ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 250—ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 250 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ και τον Γκαστόνε να ποζάρουν κρατώντας τα αγαπημένα τους λουλούδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Προεπισκόπηση του τεύχους μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τεύχος κυκλοφόρησε μαζί με το Κόμιξ, που τιμάται €3,50. 3,50 το Κόμικς, και τεύχος 250 το Μίκυ Μάους, άρα €2,50, αν το διαβάσουμε σαν τιμή, οπότε ο περιπτεράς πήγε να με χρεώσει €6 για τα δύο!

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία επικίνδυνες ανταλλαγές, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ύστερα από ένα ατύχημα με ένα καινούργιο διαστημόπλοιο, ο Σκρουτζ βρίσκεται ναυαγός σε έναν πλανήτη, όπου οι κάτοικοι έχουν απαρνηθεί το χρήμα και εφαρμόζουν ανταλλακτική οικονομία. Θα καταφέρει ο Σκρουτζ να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον, όπου ο πλουτισμός απαγορεύεται δι’ αποκεφαλισμού;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που ήθελε κάτι παραπάνω στο σενάριό της και με μία υποβόσκουσα σκοτεινότητα, καθώς οι ευτυχισμένοι κάτοικοι τού πλανήτη ήταν ευτυχισμένοι με το ισχύον σύστημα, διότι όσοι δεν ήταν ευτυχισμένοι είχαν αποκεφαλιστεί! Επτά.

Ακολουθεί η ιστορία στης φυλακής τα σίδερα, σε σενάριο Massimiliano Valentini και σχέδιο Roberto Vian.

Ο Χειροπαίδαρος πηγαίνει στη φυλακή τής… Μάουσινγκτον, παριστάνοντας τον κατάδικο, προκειμένου να μάθει πού είχε κρύψει ο Νικ Γρανιτομούρης τον πίνακα το χασμουρητό (παρωδία τού πραγματικού πίνακα η κραυγή), για την κλοπή τού οποίου είχε συλληφθεί. Όμως ο Γρανιτομούρης είναι πολύ σκληρό καρύδι.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, με εξαίρεση τον Γρανιτομούρη, για μια ωραία αστυνομική περιπέτεια. Όμορφο και το γκαγκ τού τέλους, που έδενε ωραία με το γκαγκ τής αρχής τής ιστορίας. Επτά και εδώ.

Συνεχίζουμε με την ιστορία γέλιο σε απευθείας μετάδοση, σε σενάριο Maria Muzzolini και σχέδιο Silvio Camboni.

Η Τζένη και ο Λούλης αποφασίζουν να κάνουν μια τηλεοπτική εκπομπή, που να βγάζει γέλιο, αντίστοιχη αυτής που παίζει το κανάλι τού Σκρουτζ. Ο Ρόμπαξ ενδιαφέρεται να την μεταδώσει στο δικό του κανάλι, οπότε οι δύο συνεταίροι ξεκινάνε να μαζέψουν υλικό για την εκπομπή. Όλοι οι καλοί κωμικοί δουλεύουν για τον Σκρουτζ, αλλά η καθημερινή ζωή τών Λιμνουπολιτών προσφέρει πολλές ευκαιρίες για άφθονο γέλιο. Θα πετύχει η εκπομπή τους;

Μέτριο σχέδιο για μια πλακατζίδικη ιστορία, που τη χάλασε το βεβιασμένο τέλος, που δόθηκε, ώστε η ιστορία να κλείσει με αποτυχία. Επτά και πάλι.

Ακολουθεί η ιστορία ξίφος & μανδύας, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Graziano Barbaro, από τη σειρά πάμε σινεμά; (Αχ! Αυτό το ερωτηματικό, κύριε Αρχισυντάκτα!)

Στη Γαλλία τού 17ου αιώνα, ο δούκας Φαντασματρίξ καταδυναστεύει τους κατοίκους τής περιοχής του. Η Φούξια Πασχαλίτσα (προφανώς αναφορά στο Scarlet Pimpernel) θα αναλάβει να τους απελευθερώσει από τον δυνάστη.

Καλούτσικο σχέδιο για μια ιστορία που, αν και μάλλον αποτυγχάνει να σατιρίσει το συγκεκριμένο είδος ταινιών, καταφέρνει να είναι μία όμορφη ιστορία εποχής. Επτά και εδώ.

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο φλύαρος παπαγάλος, σε σενάριο Alessandra Malabarba και σχέδιο Luciano Milano.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση απαγωγής ενός σπάνιου παπαγάλου. Θα καταφέρουν να ελευθερώσουν τον παπαγάλο και να συλλάβουν τους απαγωγείς;

Μέτριο σχέδιο για μια ιστορία όπου ο Φέθρυ δίνει ρεσιτάλ εκνευριστικότητας. Ο παπαγάλος ήταν μάλλον άσχετος με την υπόθεση και μπήκε περισσότερο για να στήσει το γκαγκ τού τέλους. Εξήμισι με επτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία προϊστορικό φεστιβάλ, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Andrea Freccero.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2685, που κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου 2007, συνοδευόμενες από τρεις ακόμα ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Topolino μεταξύ 2006 και 2013.

Ένα αρκετά καλό τεύχος με σταθερή ποιότητα ιστοριών, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. Μέσος όρος για το τεύχος επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...
This entry was posted in Comics, Ελληνικά Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 250—ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ

  1. Ο/Η Kriton λέει:

    Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 250.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.