ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 57—Ο ΤΟΛΜΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το καινούργιο τεύχος τού νέου Ντόναλντ, με τον Ντόναλντ να μας επιδεικνύει την εφεύρεσή του για τη γρήγορη διαγράμμιση διαβάσεων πεζών. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ο τολμών σχεδόν νικά σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

Το 61 μ.Χ., η βασίλισσα Νταίζυ ηγήθηκε μιας επαναστάσεως εναντίον των Ρωμαίων. Με τη σύμπραξη του Ντόναλντ, ο οποίος τη βοήθησε να σωθεί, μια φορά που την κυνηγούσαν οι Ρωμαίοι, η επανάσταση θα φουντώσει και… σχεδόν θα πετύχει.

Μέτριο σχέδιο για μια παρωδία τής πραγματικής επαναστάσεως, της οποίας ηγήθηκε η βασίλισσα Μπουντίκα (Βοαδίκεια στην καθαρεύουσα), η οποία είχε σαφώς λιγότερο ευτυχές τέλος, απ’ ό,τι είχε η Νταίζυ στην ιστορία. Η αναφορά στον τόπο και στη χρονολογία, αλλά και ο τίτλος τής ιστορίας κάπου καθιστούν την τελική ήττα αναμενόμενη. Επτά.

Στην ιστορία υπάρχει ένα καρέ με παραμορφωμένη προοπτική, το οποίο υποθέτω είναι φόρος τιμής σε ένα αντίστοιχο καρέ τού Barks στην ιστορία χαμένοι στις Άνδεις.

Ακολουθεί η ιστορία σκοτάδι στο νησί τού ήλιου, σε σενάριο Andreas Pihl και σχέδιο Flemming Andersen.

Ο Ντόναλντ χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Έτσι, αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού τού Λούντβιχ, για να τον συνοδεύσει στο νησί τού ήλιου, όπου ο Λούντβιχ θα επισκεπτόταν έναν επιστήμονα, που είχε ζητήσει τη βοήθειά του. Ο επιστήμων αποδεικνύεται τρελός, και η βοήθεια, που ήθελε, ήταν για να ολοκληρώσει το μηχάνημα, με το οποίο θα υλοποιούσε τα σατανικά του σχέδια. Ευτυχώς, που ο Ντόναλντ είναι ο Φάντομ Ντακ!

Μέτριο προς καλό σχέδιο, όσον αφορά στα παπιά και πολύ καλύτερο όσον αφορά στα υπόβαθρα. Αρκετά καλή και η ιστορία, αν και χωρίς κάτι το εξαιρετικό. Επτά και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία αποστολή εκτός έδρας, σε σενάριο Lars Jensen και σχέδιο Flemming Andersen.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ, μαζί με τους πράκτορες Τζάκσον και Φιντς του ΤΝΤ, πηγαίνουν στη Γκάνα τής Αφρικής για να πιάσουν ένα σάσαμπονσαμ, που τρομοκρατεί την περιοχή. Όμως το τέρας είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους.

Καλούτσικο σχέδιο, για μια ιστορία που εστιάζει κυρίως στη φαγωμάρα και στην ατζαμοσύνη των τεσσάρων πρακτόρων, αλλά καταφέρνει να έχει και το ενδιαφέρον της, με τις ανατροπές της. Επτά και εδώ.

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη 16 Απριλίου με την ιστορία η κρυστάλλινη σφαίρα, σε σενάριο Spectrum Associates και σχέδιο Antoni Bancells Pujadas.

Donald

Κι αυτόν τον μήνα έχουμε τρεις μεγάλες δανέζικες ιστορίες.

Ένα αρκετά καλό τεύχος, με σταθερή ποιότητα ιστοριών. Μέσος όρος όρος για το τεύχος, επτά.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 57—Ο ΤΟΛΜΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΑ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 57.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.