Τα Καλύτερα Κόμικς: Προέλευση οπισθοφύλλων—14

tkk

Ολοκληρώνουμε την αντιπαραβολή των οπισθοφύλλων από τα καλύτερα κόμικς με τα πρωτότυπά τους, παρουσιάζοντας τα τελευταία έξι οπισθόφυλλα. Όπως και την περασμένη φορά, τα ελληνικά οπισθόφυλλα προέρχονται από το greekcomics.gr.

Τα κανονικά εξώφυλλα, σε αντιπαραβολή με τα πρωτότυπά τους, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

TKK131b 131b-Superboy 62

Τεύχος 131, Δυναμικά και Superboy 62.

TKK132b 132b-World's Finest Comics 137 24

Τεύχος 132, Εκπληκτικά. Το οπισθόφυλλο είναι βασισμένο στο πρώτο καρέ από την ιστορία The Day Aquaman Lost His Powers, από το World’s Finest Comics 137.

TKK133b 133b-Superman 120 28

Τεύχος 133, Δυναμικά. Το οπισθόφυλλο είναι βασισμένο σε εσωτερικό καρέ από την ιστορία The Human Missile, από το Superman 120.

TKK134b 134b-Tales of the Unexpected 80

Τεύχος 134, Διαπλανητικά και Tales of the Unexpected 80.

TKK135b 135b-Superman 150 11

Τεύχος 135, Δυναμικά. Το οπισθόφυλλο είναι βασισμένο σε εσωτερικό καρέ από την ιστορία The One Minute of Doom, από το Superman 150.

TKK136b 136b-Mystery in Space 88 20

Θα ολοκληρώσουμε αυτήν τη σειρά άρθρων με το τεύχος 136, Παράξενα. Το οπισθόφυλλο είναι βασισμένο στο πρώτο καρέ από την ιστορία Topsy-Turvy Day in Midway City, από το Mystery in Space 88.

Παρά τις αρχικές μας αμφιβολίες, σχετικά με το αν θα καταφέρναμε να αναγνωρίσουμε την προέλευση των οπισθοφύλλων από τα καλύτερα κόμικς, αφού μόλις κάπου 29 από τα 136 οπισθόφυλλα είναι βασισμένα σε πραγματικά εξώφυλλα, τελικά τα καταφέραμε μια χαρά, αφού όχι μόνο αναγνωρίσαμε την προέλευση όλων των οπισθοφύλλων, αλλά αναγνωρίσαμε και την προέλευση όσων κανονικών εξωφύλλων δεν είχαμε καταφέρει να την αναγνωρίσουμε, όταν είχαμε παρουσιάσει την αντίστοιχη σειρά άρθρων.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ για όλες τις ιστορίες, στις οποίες βασίστηκαν τα οπισθόφυλλα, υπήρχαν εντυπωσιακά πρώτα καρέ, τα οποία θα έστεκαν μια χαρά και σαν εξώφυλλα, σε πολλές περιπτώσεις προτιμήθηκαν απλά και πολλές φορές αδιάφορα καρέ από αυτές τις ιστορίες. Ίσως να προτιμήθηκε η ευκολότερη και φτηνότερη λύση τής μετατροπής ενός απλού σχεδίου αντί του πιο σύνθετου πρώτου καρέ.

Τόσο από τα άρθρα αυτής της σειράς, όσο και από αυτά της παρουσίασης των κανονικών εξωφύλλων, συμπεραίνουμε ότι ο ισχυρισμός, ότι τα Διαπλανητικά είναι η ελληνική εκδοχή τού Mystery in Space, τα Παράξενα του Strange Adventures, τα Εκπληκτικά τού Tales of the Unexpected, και τα Υπεράνθρωπα και τα Δυναμικά τού Superman και του Action Comics, είναι μόνον κατά προσέγγιση σωστός, αφού οι ιστορίες, που αντιστοιχούν στα εξώφυλλα και στα οπισθόφυλλα, προέρχονται από τους ακόλουθους τίτλους, με κάποιους από αυτούς να παρέχουν ιστορίες σε περισσότερους από έναν τίτλο στα καλύτερα κόμικς:

Action Comics
Adventure Comics
Detective Comics
House of Mystery
House of Secrets
My Greatest Adventure
Mystery in Space
Showcase
Strange Adventures
Superboy
Superman
Superman’s Girl Friend, Lois Lane
Superman’s Pal, Jimmy Olsen
Tales of the Unexpected
World’s Finest Comics

Ειδικά για τον τελευταίο τίτλο, θα διατυπώσουμε την εικασία, ότι έδωσε το όνομά του σ’ ολόκληρη την ελληνική σειρά, όπου μια δόση μετριοφροσύνης μείωσε την υπερβολή, στην οποία αναφέρθηκε ο Γιώργος Βλάχος στο άρθρο, το οποίο έδωσε το έναυσμα για το δικό μας αφιέρωμα, ώστε «τα καλύτερα κόμικς τού κόσμου» να γίνουν απλώς «τα καλύτερα κόμικς»!

Όλα τα άρθρα αυτής της σειράς τα συγκεντρώνουμε εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα: Τα καλύτερα κόμικς, Τα Καλύτερα Κόμικς and tagged , . Bookmark the permalink.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.