ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 237—ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 237 τού νέου Μίκυ Μάους, με τους ήρωες της Ντίσνεϋ να κοιτάνε το έλκηθρο του ή Βασίλη, σε ένα δεύτερο Χριστουγεννιάτικο τεύχος για φέτος, ώστε να εμπεδώσουμε το θέμα. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία τα χαμένα Χριστούγεννα, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Carlo Limido.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Στη Λιμνούπολη επικρατεί χάος, καθώς οι Λιμνουπολίτες τρέχουν και δεν φτάνουν, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις των εμπορευματοποιημένων Χριστουγέννων. Έτσι, αντί να χαρούν τη γιορτή, εύχονται να μην υπήρχαν τα Χριστούγεννα. Όταν το μαθαίνει αυτό ο Άη Βασίλης, αποφασίζει να πραγματοποιήσει την επιθυμία τους, και η επόμενη μέρα, που ξημερώνει, είναι η 26η Δεκεμβρίου. Οι Λιμνουπολίτες συνειδητοποιούν το σφάλμα τους, αλλά είναι πλέον αργά, καθώς ο Άη Βασίλης δεν μπορεί να επαναφέρει τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση. Ο μόνος, που μπορεί να το κάνει, είναι ο… εργοδότης του. Θα μπορέσουν οι Λιμνουπολίτες να τον βρουν;

Η ιστορία έχει αναφορές στην περσινή Χριστουγεννιάτικη ιστορία ο ορεσίβιος της χρονιάς, αλλά δεν αποτελεί συνέχειά της, οπότε μην πτοείστε από αυτές, αν δεν την έχετε διαβάσει.

Το σχέδιο είναι ασχημούτσικο, αλλά η ιστορία είναι πολύ όμορφη, δείχνοντάς μας ποιο είναι το πραγματικό πνεύμα των γιορτών. Οκτώ.

Ακολουθεί η ιστορία αυτοί που έσωσαν τα Χριστούγεννα, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Luca Usai.

Ο Ντόναλντ φέρνει στη Λιμνούπολη ένα πλοίο γεμάτο με κοντέινερ με «συλλεκτικά» παιχνίδια, που ο Σκρουτζ θέλει να ρίξει στην αγορά για τα Χριστούγεννα. Όταν, φυσικά, το πλοίο ναυαγεί, θα σώσει τον Ντόναλντ ο… Μίκυ. Μαζί, με τη βοήθεια δύο παλαβών, που δημοσιεύουν ένα σωρό άχρηστες εκδόσεις, θα αναλάβουν να μεταφέρουν το ένα και μοναδικό κοντέινερ, που σώθηκε, στη Λιμνούπολη, προστατεύοντάς το από τα νύχια τόσο των Λύκων όσο και του Μαύρου Πητ.

Ασχημούτσικο σχέδιο για μια ιστορία που είναι περισσότερο μια μπηχτή για τις «συλλεκτικές» εκδόσεις τής De Agostini τύπου «διάφορες πέτρες», παρά μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Τουλάχιστον, το τέλος είναι Χριστουγεννιάτικο. Έξι.

Συνεχίζουμε με την ιστορία από τα ψηλά στα χαμηλά, σε σενάριοκαι σχέδιο Blasco Pisapia.

Η Κλάραμπελ μεγάλωσε αρχικά με ένα θείο της και στη συνέχεια με μια θεία της, τη Νένα. (Είπαμε, δεν υπάρχουν γονείς στο σύμπαν τής Ντίσνεϋ· μόνο ανίψια.) Η θεία Νένα, όμως, έχει τα μυαλά της πάνω απ’ το κεφάλι της κι έτσι, παραμονή Χριστουγέννων, βρίσκεται να μένει χρεοκοπημένη με την Κλάραμπελ σε μία κάμαρη, με τον δικηγόρο τού αδελφού της να ετοιμάζεται να της πάρει τη μικρή. Όμως είναι παραμονή Χριστουγέννων, και όλα είναι δυνατά.

Μέτριο σχέδιο, για μια ιστορία από την οποία δεν περίμενα πολλά. Όμως, επειδή (στην ιστορία) είναι παραμονή Χριστουγέννων, και όλα γίνονται, τελικά η ιστορία είναι μια πολλή όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Η σκηνή, όπου εισβάλλει στην κάμαρη τής Νένας ένα τσούρμο από μαγείρους, οι οποίοι στρώνουν το τραπέζι της με ένα σωρό φαγητά, θα είναι σίγουρα κάτι που θα θυμούνται όσα παιδιά διαβάσουν αυτήν την ιστορία. Οκτώ και εδώ.

Ακολουθεί η ιστορία η νύχτα που το κλειδί έσπασε, σε σενάριο Giorgio Fontana και σχέδιο Federico Bertolucci.

Όταν ο Γκούφυ προσπαθεί να μπει στο σπίτι του, σπάει το κλειδί του μέσα στην κλειδαριά. Αφού το συζητάνε για λίγες σελίδες με το Μίκυ, η ιστορία τελειώνει και ο Γκούφυ μπαίνει στο σπίτι του, ανοίγοντας την πόρτα του, που (χασμουρητό) δεν θα εκπλαγεί κανείς να μάθει ότι ήταν ξεκλείδωτη.

Άσχημο σχέδιο για μια ανούσια και εντελώς προβλέψιμη ιστορία. Τρία.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία όταν πάγωσε ο χρόνος, σε σενάριο Pietro Zemelo και σχέδιο Carlo Limido.

Ο Ήτα Βήτα έχει ένα ρολόι, που σταματά για λίγο το χρόνο. Χρήσιμο για να προλαβαίνει κανείς τις συνέπειες διαφόρων ατυχημάτων, αλλά και χρήσιμο σε κακοποιούς, όπως ο Μαύρος Πητ, ο οποίος προσπαθεί να το κλέψει, με αποτέλεσμα να σπάσει το ρολόι, και να παγώσει ο χρόνος για όλους, εκτός από τον Πητ και τον Ήτα Βήτα, που ακουμπούσαν το ρολόι, όταν έσπασε. Έτσι, οι δύο ήρωες θα πρέπει να συνεργαστούν, για να προμηθευτούν το ανταλλακτικό, που χρειάζεται, για να επισκευαστεί το ρολόι, και να επανέλθει η φυσιολογική ροή τού χρόνου.

Αρκετά καλό, μοντέρνο σχέδιο, αλλά ιστορία με συσκευή, που παγώνει το χρόνο και η οποία χαλάει, με αποτέλεσμα να παγώσει ο χρόνος παντού, έχουμε ξαναδιαβάσει πολύ καλύτερη και μάλιστα Χριστουγεννιάτικη. Αν δεν έχετε διαβάσει τα διπλά Χριστούγεννα, φαντάζομαι ότι θα βρείτε την ιστορία ενδιαφέρουσα. Εγώ, όμως, που την έχω διαβάσει, θα βάλω μόνο έξι.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία στο κυνήγι τού γκραν σλαμ, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Paolo Mottura.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε τρεις ιστορίες και μια μονοσέλιδη ιστορία από το Topolino 3135, καθώς και δύο ιστορίες από το Topolino 3136, που κυκλοφόρησαν στις 29 Δεκεμβρίου 2015 και στις 5 Ιανουαρίου 2016, αντίστοιχα.

Δύο πολύ καλές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, συνοδευόμενες από δύο μέτριες και μία μάλλον ατυχή ιστορία. Μέσος όρος για το τεύχος μόλις γύρω στο έξι και κάτι. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να το διαβάσετε για τις δύο καλές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 237—ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 1. Ο/Η John Kon λέει:

  Να ρωτήσω κάτι; το τεύχος το βρήκατε εύκολα; διότι εγώ στην Θεσσαλονίκη σε ένα περίπτερο και ένα ψιλικατζίδικο όπου όλα τα περιοδικά τα φέρνουν νωρίς σήμερα δεν το βρήκα πουθενά

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Στην Αθήνα κυκλοφόρησε κανονικά. Ας ελπίσουμε ότι η καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη είναι λόγω των εορτών ή/και του καιρού, και ότι η Καθημερινή δεν θα επαναφέρει παλιές πρακτικές, όπου εκτός Αθηνών τα τεύχη κυκλοφορούσαν με μία εβδομάδα καθυστέρηση.

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 237.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.