Παλιές διαφημίσεις τού «Γέλιο και Χαρά»

Στο άρθρο τής Βικιπαίδειας, για το παλιό περιοδικό Γέλιο και Χαρά, υπάρχουν κάποιοι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπο τής Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου ο αναγνώστης μπορεί να βρει διαφημίσεις για το περιοδικό. Να τους ακολουθήσουμε;

(Οποία ερώτησις!)

eleftheria_1954-02-28-07

Ο πρώτος σύνδεσμος είναι προς το φύλλο τής 28ης Φεβρουαρίου 1954 της εφημερίδας Ελευθερία, όπου, στη σελίδα 7, βρίσκουμε την παραπάνω εικόνα.

Ο δεύτερος σύνδεσμος είναι προς τη μηχανή αναζήτησης τής βιβλιοθήκης, με το σχόλιο «διαφημιστικές καταχωρίσεις στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο από Σάββατο 27/8/1960 ως Σάββατο 10/9/1960». Εδώ θέλει ψάξιμο. Πράγματι, φυλλομετρώντας τα φύλλα αυτών των τριών εβδομάδων, βρίσκουμε τρεις ακόμα διαφημίσεις, στα σαββατιάτικα φύλλα τής ίδιας εφημερίδας.

eleftheria_1960-08-27-01

Σάββατο 27 Αυγούστου 1960, σελίδα 2.

eleftheria_1960-09-03-03

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 1960, σελίδα 3.

eleftheria_1960-09-10-02

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1960, σελίδα 2.

Από το μάλλον άτεχνο σχέδιο και στις τέσσερις διαφημίσεις, να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται για αντιγραφή από υπάρχοντα κόμικς, αλλά για έργο κάποιου Έλληνα σχεδιαστή, που δεν ήταν εξοικειωμένος με τους χαρακτήρες;

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Ελληνικά Κόμικς. Bookmark the permalink.

6 Responses to Παλιές διαφημίσεις τού «Γέλιο και Χαρά»

  1. Ο/Η vellevelle λέει:

    Βλέπω διάφορες ανανεωτικές κινήσεις τελευταία, έτσι; 😉
    Πολύ καλή κι αυτή και μάλιστα έχω να πω ότι σε όλα τα κόμικ που διάβαζα, πάντα μου άρεσε να βλέπω και τις διαφημίσεις τους για τα προσεχώς.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Corto λέει:

    Κάπου «βόσκει» στον εξωτερικό σκληρό και μια καταχώρηση από το Ρομάντσο. Μόλις την εντωπίσω θα την προσθέσω κι αυτήν.

    Κρίτωνα, μην τον ακούς τον κύριο με το κράνος! Όσο πιο παλιά – τόσο πιο καλά! 🙂

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.