ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 238—ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 238 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ να παίζει τένις. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία στο κυνήγι τού γκραν σλαμ, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Paolo Mottura.

Τον δέκατο ένατο αιώνα, κάποιος έφτιαξε μια συσκευή, η οποία υποτίθεται ότι απορροφούσε την «αθλητική ενέργεια» από αντικείμενα, που έχουν σχέση με το τένις, και με αυτήν προέβλεπε τα αποτελέσματα των αγώνων τού τένις. Στην εποχή μας, ο Μαύρος Πητ κλέβει τη συσκευή αυτή από τον κληρονόμο του και επισκέπτεται τους χώρους διεξαγωγής των τεσσάρων τουρνουά τού γκραν σλαμ. Ο Μίκυ, η Μίννι, ο Οράτιος και η Κλάραμπελ τον ακολουθούν, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα σχέδιά του, που είναι ακόμα πιο σατανικά, απ’ όσο φανταζόντουσαν.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο (εμένα δεν μ’ αρέσει) από τον Μοτούρα, για μια ιστορία που απαιτεί κάμποση αναστολή της δυσπιστίας εκ μέρους τού αναγνώστη, με το σχεδόν μαγικό μηχάνημα, και η οποία ουσιαστικά είναι ένα προσκύνημα στους χώρους λατρείας τού τένις. Αν σας αρέσει το τένις (και το σχέδιο του Mottura), η ιστορία σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Εγώ, όμως, που το τένις δεν μ’ ενθουσιάζει, και το σχέδιο του Mottura με ζαλίζει, θα βάλω μόνον επτά.

Ακολουθεί η ιστορία η υπόγεια πόλη, σε σενάριο Giorgio Pezzin και σχέδιο Giuseppe Dalla Santa.

Τα οικόπεδα στη Λιμνούπολη είναι πανάκριβα, καθώς μέχρι και η τελευταία σπιθαμή γης είναι χτισμένη. Έτσι, όταν ο Σκρουτζ ανακαλύπτει ένα τεράστιο σπήλαιο κάτω από τις ιδιοκτησίες του, αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί, χτίζοντας εκεί γραφεία και αποθήκες και μεταφέροντας εκεί τα εργοστάσιά του. Όλα πάνε καλά, μέχρι που κάποιοι, που κάνουν μπαμ ότι είναι οι Λύκοι μεταμφιεσμένοι, νοικιάζουν μια αποθήκη ακριβώς κάτω από το θησαυροφυλάκιο.

Ωραίο σχέδιο σε κλασικίζουσα γραμμή, πάνω στο κλασικό μοτίβο, όπου ο Σκρουτζ ρίχνει κάτι στην αγορά, χωρίς να έχει σκεφτεί τις συνέπειες. Εδώ που τα λέμε, ούτε και ο σεναριογράφος τις είχε σκεφτεί. Τι θα πει ότι γλύτωσε η Λιμνούπολη από τη ρύπανση των εργοστασίων, επειδή αυτά μεταφέρθηκαν στο υπέδαφος; Ο καπνός ή θα έμενε στη σπηλιά, κάνοντας το εγχείρημα να ναυαγήσει χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή των Λύκων, ή θα έβρισκε διέξοδο στην επιφάνεια, μολύνοντας ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι μόλυναν οι ψηλές καμινάδες των εργοστασίων. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία οι 6 βαθμοί διαχωρισμού, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Antonello Dalena.

Σύμφωνα με μία θεωρία, όλοι οι άνθρωποι απέχουν το πολύ κατά έξι γνωριμίες (ξέρω κάποιον, που ξέρει κάποιον, που κλπ.) από όλους τους άλλους. Έτσι, όταν ο Ντόναλντ παθιάζεται με τον ηθοποιό Άντριεν Μπιμπρόντυ (ξέρετε, αυτόν που είχε παίξει στον παπιανίστα), βλέποντας συνέχεια ταινίες του, τα ανιψάκια τού προτείνουν να τον βρει, χρησιμοποιώντας τη θεωρία των έξι βαθμών διαχωρισμού, για να του ζητήσει να παίξει σε μία ταινία του, που είναι το όνειρό του. Η προσέγγιση αυτή θα δουλέψει. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό, που περίμενε ο Ντόναλντ, είναι όμως πολύ καλύτερο.

Το σχέδιο είναι άσχημο, αλλά η ιστορία είναι όμορφη, με τον Ντόναλντ να επηρεάζει θετικά τις ζωές των διαφόρων ατόμων, που γνωρίζει, με το να τους φέρνει σε επαφή με άτομα πιο πριν ή πιο μετά από αυτά στην ακολουθία προς τον Μπιμπρόντυ. Και βέβαια, έχοντας κάνει τόσες γνωριμίες, επηρεάζοντάς τους όλους θετικά, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι θετικό και για τον Ντόναλντ. Επτάμισι.

Ακολουθεί η ιστορία το φίλτρο τής ασχήμιας, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Alessia Martusciello.

Και πάλι η Μάτζικα βρίσκεται μπροστά στις κάμερες. Αυτή τη φορά δείχνει πώς φτιάχνεται ένα φίλτρο, που κάνει τις όμορφες μάγισσες άσχημες σαν… μάγισσες, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στο επάγγελμά τους. Το φίλτρο δουλεύει, αλλά…

Όμορφο (ή, μήπως, άσχημο, αφού μιλάμε για φίλτρο τής ασχήμιας;) σχέδιο για μια πολύ αστεία ιστορία. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η περίπτωση του επίμονου χιονάνθρωπου, σε σενάριο Sio και σχέδιο Enrico Faccini.

Χιόνισε, και όπου και να κοιτάξει ο Φέθρυ, βλέπει μπροστά του ένα συγκεκριμένο χιονάνθρωπο.

Η υπόθεση δεν έχει και πολλή σημασία, καθώς αποτελεί απλώς το ορμητήριο για ένα ρεσιτάλ ατάκας από τον Φέθρυ, που μ’ έκανε να σκάσω στα γέλια, σε βαθμό που ούτε που πρόσεξα το ότι το σχέδιο είναι του Faccini. Δέκα.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η λέσχη των τσιγκούνηδων, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Ettore Gula.

Ο δήμος τής Λιμνούπολης δεν έχει αρκετά χρήματα, για να οργανώσει τη γιορτή για την επέτειο της ίδρυσης της πόλης. Έτσι, ο υπουργός οικονομικών(!) απευθύνεται στους Λιμνουπολίτες, ζητώντας τους να κατεβάσουν ιδέες, τις οποίες και θα συγχρηματοδοτήσουν. Όταν η λέσχη των εκατομμυριούχων προτείνει ένα πανάκριβο σχέδιο, ο Σκρουτζ παραιτείται από τη λέσχη και φτιάχνει τη λέσχη των τσιγκούνηδων, η οποία προτείνει μια φτηνή λύση. Ποια από τις δύο προτάσεις θα επιλέξει ο δήμος;

Καλούτσικο, μοντέρνο σχέδιο, για μια μάλλον αδιάφορη ιστορία, που πάσχιζε να αναπτύξει το θέμα της. Οι τσιγκούνηδες επέλεγαν κάπως ακραίες λύσεις, για την προμήθεια ανακυκλωμένων υλικών, αλλά δεν κατέληξε κάπου το θέμα, όπως δεν κατέληξε κάπου το θέμα και με το ότι είχαν κάνει κατάληψη στο γραφείο του, για να γλυτώσουν τα έξοδα του να έχει η λέσχη δική της έδρα. Οι Λύκοι εμφανίστηκαν προς το τέλος, λες και μπήκαν μόνο για να αυγατίσουν τις σελίδες. Όσο για το τέλος, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η λέσχη των εκατομμυριούχων ελέγχεται από το δήμο, όπως δυσκολεύομαι να πιστέψω και ότι ο δήμος έχει υπουργό οικονομικών. Πέντε.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το μυστήριο των πινακίδων, σε σενάριο Giorgio Fontana και σχέδιο Ottavio Panaro.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε πέντε ιστορίες από το Topolino 3138, που κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου 2016, συμπληρωμένες με μία ιστορία, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Topolino το 2003.

Ένα αρκετά καλό τεύχος, με λίγη κοιλιά στην τελευταία ιστορία, η οποία όμως αντισταθμίζεται και με το παραπάνω από την εξαιρετική ιστορία τού Faccini. Μέσος όρος για το τεύχος κάτι παραπάνω από επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 238—ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 238.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.