίζει να φουσκώνει ανεξέλεγκτα, απειλώντας να καταπιεί όλη τη γη, η γιαγιά Ντακ, με τη βοήθεια ενός βιβλίου μιας θείας της, αναλαμβάνει δράση, για να εξουδετερώσει τη ζύμη.

Μέτριο σχέδιο για μια ιστορία που θυμίζει αυτές της οργάνωσης Γ.Ι.Α.Μ. (δεν το λέω ως κομπλιμέντο), αλλά με ήρωα τη γιαγιά Ντακ, αντί για τον Πασχάλη. Έξι και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία η απεργία των Μουργόλυκων, σε σενάριο Pietro Zemelo και σχέδιο Roberto Vian.

Οι Λύκοι επινοούν ένα σατανικό σχέδιο, για να κλέψουν τον Σκρουτζ. Αποφασίζουν να κάνουν απεργία, αρνούμενοι να τον κλέψουν, όσο αυτός έχει ενεργοποιημένα τα συστήματα ασφαλείας στο θησαυροφυλάκιο! Ακούγεται αστείο, αλλά πόσο θα αντέξει ο Σκρουτζ να πληρώνει τζάμπα, για τα συστήματα ασφαλείας; Λέτε να βρήκαν οι Λύκοι επιτέλους το τέλειο σχέδιο;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία βασισμένη σε μια εξωφρενική ιδέα, επεξεργασμένη σωστά. Επτά.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το μοιραίο καρούμπαλο, σε σενάριο Giorgio Fontana και σχέδιο Federico Franzò.

Για να αποκτήσει ο Λούντβιχ πτυχίο… καρουμπαλολογίας, πρέπει να μελετήσει ένα καρούμπαλο πάνω στο κεφάλι του. Ο Φέθρυ προθυμοποιείται να του το δώσει, όμως το χτύπημα στο κεφάλι κάνει τον Λούντβιχ να χάσει τη μνήμη του και να αλλάξει προσωπικότητα και να γίνει ανεύθυνος και ανώριμος.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια πλακατζίδικη ιστορία, όπου βλέπουμε μια άλλη πλευρά, ίσως πιο ενδιαφέρουσα, του Λούντβιχ. Επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο θησαυρός των ασπαλακορύγχων, σε σενάριο Sio και σχέδιο Stefano Intini.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3150, που κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2016, συμπληρωμένες με  δύο ιστορίες από το αμέσως προηγούμενο τεύχος 3149, δύο ιστορίες από το Topolino 3132, που κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και μία ακόμα ιστορία από το 2015 και μία μονοσέλιδη ιστορία από το 2008. Πολύ πράμα!

Με τόσες πολλές ιστορίες, δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά από αυτό το τεύχος. το οποίο αποδείχθηκε μάλλον μέτριο. Μέσος όρος για το τεύχος γύρω στο εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 232—ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΦΙΛΟΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 232.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.