ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 239—ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 239 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον θείο Σκρουτζ να μας υποδέχεται στο θησαυροφυλάκιό του με ανοιχτές αγκάλες. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το μυστήριο των πινακίδων, σε σενάριο Giorgio Fontana και σχέδιο Ottavio Panaro.

Μία ωραία πρωία, οι προειδοποιητικές πινακίδες έξω από το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ αλλάζουν και καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Το ποιος το έκανε είναι σχετικά προφανές (είναι ο τυπικός ένοχος σε ιστορίες μυστηρίου) αν και του Σκρουτζ θα του πάρει κάπως περισσότερο από εμάς, για να το ανακαλύψει. Ποιο, όμως, ήταν το κίνητρό του;

Ασχημούτσικο σχέδιο για μια ελαφρώς γλυκανάλατη ιστορία. Έξι.

Ακολουθεί η ιστορία το άγγιγμα του Μίδα, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Lorenzo De Pretto.

Ο Ινδιάνα Γκούφυ και ο πρύτανης του πανεπιστημίου τής Λιμνούπολης πηγαίνουν στη Φρυγία, στη σημερινή Τουρκία, προς αναζήτηση του ανακτόρου τού βασιλιά Μίδα. Όχι μόνο θα το βρουν, αλλά θα βρουν και το πρώτο από τα γάντια, που φορούσε ο Μίδας, για να μπορεί να τρώει, το οποίο με τη χρήση είχε αποκτήσει και αυτό το άγγιγμα του Μίδα. Θα το χρησιμοποιήσουν για καλό ή για κακό;

Μέτριο σχέδιο για μια μέτρια ιστορία. Ενδιαφέρων ο χαρακτήρας του πρύτανη, που από ένας αδέξιος ακαδημαϊκός, που δεν ξέρει τίποτε πέρα από τα βιβλία του, αλλάζει δραστικά με τον εύκολο πλουτισμό. Επτά.

Συνεχίζουμε με την ιστορία επιχείρηση καθαρή Λιμνούπολη, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Για να προωθήσει την καμπάνια τού δήμου για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, ο δήμαρχος αποφασίζει να επιβραβεύσει τους πιο επιμελείς πολίτες, προσλαμβάνοντάς τους στο δήμο. Ο πιο επιμελής είναι ο Ντόναλντ, ο οποίος προσλαμβάνεται ως επίτιμος ρακοσυλλέκτης και επόπτης απορριμμάτων.   (Διάβαζε οδοκαθαριστής…) Ως ειδικός επόπτης απορριμάτων προσλαμβάνεται όμως και ο Γκαστόνε, επειδή μπορεί να βρίσκει χαμένα κοσμήματα. Φυσικά, ο Γκαστόνε πάει και ψάχνει καρφωτά στα σκουπίδια, που έχει μαζέψει ο Ντόναλντ, σκορπίζοντάς τα, οπότε η σύγκρουση δεν θ’ αργήσει να συμβεί.

Μέτριο σχέδιο και εδώ, για μια ιστορία, που κανονικά θα έπρεπε να τη θάψουμε, μια και οι χαρακτήρες τού Ντόναλντ και του Γκαστόνε είναι αντίθετα δοσμένοι, ενώ υπάρχουν και κάποια κενά στην υπόθεση. (Πώς βρέθηκε ο Γκαστόνε ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, με ένα αναποδογυρισμένο παγωτό δίπλα του;) Όμως, το να βλέπεις τον Γκαστόνε να τρώει το ξύλο τής χρονιάς του, στη συνέχεια να παθαίνει ατύχημα, και στο τέλος να είναι ο Ντόναλντ, αυτός που βγαίνει κερδισμένος, είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι θέλαμε να το δούμε, οπότε ένα περιποιημένο οκτώ θα το βάλουμε!

Ακολουθεί η ιστορία το ιερό τσάι, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Lucio Leoni.

Μετά από κατσάδα από τον Σκρουτζ, επειδή χρησιμοποίησε καινούργιο φακελάκι τσάι, ο Παντάξιος πηγαίνει στα Ιμαλάια, για να προμηθευτεί ένα φακελάκι από το ιερό τσάι τής αιωνιότητας, το οποίο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, διατηρώντας τη γεύση του.  Ο Παντάξιος θα περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες, στις οποίες θα τον υποβάλουν, προκειμένου να αποδειχθεί άξιος να του δώσουν το φακελάκι. Όμως οι μοναχοί, που καλλιεργούν το τσάι, ξέρουν ότι σύντομα το φακελάκι θα ξαναγυρίσει σ’ αυτούς.

Μέτριο προς καλό σχέδιο, για μια όμορφη ιστορία, που τονίζει τις αρετές τού Παντάξιου, αλλά δείχνει και μια ιδιαίτερη πτυχή τής τσιγκουνιάς τού Σκρουτζ. Οκτώ και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία στις γραμμές τού τραμ, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Donald Soffritti.

Ο Πητ και ο Φούμφο κάνουν διάρρηξη σε ένα κοσμηματοπωλείο. Όμως, τους βλέπει ένας αστυνομικός, οπότε τον δένουν σαν σαλάμι. Ένας άλλος αστυνομικός τούς βλέπει να τον δένουν, οπότε τον δένουν κι αυτόν. Κάποιος τους βλέπει να τον δένουν κι εκείνον, και πάει λέγοντας, μέχρι που δένουν το μισό Μίκυ Σίτυ και δεν ξέρουν τι να τους κάνουν!

Δεν μ’ άρεσε το σχέδιο, δεν μ’ άρεσε που η ιστορία άργησε πολύ να ξεκινήσει, δεν μ’ άρεσε που ο Φούμφο παρουσιάζεται σαν ντιπ ηλίθιος, και δεν μ’ άρεσε το ότι η ιστορία βασιζόταν σ’ αυτήν την ηλιθιότητά του. Δεν λέω, η ιδέα είχε την πλάκα της και υλοποιημένη διαφορετικά ίσως να έβγαζε πολύ γέλιο. Η συγκεκριμένη υλοποίηση ήταν όμως απλώς εκνευριστική. Πέντε.

Την επόμενη εβδομάδα, θα διαβάσουμε την ιστορία μακριά από το τρελό πλήθος, η οποία, όπως μας επεσήμανε ο φίλος Γιώργος, είναι η via dalla papera folla (=μακρυά από το παπιοπλήθος ή κάπως έτσι), σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Marco Mazzarello. Πάπια=τρελός, κύριε Αρχισυντάκτα;

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3190, που κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου 2017, δύο ιστορίες από το αμέσως επόμενο τεύχος 3191 και μία παλιότερη ιστορία, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Topolino το 2007.

Δύο καλές ιστορίες, εκ των οποίων η μία για πολύ υποκειμενικούς λόγους, σε ένα κατά τα άλλα μέτριο τεύχος. Μέσος όρος για το τεύχος κάτι λιγότερο από επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 239—ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

 1. Ο/Η Giorgos Kyprakis λέει:

  Η ιστορία του επόμενου τεύχους είναι αυτή
  https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3133-2

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Kriton λέει:

  Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 239.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Captain Couper λέει:

  Στην πρώτη ιστορία μόνο εγώ νόμισα ότι η κοπέλα ήταν μεταμφιεσμένος Μουργολύκος;

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η Kriton λέει:

   Δεν ξέρω για Μουργόλυκο, αλλά κι εμένα ο νους μου πήγε στο ότι τα κίνητρά της δεν ήταν τόσο ευγενή. Μάλλον όμως δεν ταίριαζε κάτι τέτοιο με το θέμα τής ιστορίας, διότι θα δικαίωνε τον Σκρουτζ, που είχε βάλει τις αποτρεπτικές πινακίδες.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.