ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 242—Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΙΩΝ ΚΑΡΥΔΙΩΝ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 242 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τη Μίννι να μας εξηγούν τι σημαίνει «κρύο, καιρός για δύο». Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία  η έκπληξη των γιγάντιων καρυδιών, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Casty.

Ο Μίκυ και η Μίννι πηγαίνουν στην Καρυδονησία, ένα νησί που φημίζεται για τα γιγαντιαία του καρύδια. Κάποιοι πειρατές, όμως, λυμαίνονται τα τουριστικά πλοία τού νησιού, οπότε ο Μίκυ αναλαμβάνει να βοηθήσει τις αρχές τού νησιού, να τους συλλάβουν.

Επιστροφή στις αρχές τής δεκαετίας τού 1960, με ένα σενάριο τού Rodolfo Cimino και σχέδιο από τον Casty στο στυλ τού Romano Scarpa. Μια αλλόκοτη εξωτική χώρα στο υπόβαθρο, από αυτές στις οποίες μας είχε συνηθίσει ο Cimino στις ιστορίες του με τον Σκρουτζ, χωρίς όμως τους αλλόκοτους κατοίκους, που κατοικούσαν σ’ εκείνες τις χώρες, για μια ιστορία που δεν θυμίζει τόσο ιστορίες τού Cimino με τον Scarpa, όσο, ας πούμε, το μυστικό τού πράσινου κόλπου των Gian Giacomo Dalmasso και Giovan Battista Carpi. Κάπου βρίσκω τη σημερινή ιστορία να υστερεί σε σύγκριση μ’ εκείνη, αλλά νομίζω ότι, αν τις είχα διαβάσει και τις δύο ιστορίες μικρός, τα τεράστια καρύδια με τις ευφάνταστες χρήσεις τους θα είχαν κάνει τη σημερινή ιστορία να με εντυπωσιάσει το ίδιο με την άλλη, την παλιά, οπότε ένα οκτώ θα το βάλουμε.

Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο Στρατηγός Σέτερ, που στέλνει ραβασάκια στον Μίκυ, αυτός είναι ένας αξιωματικός τής αεροπορίας ή/και των μυστικών υπηρεσιών τής Αμερικής, που ανέθετε αποστολές στον Μίκυ στις ιστορίες τού Γκότφρεντσον. Στο I.N.D.U.C.K.S. είναι περασμένος ως λοχαγός Σέτερ (αγγλιστί Captain Doberman), αλλά νομίζω ότι ο ίδιος ο Γκότφρεντσον του είχε δώσει προαγωγή (αν δεν απατώμαι σε συνταγματάρχη) μετά τις πρώτες του εμφανίσεις. Το ότι υπάρχουν αναφορές σ’ αυτόν, με κάνει να υποψιάζομαι ότι υπάρχει δάκτυλος Casty στο σενάριο!

Ακολουθεί η ιστορία ανεξέλεγκτη τύχη, σε σενάριο Sergio Cabella και σχέδιο Marco Palazzi.

Ο Γκαστόνε κληρονομεί ένα κόσμημα, που πολλαπλασιάζει την τύχη του για μία εβδομάδα, σε βαθμό που κινδυνεύει να πνιγεί από τα πολλά δώρα, που κερδίζει. Η μόνη λύση είναι η συγκατοίκηση με τον Ντόναλντ, ώστε η ατυχία του να μετριάσει την τύχη τού Γκαστόνε.

Μέτριο προς καλό σχέδιο για μια ιστορία βασισμένη σε δύο ενδιαφέρουσες ιδέες: το τι θα συνέβαινε αν ο Γκαστόνε γινόταν ακόμα πιο τυχερός, καθώς και το πώς η ατυχία τού Ντόναλντ επηρεάζει την τύχη τού Γκαστόνε σε συνάρτηση με την απόσταση μεταξύ τους. Η ιστορία θα ήθελε κάτι παραπάνω, για να δέσει λίγο καλύτερα και να μας κάνει να ταυτιστούμε με κάποιον από τους δύο ήρωες, αλλά ακόμα και έτσι ένα επτά μπορούμε να το βάλουμε.

Συνεχίζουμε με την ιστορία η μαγική πύλη, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Ottavio Panaro.

Η Μάτζικα αγοράζει μία μαγική πύλη, που μπορεί να τη μεταφέρει οπουδήποτε. Όμως η χρήση της δεν είναι και τόσο απλή.

Μέτριο σχέδιο, που προς το τέλος γίνεται ακόμα μετριότερο, λες και ο σχεδιαστής βιαζόταν να τελειώσει. Πλακατζίδικη ιστορία, που εικονογραφεί έξυπνα το ρητό «αν όλα τα άλλα αποτύχουν, διαβάστε τις οδηγίες». Εν προκειμένω, βέβαια, εκτός από την ανάγνωση των οδηγιών, χρειάζεται και να μην έχεις γκαντεμιά, από την οποία διαθέτει άφθονη η Μάτζικα. Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία ο πλανήτης τής αϋπνίας, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Graziano Barbaro.

Οι κάτοικοι ενός πλανήτη έχουν χάσει τον ύπνο τους. Μοναδική λύση είναι να επαναφορτίσουν τα αποθέματα ύπνου τους με την ενέργεια ύπνου ενός μεγάλου υπναρά. Ποιος καλύτερος γι’ αυτή τη δουλειά από τον Πασχάλη;

Μέτριο σχέδιο για μια σχετικά πλακατζίδικη ιστορία με αρκετή δράση, παρά το θέμα της, που είναι ο ύπνος. Επτά και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία διαγωνισμός ζωγραφικής, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Φέθρυ και Ντόναλντ Andrea Lucci.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ παίρνουν μέρος σε ένα διαγωνισμό προσωπογραφίας, ζωγραφίζοντας ο ένας τον άλλον. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, όταν ένα από τα μοντέλα και ένας από τους ζωγράφους είναι ο Φέθρυ, αλλά τελικά και οι δυο τους θα κερδίσουν.

Όπως είπα και στην αρχή, το σχέδιο είναι σαν να το έκαναν ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ, καθώς είναι το ίδιο άσχημα σχεδιασμένοι όσο και τα άτεχνα πορτραίτα, τα οποία σχεδίαζαν. Βέβαια, τώρα που το σκέπτομαι, ίσως ο σχεδιαστής να μην σχεδίασε αυτά τα πορτραίτα ως άτεχνα! Η ιστορία ίσως να ήταν καλή, αλλά το σχέδιο, όπου κάθε τόσο σταματούσα και έλεγα «πώς είναι σχεδιασμένοι έτσι ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ», με χάλασε πολύ, οπότε πάνω από έξι δεν μπορώ να βάλω.

Την επόμενη εβδομάδα, θα διαβάσουμε την ιστορία ο θησαυρός τού Τεμουτζίν, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Giuseppe Dalla Santa. Η ιστορία είναι σε δύο μέρη, τα οποία στην Ιταλία δημοσιεύτηκαν σε ξεχωριστά τεύχη τού Topolino. Στο Super Μίκυ είχε διαφημιστεί ότι θα διαβάζαμε την ιστορία ο Φάντομ επιστρέφει στο σχολείο, σε σενάριο Nino Russo και σχέδιο Fabio Celoni. Αν πρόκειται για αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής, μάλλον θα διαβάσουμε μόνο το πρώτο μέρος. Αν, πάλι, απλώς άλλαξαν γνώμη για το ποια θα είναι η βασική ιστορία τού τεύχους, τότε όχι μόνο ευελπιστούμε ότι θα διαβάσουμε ολόκληρη την ιστορία στο ίδιο τεύχος, αλλά γνωρίζουμε και μία ακόμη από τις ιστορίες του.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μία επιλογή πέντε ιστοριών, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2006 και 2011, με την προσοχή μας να τραβάει η πρώτη, με βάση τον ασυνήθιστο συνδυασμό δημιουργών.

Ένα αρκετά καλό τεύχος, όπου τις εντυπώσεις τις κέρδισε, όπως περιμέναμε, η πρώτη ιστορία. Καλές και οι υπόλοιπες ιστορίες, με μόνο την τελευταία να μας τα χαλάει. Μέσος όρος για το τεύχος, επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 242—Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΙΩΝ ΚΑΡΥΔΙΩΝ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 242.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.