ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 119—ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 52

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 119 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Γκούφυ να λούζονται με ένα παράξενο, πιθανόν εξωγήινο φως. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία τα μυστικά τής περιοχής 52, σε σενάριο Casty και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio.

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ επιστρέφουν από τις διακοπές τους, περνώντας από την έρημο τής Νεβάδα. (Επομένως πρέπει να είχαν πάει στο Λας Βέγκας!) Ο Γκούφυ έχει φαγωθεί να δει την περιοχή 51, ούφο και εξωγήινιους. Το μόνο, όμως, που βρίσκουν, είναι ένα χωριό, όπου κάποιοι από τους κατοίκους ισχυρίζονται ότι εκεί βρίσκεται η ακόμα πιο μυστική περιοχή… 52. Αν και είναι προφανές ότι απλώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους αφελείς κυνηγούς εξωγηίνων, ο Μίκυ κάνει το χατήρι τού Γκούφυ, να μείνουν εκεί και να ψάξουν για εξωγήινους. Το κακό είναι ότι, όσο ψάχνουν, τόσο αυξάνουν οι ενδείξεις, ότι ένα ούφο έπεσε στην περιοχή, και ότι κυκλοφορούν εξωγήινοι!

Ωραίο σχέδιο και ωραία ιστορία, που ξεκινάει αστεία, αλλά όσο προχωράει, τόσο αναρωτιέσαι μπας και πραγματικά υπάρχουν εξωγήινοι. Το γκαγκ στην τελευταία σελίδα κάπως αναμενόμενο, ίσως διότι μας προϊδέασε η μονοσέλιδη ιστορία τής Ziche, που προηγήθηκε. Εννέα χωρίς δισταγμό.

043

Ακολουθεί η ιστορία Μ φάκτορ, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Stefano Zanchi.

Οι Λύκοι έχουν πολύ πεσμένο ηθικό. Για να το αναπτερώσουν, αποφασίζουν να συμμετάσχουν στην εκπομπή Μ Φάκτορ, όπου διάφοροι κακοποιοί συναγωνίζονται, για να βρουν ποιος έχει τον παράγοντα Μ. Μπορεί οι Λύκοι να μην έχουν να επιδείξουν στους κριτές τόσο εντυπωσιακά κατορθώματα (αν και εγώ εντυπωσιάστηκα), έχουν όμως σχέδιο, και μάλιστα καλό.

Στο πρωτότυπο, το M τού παράγοντα ήταν από το ιταλικό “mal”, που είναι ο κακός. Στα Ελληνικά το απέδωσαν ως «μπουμπούκι». Δεν πολυταιριάζει, αλλά ήθελε πολλή γραφιστική παρέμβαση, για να αλλάξουν το M σε άλλο γράμμα.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και μια υπόθεση που, όσο και να σας φαίνεται περίεργο για μια ιστορία με τους Λύκους,  είναι αρκετά εγκεφαλική, παρ’ όλο που από την παραπάνω περιγραφή θα περίμενε κανείς να είναι αφελής. Επτάμισι, λοιπόν.

073

Συνεχίζουμε με την ιστορία το διαστημικό διαμάντι, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Ettore Gula.

Οι αστρονόμοι τού Σκρουτζ ανακαλύπτουν έναν αστεροειδή από διαμάντι, και ο Σκρουτζ σπεύδει με τον Κύρο να πάει για να τον φέρει στη γη. Την ίδια ιδέα έχει και ο Ρόμπαξ, όμως τα πράγματα με τον αστεροειδή δεν είναι όπως φαίνονται.

Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι τα διαμάντια είναι ήδη πολύ κοινά στη γη, και το μόνο που τα κάνει ακριβά είναι ότι η εταιρεία, που έχει ουσιαστικά το μονοπώλιο των διαμαντιών, κρατάει τα περισσότερα κλειδωμένα στις αποθήκες της. Αν ο Σκρουτζ έφερνε ένα τεράστιο διαμάντι στη γη, τα διαμάντια δεν θ’ αξίζανε απολύτως τίποτε, μειώνοντας και όχι αυξάνοντας την περιουσία τού Σκρουτζ. Στη θέση του θα φρόντιζα να καταστρέψω τον αστεροειδή!

Μέτριο σχέδιο με μάλλον ρηχή υπόθεση. Έξι με εξήμισι.

105

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το ταξίδι τής ντομάτας, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Emilio Urbano.

Η γιαγιά Ντακ στέλνει τον Πασχάλη στην πόλη, για να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Ανάμεσα στα πράγματα, που φέρνει, είναι και ντομάτες, γιατί η γιαγιά είχε πουλήσει τις δικές της. Όμως, οι ντομάτες, που φέρνει ο Πασχάλης, είναι οι δικές της. Έτσι, η γιαγιά, ρωτώντας, μαθαίνει πώς κατέληξαν οι ντομάτες, μεταπωλούμενες από τον ένα (χοντρό) χοντρέμπορο σε άλλον, μεγαλύτερο (και χοντρότερο!) κατέληξαν τελικά στο σούπερ μάρκετ. Ως εκ τούτου, προτείνει στον Πασχάλη να δείξει στον κόσμο πώς εκείνος διαλέγει τοπικά προϊόντα, με το σεμινάριο να καταλήγει να γευθούν τις τούρτες τής γιαγιάς.

Ναι, σας βλέπω όλους εσάς, που σηκώνετε το χέρι σας, για να πείτε ότι το «ως εκ τούτου» στην τελευταία πρόταση δεν στέκει, καθώς αυτό που προτείνει η γιαγιά δεν έχει καμία σχέση με αυτά, που ανακάλυψε για το ταξίδι, που έκαναν οι ντομάτες της μέχρι το σούπερ μάρκετ. Μην το  λέτε σε μένα. Στον κύριο Macchetto πείτε το! Εναλλακτικά, ας πούμε ότι έχουμε δύο ιστορίες στην τιμή τής μίας. Δύο μέτριες ιστορίες. Μέτριο και το σχέδιο, οπότε μέτρια και η βαθμολογία. Έξι.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το θρυλικό ράλλυ ρόλερ κόστερ, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Andrea Ferraris, Andrea Lucci και Giuseppe Dalla Santa. Η ιστορία είναι σε τέσσερα μέρη, τα οποία στην Ιταλία δημοσιεύτηκαν σε ξεχωριστά τεύχη, τα οποία, μάλιστα, δεν ήταν διαδοχικά. Όπως μας έχει κακομάθει η Καθημερινή, δεν θα εκπλαγούμε, αν εμείς διαβάσουμε ολόκληρη την ιστορία στο ίδιο τεύχος.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3017, που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, συνοδευμένες από δύο ιστορίες από το 2012.

Δύο πολύ καλές ιστορίες, ακολουθούμενες από δύο μέτριες. Ας βάλουμε γύρω στο επτά με επτάμισι, συνολικά για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 119—ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 52

  1. Ο/Η demiscy λέει:

    Όσο αφορά στο Θρυλικό Ράλλυ, δεν δημοσιεύτηκε σε συνεχόμενα TOPOLINO γιατί το #2533 ήταν το εορταστικό για τα 70χρονα τους.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 119.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.